עוגה בחושה של סבתות עם פרי העונה

העוגה שאני עומדת לספר לכם אודותיה היום קולעת בדיוק להגדרה המילונית של אולד סקול, "עוגה של פעם", של סבתות (במקרה הזה של סבתא אסתר של מאיה חברתי) עם עדכונים קטנים להיום (חמאה במקום מרגרינה, תמצית וניל אמיתית במקום כאילו). מכינים אותה בשתי דקות (באמת, מדדתי זמנים!) והתוצאה מנחמת, טעימה, חמימה והכי מתאימה!

השבוע אירחתי זוג חברים (זוכרים את שלומצי שהביאה לנו את עוגיות הטחינה המושלמות?) עם הילדים אחר הצהריים, התחלתי להכין את העוגה עם כניסתם דרך דלת הכניסה והיא הייתה כבר בתנור עם נשיקות השלום.

החלטתי לצרף לעוגה פלחי אפרסקים שבמקרה היו לי במקרר, אך אפשר להמירם בשזיפים, נקטרינות או כמובן משמשים כשבעונה (כמו בעוגת הפירות הבחושה והאהובה של אמי). תכל'ס עוד הרבה פירות יתאימו לעוגה בעיניי – תאנים, תפוחים.. אפילו תותים.. What can go wrong?

את הבצק מכינים בקערה אחת – מערבבים צ'יק צ'אק את כל המרכיבים, משבצים את הפירות מעל, מפזרים עליהם עוד קצת סוכר והופ לתנור, נתראה לצד כוס הקפה לאחר שתשתזפי ותתקרמלי (מרגיש לי קצת שוביניסטי מה שכתבתי פה..אבל מבינים את הכוונה נכון?😀).

העוגה נפלאה לצד גלידת וניל, גם בטמפרטורת החדר, והאמת שגם ככה קרה מהמקרר. אם נשאר ממנה – שמרו אותה עטופה במקרר.

מצרכים:

מצרכים לעוגת פירות בחושה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 וחצי כוסות קמח תופח

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

150 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר

  • 20 שניות במיקרו יעשו את העבודה.

1 כפית תמצית וניל

3 שזיפים/נקטרינות/אפרסקים/משמשים/תאנים/תותים/תפוחים.. חתוכים לפלחים

עוד מעט סוכר לבזיקה מעל הפירות

אופציונאלי: מעט קינמון

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, הביצים, הוניל והחמאה הרכה עד לקבלת תערובת אחידה (שתהיה מעט דביקה, זה בסדר).

הכנת בלילה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בלילה לפני ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב בלילה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משמנים תבנית (אני הלכתי על פיירקס זכוכית עגולה של פאי) ומשטחים את הבלילה בתחתיתה.

בלילה בתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משבצים את פלחי הפרי על פני העוגה בשכבה אחידה ובוזקים מעט סוכר על כל פרי (מי שרוצה מוזמן לבזוק גם מעט קינמון).

שיבוץ הפירות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שיבוץ הפירות2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סוכר על פירות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-35 דקות עד שהעוגה זהובה וריחנית.

העוגה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם לצד גלידת וניל.

פרוסת עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עוגה עם גלידה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבא,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קרם קרמל הפוך

קרם קרמל

בדומה לסלט הקיסר האהוב עליי, שרבים מכם הסכמתם איתי, כי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
18 תגובות
  1. ריקי הגב

    בתנור,,, נראה מתכון מבטיח. מעדכנת בהמשך. גמר חתימה טובה

  2. נועה הגב

    שלום מיכל, תודה על המתכונים. אני מאוד נהנית מהם! כל פעם מנסה משהו אחר ויוצא מעולה. יש לי שאלה לגבי המידות: בכוס וחצי קמח תופח המדידה לכוס היא 140 גרם? איכשהו הבצק יוצא לי יותר מידי דביק. בכלל הייתי שמחה לדעת מה שיטת המדידה שלך כי כל פעם אני מתלבטת מחדש. שוב, המון תודה

    • מיכל הגב

      היי נועה, קודם כל ממש תודה! שמחתי לקרוא שאת נהנית מהמתכונים 🙂 לגבי צורת המדידה שלי אז אני אכן משתמשת בכוסות מדידה, יש לי בבית כמה סטים של כוסות וקנקני מדידה (כפי שכתבתי באחד הפוסטים הראשונים שלי) וכמעט בכל מתכון אני פונה אליהן, כוס מדידה מכילה 250 מל, ואת הקמח אני פשוט ממלאת באופן דחוס ומיושר עד סוף הכוס (בלי בטן). מקווה שעזרתי, מיכל

  3. אפרת מאיר הגב

    היי מיכל,
    הכנתי את העוגה עם תותים ויצא מעולה! האורחים שלי מאוד אהבו. בנוסף מרחתי מעט ריבת תות מחוממת על העוגה כדי שהתותים יבריקו.
    הכנתי הרבה מתכונים שלך וכולם מוצלחים. בייחוד חזה העוף בצ'ילי – הילדים מתים עליו. תודה! אמשיך לעקוב..
    אפרת

    • מיכל הגב

      הי אפרת, איזה כיף לשמוע, תודה! נשמע שילוב מנצח עם התותים והריבה- אנסה בהקדם! והזכרת לי את העוף בצ׳ילי הטעים.. לא הכנתי הרבה זמן 🙂 שמחה שאת איתנו, מקווה להמשיך לספק את הסחורה..

  4. שירה הגב

    שלום מיכל:)
    אני והאיש שלי מאד מאד נהננו מהמתכון של העוגת מייפל..תודה:)
    לגבי המתכון הנל, באיזה תבנית להשתמש?

    • מיכל הגב

      היי שירה איזה כיף לשמוע! אני מכינה את העוגה הזו לרוב ב פיירקס עגולה בקוטר 26, אבל גם תבניות אחרות יתאימו- מרובעות/אינגליש קייק

  5. יובי הגב

    שלום ותודה רבה עבור המתכון.
    הציפיות שלי היו לעוגה יותר עסיסית.
    יצא לי יבש מידי. (העוגה שהתה בתנור כחצי שעה אולי פחות.
    טעימה אך יבשה.
    יש מתכון יותר עסיסי?
    שבת שלום

    • מיכל הגב

      הי יובי, חבל לי ממש לשמוע. העוגה הזו לא אמורה לצאת יבשה מדי.. אם מתחשק עוגת פירות- ישנה עוגת הפירות הבחושה שאני מאד ממליצה עליה

  6. מיכל הגב

    היי, הכנתי עם קמח ללא גלוטן של שי ללא גלוטן. יצא מעולה!!! תודה על מתכון שהזכיר לי את סבתא!

  7. ריקה הגב

    עוגה מעלפת תודה רבה

  8. אביגל הגב

    היי, יש אפשרות לגרסת פרווה? תודה 🙂

    • מיכל הגב

      תשמעי.. זהו מתכון של סבתות שבמקור אפו עם מרגרינה.. אני לא מכניסה מרגרינה הביתה אבל אם את כן- היא היתה שם קודם

  9. חני הגב

    היי, נראה מעולה, האם אפשר להוסיף ריבה במקום פרי?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן