המתכון לכעכים המתוקים הללו הוא מתכון אולד סקול שרץ שנים במשפחה של לימור חברתי (אותה אחת ששיתפה אותנו בטריק שלה לסלט חצילים במיונז). מדובר בעוגייה פשוטה, פרווה, "כמו של פעם", שמהווה מלווה מושלמת לכוס קפה או תה.
בעיניי, הכעכים הכי טעימים אחרי טבילה במשקה חם. אך ילדיי ממש נהנו מהם גם פשוט ככה, בלי טבילה בשום משקה . לפעמים, פשוט וטוב ממש עושה את העבודה.
אשתף אתכם שבפעם הראשונה שהכנתי את הבצק של הכעכים, לא היה צורך להוסיף קמח נוסף, התערובת היתה דביקה בדיוק במידה. לעומת זאת, בעת צילומי העוגיות, התקבלה תחילה תערובת דביקה מדי ולכן הוספתי עוד 2 כפות קמח לפני שלב יצירת הכעכים.
מבחינת גודל הכעכים, אפשר ליצור כעכים קטנים, כמו בצילום, או קצת גדולים יותר, זה לא ממש משנה – לכו על מה שעדיף לכם, רק הקפידו שכולם יהיו בערך באותו הגודל, על מנת שהאפייה תהיה שווה. הפעם התקבלו מהכמות הזו מעל 50 כעכים קטנים.
מצרכים:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
3 ביצים L
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
גרידה מלימון שלם
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
מכניסים לקערת המיקסר את כל המצרכים: 3 כוסות הקמח, שקית אבקת האפייה, שקית סוכר הוניל, 3 הביצים, 3/4 כוס הסוכר, 1/2 כוס השמן והגרידה מלימון שלם ומעבדים במשך כ-3 דקות על מהירות בינונית בעזרת וו הלישה עד לקבלת בצק אחיד.
מרפדים תבנית תנור (או שניים) בנייר אפיה.
בודקים את הבצק. במידה והוא דביק מדי, מערבבים פנימה עוד כף קמח (אולי אפילו שתיים).
בידיים רטובות, קורצים חתיכה קטנה מהבצק ומרדדים לנחש/צינור קטן בין הידיים, מחברים את הקצוות ומניחים על נייר האפייה.
ממשיכים באותו האופן עד לסיום הבצק.
אופים במשך כ-25 דקות, עד שהכעכים המתוקים משחימים. זמני האפייה ישתנו בין תנור לתנור, אז הציצו כבר כעבור כ-20 דקות בתנור.
מגישים לצד כוס קפה/תם חם.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
תודה רבה על המתכון המצוין הזה!
הכנה פשוטה וזריזה, עוגיות על בסיס שמן, וטעימות ממש!!
ממליצה מאוד
איזה כיף שאהבת, תודה רבה על התגובה נועה
אולי אפשר להשתמש בכוסמין לבן? מה דעתך?
תודה רבה, על המתכון ובכלל:)
היי רחל, בהחלט אפשר להמיר לכוסמין לבן