עוגת שכבות מוס קפואה ומושלמת

כפי שסיפרתי לכם במתכון של העוגיות טחינה הנמסות בפה, התחלתי לעלות מתכונים מהאוב. לאחרונה, אני "נופלת" על חבריי עם בקשות למתכונים של מאכלים, לפעמים שנים רבות לאחר שאכלתי אותם.

לעוגה הזו יש ממש מקום של כבוד בזיכרוני: בעלי הכין לי אותה (מי שמכיר אותו יודע עד כמה להתפעל מעניין זה..😀) בהנחייתו של אמיר (החצי השני של נועה) לפני 15 שנה בערך. היינו ביבשות שונות כאשר חגגנו את השנה הראשונה שלנו יחד (יש לי חשבון טלפון מאז שיכול להוכיח זאת 😉). כשחזרתי (כשבוע לאחר תאריך השנה שלנו) הוא הגיע לאסוף אותי משדה התעופה (שזופה ורעננה אחרי טיול עם חברות במרכז אמריקה) עם זר בלונים ענק. בבית, בין היתר, חיכתה לי במקפיא עוגה מפוארת, מרשימה ובעיקר הכי טעימה שיש – פרי ידיו. תודו שהתרשמתם.

אז מהי העוגה המיוחדת הזו אתם שואלים? עוגה חגיגית בעלת שלוש שכבות: שכבת מוס שוקולד אפויה, מעליה שכבה של אותו מוס קפואה ומעליה עוד שכבה קפואה של קצפת. טירוף.

האמת, לא זכרתי בדיוק ממה היו מורכבות שלוש השכבות כשסימסתי את אמיר לפני כמה שבועות. תיארתי לו את העוגה כפי שזכרתי אותה ותגובתו הייתה: wow, מאיפה הבאת את זה?!

אך הבחור התעשת די מהר וכעבור תזכורת נוספת ממני 😀 כתב לי "לא מסתבך איתך" ושלח את המתכון המפורט של אמו המקסימה, תמי, לעוגה המדהימה הזו. "איך אקרא לה?" שאלתי אותו, "עוגת מוס שוקולד אפוי, קפוא וקצפת"?  לא ולא.. אמיר (או קמזל כפי שכולם קוראים לו..) הציע ללכת על פשוט עם "עוגת מוס קפואה". בעיניי השם מוריד מערכה, הרי שכבת המוס הקפואה מהווה רק שליש ממנה.. אז בואו נלך על "עוגת שכבות מוס קפואה ומושלמת". תופס?

שימו לב שבעוגה יש רק שתי כפות קמח, אותן מוסיפים לשליש מבלילת המוס. העוגה בקלות יכולה להפוך לעוגה ללא גלוטן, עם המרת שתי כפות הקמח בקמח ללא גלוטן, או לחלופין היא יכולה להיות כשרה לפסח, עם המרת שתי כפות הקמח בשתי כפות קמח מצה. אוסיף, כי ניתן להעניק לשכבת הקצפת הקפואה העליונה מעט טעם של קפה אם נוסיף כפית נס קפה בשלב ההקצפה – אני בחרתי לא לעשות זאת משום שהכנתי אותה גם עבור הילדים. בנוסף, אני בעד להעניק לקצפת מתיקות מעודנת בלבד (2 כפות אבקת סוכר על שני מיכלים של שמנת מתוקה) שתאזן את מתיקות המוס. אם אתם אוהבים מתוק, הרגישו חופשי להוסיף עוד כף אבקת סוכר לשמנת בעת ההקצפה.

מודה שזהו לא אחד מהמתכונים הסופר קלילים בבלוג, בכל זאת יש כאן הפרדת ביצים וכמה שלבים – אך הם אינם קשים. צריך לעקוב אחר ההוראות הפשוטות ולהכין את העוגה מראש (משום זמן המקפיא ששני שלבים צריכים) וכל אחד יכול להצליח להפיק כאן את עוגת החלומות. באמת, אם אתם צריכים להוסיף מתכון אחד מנצח לרפרטואר הקינוחים שלכם השנה – זה זה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

200 גר' חמאה

200 גר' שוקולד מריר

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

1 כוס סוכר

2 כפות קמח

2 מיכלים שמנת מתוקה (250 מ"ל כל אחת)

2 כפות גדושות אבקת סוכר

אופציונאלי:

1 כפית נס קפה

שוקולד מריר נוסף לגירוד מעל

תבנית קפיצית בקוטר 26 או פיירקס מרובעת

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

ממיסים את החמאה יחד עם השוקולד המריר בכמה נאגלות בקערת זכוכית גדולה במיקרו או על הכיריים, עד לקבלת תערובת חלקה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מצננים מעט ומערבבים פנימה את ששת החלמונים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מקציפים את ששת החלבונים יחד עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.

צילום: דוד בכר/הארץ

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד בעדינות (או הפוך), בכמה נאגלות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, מעבירים שליש מהתערובת לקערה קטנה ומוסיפים לה את הקמח, אותו מערבבים בעדינות רק עד שנטמע בתערובת.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

משמנים את התבנית הקפיצית/הפיירקס, מוזגים את תערובת השוקולד עם הקמח לתוכה ואופים למשך כ-15 דקות. מצננים מעט.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

משטחים את יתרת המוס מעל שכבת המוס האפוי, מכסים ומכניסים למקפיא לפחות לשעתיים עד השלב הבא.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר (ויחד עם אבקת הנס קפה למי שמעוניין) עד לקבלת קצפת יציבה ומשטחים מעל שכבת המוס הקפואה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעת ניתן לגרד מעל שכבת הקצפת מעט שוקולד מריר, מה שיוסיף גם למראה וגם לטעם כמובן.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחזירים למקפיא לעוד שעתיים לפחות עד להגשה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד לפעם הבאה,

😍

מיכל

נ.ב ביקרתי פה בתאריך 11/9/22 ושדרתי את התמונות

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צימעס

את מנת הצימעס הבאה, קלאסיקה קולינרית אשכנזית, אמי מבשלת לנו

פרפה אוראו

מקפא אוראו

כפי שסיפרתי לכם בפוסט של הסלמון במיסו ומייפל, עברנו לא

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. סמדר הגב

    היי
    נשמע משגע באמת.
    אבל קצת מרתיע אותי הביצים החיות במוס.
    אפשר הכל לאפות למשל בשתי תבניות, חצי לתחתית, וחצי להוסיף למוס לדעתך ולהקפיא?
    או כל אפשרות שתחשבי עליה?
    תודה
    דרך אגב הכנתי במיה לראשונה בחיי מהמתכון שלך יצא מדהים משום מה לא הצלחתי לרשום למטה במתכון הבמיה.
    שבת נהדרת סמדר

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן