מגש בליני מהודר

היום אני גאה מאד להציג בפניכם, באיחור מכובד ביותר, את מגש הבליני המפורסם של אמי. לעיתים קרובות אמי פותחת את האירוח במגש זה שהוא יפה לא פחות מאשר הוא טעים, ממש יצירת אומנות, שכל פעם נראית ונטעמת קצת אחרת.

לצד דרינק (וגם לא) אין דרך נעימה יותר להתחיל ארוחה. למרות הניחוח הרוסי הבולט של המנה, תתפלאו לגלות שאין באמי גן רוסי (הצד האוקראיני הוא דווקא אצל אבי 😀), אך אהבה לאוכל, על כל סוגיו עוברת בעורקיי משפחתי, כך שמגש הבליני פשוט השתרבב עם השנים לרשימת הקבועים המנצחת.

תחילה אמי מכינה את הבליני, שהם מעין פנקייקים קטנים ומלוחים עם תפוח אדמה ובצל מגוררים בתוכם (מעין בני דודים של הלביבות המפורסמות שלה ושל הפנקייקים שמרבה להכין לנכדודס – גם הם יהיו כאן בקרוב) ולאחר מכן, היא מסדרת אותם על מגש גדול ומתחילה במלאכת העיטור.

אצלנו במשפחה יש אהדה גדולה לאיקרה, כך ש-2/3 מהבליני היא מורחת בגבינת שמנת איכותית ואת היתר היא מורחת באיקרה משובחת. את הבליני שמרוחים בגבינת שמנת היא מעטרת לסירוגין בסלמון מעושן וביצי סלמון. כעת, האמנית שבה יוצאת למסע אלתור משוגע בו היא מקשטת את הבליני בתוספות שונות החתוכות קטן קטן בקפדנות (כתבתי לכם בדיוק כיצד ממליצה לחתוך כל אחד, מרצועות הזיתים לחצאי פלחי הצנוניות).

בסופו של דבר מתקבל מגש בו אין בליני הזהה לשכנו, כל אחד יחיד ומיוחד והכי חשוב טעים ומוצלח.

מצרכים:

מצרכים למגש בליני
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לבליני:

3 תפוחי אדמה בינוניים עם קליפה אדומה, מגוררים על פומפיה דקה, מסוננים וסחוטים

1 בצל בינוני מגורר על פומפיה דקה, עם הנוזלים

2 ביצים גדולות מקושקשות

1 כוס קמח תופח

4 כפות שטוחות שמנת מתוקה

2 כפות גדושות שמנת חמוצה

1 כף שמן רגיל

1 שן שום כתושה

1 כפית שטוחה סוכר

1 כפית גדושה מלח

פלפל שחור גרוס טרי

מעט שמן צמחי לטיגון

לתוספות לבליני:

גבינת שמנת

איקרה משובחת

סלמון מעושן, חתוך לרצועות

ביצי סלמון

צלפים

צנוניות פרוסות דק וחצויות

זיתים שחורים וירוקים חתוכים לרצועות

בצל סגול חתוך לקוביות קטנטנות

עגבניות שרי חתוכות לפלחים

פלפל ירוק חריף פרוס דק

עירית/בצל ירוק קצוצים דק

הוראות הכנה:

מכינים את הבליני:

מערבבים בקערה את תפוחי האדמה הסחוטים, הבצל המגורר, הביצים, שני סוגי השמנות, השמן, השום הכתוש, המלח והפלפל, עד לקבלת תערובת אחידה.

לפני ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אחרי ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת קמח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תערובת אחידה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים מחבת גדולה עם שכבה דקה מאד של שמן.

בעזרת כף, מניחים תלוליות קטנות מהתערובת על המחבת וצורבים משני הצדדים (כדקה כל צד). מעבירים לצלחת מרופדת נייר סופג.

  • חשוב להקפיד שהבליני לא יהיו גדולים מדי, בגודל של ביס שנעים לקחת ולאכול עם הידיים.
  • שימו לב שייתכן ותצטרכו להוסיף מעט שמן למחבת בין לבין.
לפני שהופכים הבליני
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אחרי הופכים הבליני
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מתחילים למרוח ולקשט את מגש הבליני לפי ראות עיניכם, בהתאם להצעות ברשימת התוספות.

אני ממליצה למרוח 2/3 מהבליני בגבינת שמנת ואת ה-1/3 הנותר בממרח איקרה.

מריחת הבליני
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מגש בליני מרוח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

על חצי מהבליני עם גבינת השמנת מפזרים ביצי סלמון ועל החצי השני מסדרים רצועות של סלמון מעושן.

סלמון מעושן וביצי סלמון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את הבליני על המגש ומעטרים בעגבניות, צלפים, זיתים, בצל סגול, עירית וכו'.

בליני מקושט בירקות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים ונהנים עד מאד.

מבט מקרוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. ציבי הגב

    יפהפה. מתאים לגמרי לבתיה.

  2. מיכל הגב

    ניראה מקסים
    האם אפשר להכין את הבלינים מראש ולמרוח לפני ההגשה
    האם הכמות מספיקה ל – 25 כפי שמופיע בצילום
    אשמח לתשובתך
    תודה

    • מיכל הגב

      הי מיכל, אין בעיה להכין את הבליני כמה שעות מראש ואז לחמם מעט בתנור לפני המריחה- הכמות הזו מספיקה למגש גדול ומכובד (כפי שמופיע בצילום)

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן