אף פעם לא הצליחו לעבוד עליי עם צ'יפס בתנור. צ'יפס זה צ'יפס ותפוחי אדמה בתנור הם, ובכן, תפוחי אדמה בתנור, נכון?
נכון.
עד שטעמתי את הצ'יפס המזויפים הבאים של טוואנה מבוטסוואנה.
אפילו אלולו שלי, בת הכמעט שבע שלא נוגעת בתפוח אדמה בשום אופן, למעט בצורת צ'יפס מטוגן קלאסי ופשוט, נפלה בפח של תפוחי האדמה האלה כבר כמה פעמים.
לאחר חיסול מנת הצ'יפס שלה (עם הרבה קטשופ בצד כמובן) לצד הקבבים אתמול בערב, החלטתי שאני חייבת תיכף ומיד להעביר לכם את המתכון.
הטריק של טוואנה הוא בישול קצרצר של הצ'יפס במים רותחים, אותם חותכת ראשית לאצבעות, משם מעבירה לשטיפה טובה במים קרים, מייבשת לחלוטין, עוטפת במעט שמן זית ומלח והיישר לזמן איכות בתנור. צודקים, זהו לא מתכון של זבנג וגמרנו, אבל הוא לגמרי אפשרי, לא מסובך ובעיקר מאד שווה את התוצאה.
המתכון הזה מצטרף בגאון לצד תפוחי האדמה קווץ' המעולים ותפוחי האדמה עם הטריק השובבים.
מנה יפה, שמתחסלת על ידי ילדיי בארוחת צהרים בקלי קלות מורכבת מ-6 תפוחי אדמה. אתם מוזמנים כמובן להכפיל/לשלש/לחצות את הכמויות, מה שחשוב הוא אופן ההכנה.
מצרכים:
6 תפוחי אדמה גדולים/ 8 קטנים עם קליפה אדומה
5 כפות שמן זית
מלח ים
הוראות הכנה:
ממלאים את הסיר הכי גדול שיש לכם עם מים ומעט מלח, מחממים על להבה גדולה ומחכים לרתיחה.
מקלפים את תפוחי האדמה ומכניסים אותם לקערה גדולה מלאה במים קרים בכדי שלא ישחירו.
חותכים את תפוחי האדמה המקולפים לכ- 5-6 פרוסות ואז כל פרוסה חותכים לכ-5-6 אצבעות צ'יפס.
אם המים עדיין לא רתחו, מחזירים את תפוחי האדמה החתוכים לקערת המים הקרים על מנת שלא ישחירו.
כאשר המים רותחים, מכניסים את תפוחי האדמה ומבשלים למשך 3-4 דקות בלבד, ללא מכסה.
מעבירים את תפוחי האדמה למסננת ומיד שוטפים היטב במים קרים, תוך כדי שמערבבים עם הידיים, כך שלא יידבקו אחד לשני.
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
כעת, פורסים מגבת נקייה על השיש, מפזרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת, ובעזרת מגבת נקיה נוספת מייבשים לחלוטין את אצבעות תפוחי האדמה.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה (או שתי תבניות אם יש לכם תנור קטן), מפזרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת, מזלפים שמן זית ומלח ים ובעזרת ידיים נקיות מערבבים, כך שכל אצבעות תפוחי האדמה תהיינה מצופות בשמן זית.
אופים למשך כ-30 דקות, הופכים את תפוחי האדמה בעזרת תרבד וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות.
מגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
18 תגובות
יצא מעולה !
ניסית עם בטטות ?
עדיין לא! אבל בטוח ייצא מצוין
יצא מעולה. תודה מיכל
איזה כיף לשמוע, תודה על התגובה אבי!
יצא טעים מאוד! הילד לא הפסיק לבקש עוד, תודה!
איזה כיף לשמוע!
יצא מעולה!!! המון תודה על מתכון מצוין
איזה כיף! תודה על העדכון דורית
אפשר להחליף במלח שולחן רגיל?
אפשר 🙂
כמה מעלות להפעיל את התנור ובאיזה מצב?
הי דבורה, כפי שכתוב בגוף המתכון- 200 מעלות, מצב רגיל
תודה! היה ממש מתכון טעים וכייפי 🙂
היי ניר, תודה על התגובה הכיפית! שמחה שאהבת.
האם פשר להכין עם תפו"א לבנים ולא אדומים?
תודה
בטח
היי
האם אפשר לבשל את תפוחי האדמה במים מראש ורק למחרת לאפות בתנור?
היי שני, עדיף שלא..