העוגה שאני עומדת לספר לכם אודותיה היום קולעת בדיוק להגדרה המילונית של אולד סקול, "עוגה של פעם", של סבתות (במקרה הזה של סבתא אסתר של מאיה חברתי) עם עדכונים קטנים להיום (חמאה במקום מרגרינה, תמצית וניל אמיתית במקום כאילו). מכינים אותה בשתי דקות (באמת, מדדתי זמנים!) והתוצאה מנחמת, טעימה, חמימה והכי מתאימה!
השבוע אירחתי זוג חברים (זוכרים את שלומצי שהביאה לנו את עוגיות הטחינה המושלמות?) עם הילדים אחר הצהריים, התחלתי להכין את העוגה עם כניסתם דרך דלת הכניסה והיא הייתה כבר בתנור עם נשיקות השלום.
החלטתי לצרף לעוגה פלחי אפרסקים שבמקרה היו לי במקרר, אך אפשר להמירם בשזיפים, נקטרינות או כמובן משמשים כשבעונה (כמו בעוגת הפירות הבחושה והאהובה של אמי). תכל'ס עוד הרבה פירות יתאימו לעוגה בעיניי – תאנים, תפוחים.. אפילו תותים.. What can go wrong?
את הבצק מכינים בקערה אחת – מערבבים צ'יק צ'אק את כל המרכיבים, משבצים את הפירות מעל, מפזרים עליהם עוד קצת סוכר והופ לתנור, נתראה לצד כוס הקפה לאחר שתשתזפי ותתקרמלי (מרגיש לי קצת שוביניסטי מה שכתבתי פה..אבל מבינים את הכוונה נכון?😀).
העוגה נפלאה לצד גלידת וניל, גם בטמפרטורת החדר, והאמת שגם ככה קרה מהמקרר. אם נשאר ממנה – שמרו אותה עטופה במקרר.
מצרכים:
1 וחצי כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
150 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 20 שניות במיקרו יעשו את העבודה.
1 כפית תמצית וניל
3 שזיפים/נקטרינות/אפרסקים/משמשים/תאנים/תותים/תפוחים.. חתוכים לפלחים
עוד מעט סוכר לבזיקה מעל הפירות
אופציונאלי: מעט קינמון
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, הביצים, הוניל והחמאה הרכה עד לקבלת תערובת אחידה (שתהיה מעט דביקה, זה בסדר).
משמנים תבנית (אני הלכתי על פיירקס זכוכית עגולה של פאי) ומשטחים את הבלילה בתחתיתה.
משבצים את פלחי הפרי על פני העוגה בשכבה אחידה ובוזקים מעט סוכר על כל פרי (מי שרוצה מוזמן לבזוק גם מעט קינמון).
אופים למשך כ-35 דקות עד שהעוגה זהובה וריחנית.
מגישים חם לצד גלידת וניל.
עד הפעם הבא,
😍
מיכל
18 תגובות
בתנור,,, נראה מתכון מבטיח. מעדכנת בהמשך. גמר חתימה טובה
ריקוש, אכן מתכון מבטיח! מחכה לשמוע אם אהבתם.. גמר חתימה טובה
שלום מיכל, תודה על המתכונים. אני מאוד נהנית מהם! כל פעם מנסה משהו אחר ויוצא מעולה. יש לי שאלה לגבי המידות: בכוס וחצי קמח תופח המדידה לכוס היא 140 גרם? איכשהו הבצק יוצא לי יותר מידי דביק. בכלל הייתי שמחה לדעת מה שיטת המדידה שלך כי כל פעם אני מתלבטת מחדש. שוב, המון תודה
היי נועה, קודם כל ממש תודה! שמחתי לקרוא שאת נהנית מהמתכונים 🙂 לגבי צורת המדידה שלי אז אני אכן משתמשת בכוסות מדידה, יש לי בבית כמה סטים של כוסות וקנקני מדידה (כפי שכתבתי באחד הפוסטים הראשונים שלי) וכמעט בכל מתכון אני פונה אליהן, כוס מדידה מכילה 250 מל, ואת הקמח אני פשוט ממלאת באופן דחוס ומיושר עד סוף הכוס (בלי בטן). מקווה שעזרתי, מיכל
היי מיכל,
הכנתי את העוגה עם תותים ויצא מעולה! האורחים שלי מאוד אהבו. בנוסף מרחתי מעט ריבת תות מחוממת על העוגה כדי שהתותים יבריקו.
הכנתי הרבה מתכונים שלך וכולם מוצלחים. בייחוד חזה העוף בצ'ילי – הילדים מתים עליו. תודה! אמשיך לעקוב..
אפרת
הי אפרת, איזה כיף לשמוע, תודה! נשמע שילוב מנצח עם התותים והריבה- אנסה בהקדם! והזכרת לי את העוף בצ׳ילי הטעים.. לא הכנתי הרבה זמן 🙂 שמחה שאת איתנו, מקווה להמשיך לספק את הסחורה..
שלום מיכל:)
אני והאיש שלי מאד מאד נהננו מהמתכון של העוגת מייפל..תודה:)
לגבי המתכון הנל, באיזה תבנית להשתמש?
היי שירה איזה כיף לשמוע! אני מכינה את העוגה הזו לרוב ב פיירקס עגולה בקוטר 26, אבל גם תבניות אחרות יתאימו- מרובעות/אינגליש קייק
שלום ותודה רבה עבור המתכון.
הציפיות שלי היו לעוגה יותר עסיסית.
יצא לי יבש מידי. (העוגה שהתה בתנור כחצי שעה אולי פחות.
טעימה אך יבשה.
יש מתכון יותר עסיסי?
שבת שלום
הי יובי, חבל לי ממש לשמוע. העוגה הזו לא אמורה לצאת יבשה מדי.. אם מתחשק עוגת פירות- ישנה עוגת הפירות הבחושה שאני מאד ממליצה עליה
היי, הכנתי עם קמח ללא גלוטן של שי ללא גלוטן. יצא מעולה!!! תודה על מתכון שהזכיר לי את סבתא!
היי מיכל- איך אני שמחה לשמוע!!
אעביר את ההמלצה שלך הלאה
עוגה מעלפת תודה רבה
שמחה שאהבת ריקה!
ותודה על התגובה המקסימה
היי, יש אפשרות לגרסת פרווה? תודה 🙂
תשמעי.. זהו מתכון של סבתות שבמקור אפו עם מרגרינה.. אני לא מכניסה מרגרינה הביתה אבל אם את כן- היא היתה שם קודם
היי, נראה מעולה, האם אפשר להוסיף ריבה במקום פרי?
היי חני, ייקח את העוגה לכיוון אחר – אך בהחלט יעבוד