מרק עדשים כתומות חלק וקליל

באותו בוקר חורפי בו ליאלי לימדה אותי להכין את הבשר בטחינה, היא גם הראתה לי כיצד היא מבשלת את המרק עדשים החלק והפשוט שהם נוהגים לשתות בספל לצד המנה.

מדובר במרק עדשים פשוט וקל בצורה יוצאת דופן כאשר הטוויסט שלו מגיע בסינון העדשים במסננת צפופה, כך שבסופו של דבר מתקבל מרק חלק וסמיך בדיוק במידה המדויקת כדי לשתות אותו ולחמם את הגוף.

אם כן, זהו מרק אידיאלי לילדים שלא אוהבים חתיכות קטנות שמסתובבות להם במרק ויכולים מאד להתלהב מגימיק שתיית המרק מספל (שלי בהחלט אהבו את העניין).

מאז שליאלי לימדה אותי להכין את המרק הקלי-קלולס הזה יצא לי לבשל אותו כבר כמה פעמיים (פעולה וחצי ואז שוכחים ממנו ל-40 דקות, כן?) וכל פעם התקבל באהדה גדולה (גם כשהיה כחלק מארוחה קצת יותר fine שהגשתי לחברים לפני מספר ימים).

המלצה חמה ממני: הכפילו מראש כמויות, מהמתכון שלמטה מתקבלת כמות יחסית קטנה של מרק.

מצרכים:

(ל-4 מנות)

מצרכים למרק עדשים קליל

1 כוס עדשים כתומות שטופות

1 בצל חתוך גס

1/2 גזר גדול מקולף וחצוי לאורכו

3 כפות שמן זית

5 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

הוראות הכנה:

מחממים בסיר על להבה בינונית את שמן הזית ומטגנים מעט את הבצל עד שנהיה שקוף.

טיגון הבצל

מוסיפים את העדשים והגזר ומערבבים היטב.

הוספת העדשים והגזר

מוסיפים את המים הרותחים והמלח, מערבבים, מחכים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-50 דקות, כאשר מדי פעם ניגשים ומורידים את הקצף שמצטבר על פני המרק.

הוספת המים

הוצאת הקצף

מסננים את המרק החם במסננת, כאשר נעזרים בכף לגרד את חלקה התחתון של המסננת.

  • אחרי כמה סיבובים עם הכף וגירוד תחתית המסננת הגזר המבושל יעבור די בקלות, אך יש להיפטר מחלקי הבצל העקשניים שלא יעברו.
  • אתם יכולים להגיד שזו שיטה אולד סקול ולמה לא להשתמש בבלנדר מוט בנוהל – אבל מתקבל מרק אחר לחלוטין.

מרק לפני סינון

סינון המרק

מרק מסונן

שותים בספל (או שלא 😊), נהנים ומתחממים.

ספל מרק

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרוסה עם גלידה

טארט טאטן

טארט טאטן הוא בהחלט אחד הקינוחים האהובים עליי בעולם. כשאני

קרם ברולה

בהמשך למתכון של הטירמיסו המנצח של עדידס, היום אני מציגה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. שרה אנגל. הגב

    אני מכינה את אותו המרק כבר,שנים אבל מוסיפה לו חתיכת סלרי לבן ושורש פטרוזיליה. מכניסה ליסר בינוני. כוס עדשים שטופות היטב, 45 גזרים גדולים קלופים או 6 קטנים. שורש פטרוזיליה שלם קלוף וחתיכת סלרי חבם קלוף ושטוף ניטב ואם אין אז מקל סלרי אמריקאי שתמיד יש לע בבית. ובצל אחד קלוף ושלם. לא שמן ולא טיגונים. ממלאת את הסיר במים. ניכנסים כ 2 ליטר מים בסיר שלי ומבשלת הכל עד שרך. מוסיפה מלח וקצת פלפל לבן ולאחר שהכל רך מאוד מפעילה את מיקסר המוט – יש לי אחד חזק של 800 וואט ואחד חלש יותר של 500 וואט, והכל מתרסק נהדר והמרק יוצא ממש מישיי וטעים.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן