את מאפיות לחם ארטיזן גילתה לי לראשונה נועה, שהתגוררה עד לא מזמן ממש קרוב לאחד הסניפים של הרשת הקטנה והאיכותית הזו.
ממרחק מטרים רבים מהכניסה לסניפי ארטיזן, שממוקמים בהוד השרון, רעננה, נתניה (ליד איקאה), רמת החייל וקדימה, מריחים את ריחם המשכר של שלל הלחמים המגוונים והמאפים המתוקים והמלוחים הרבים שארטיזן מציעים.
באחת הפינות, בהמשך למדפי הלחמים המרשימים, באופן לא בולט במיוחד, נמצאות תחתיות הפיצה הקסומות הללו: פיצה ביאנקה (16.5 ₪ לחבילה המכילה שתי תחתיות). באחד הביקורים שלנו אצל הקמזלים, נועה (או בשמה הנוסטלגי- נימנומית, כפי שכבר סיפרתי לכם בפוסט הזה) שיתפה אותי בסוד מופלא לאירוח קליל ומושלם או לחילופין לפתרון מעולה לארוחת ערב בכלום זמן – שמאז אימצתי קרוב לליבי, לשמחתם הרבה מאד של ילדיי.
מאז אותו יום, אני משתדלת שהמקפיא שלי תמיד יהיה מאובזר בלפחות חבילה זוגית אחת של פיצה ביאנקה, לשעת צרה או פינוק. התחתיות מגיעות גם בגרסת קמח מלא, שהרבה פחות מתקבלת בברכה אצל ילדיי (למרות שאני מאד אוהבת לחמים מקמח מלא, במקרה של הפיצה ביאנקה אני נוטה להסכים עם הזאטוטים כי הגרסה המקורית והפחות בריאה מוצלחת בהרבה).
השוס הגדול הוא שאין שום צורך להפשיר את התחתיות! מדליקים את התנור, מוציאים מהפריזר, מניחים איזה תוספת שמתחשק (הכל הולך! טוב כמעט הכל..), מכניסים לתנור ותוך רבע שעה גג מוכנה פיצה חמה, טרייה, ריחנית וכל כך כל כך טעימה!!
הבנות שלי מעדיפות את הפיצה הזו anyday על כל פיצה שמגיעה בקופסא על טוסטוס.
והיתרונות ממשיכים להגיע: בנוסף לכך שמדובר בעסקה הרבה יותר כלכלית, הילדים גם מאד נהנים להכין את הפיצה יחד איתנו (ולזלול ערימות של פתיתי צהובה/מוצרלה על הדרך..).
התחתיות האלו הם גם פתרון אולטימטיבי כשמארחים מלא ילדודס לארוחת ערב – גם פעילות וגם ארוחת ערב אהובה על כולם, ממש all in one.
אספר לכם שגם יצא לי לא פעם לפנות לעזרתה של הפיצה ביאנקה החביבה הזו גם לערב חברים ספונטני: זורקים על התחתיות שילוב של כמה מאלו (לדוגמא)- כדורי מוצרלה די באפלו/טבעות גבינת עיזים/טונה/אנשובי/אנטיפסטי/סלמי/פלפל חריף/אנשובי.. u name it.. בשילוב עם איזה סלטון פרשי ובקבוק יין – גורמה.
אם כן, הבנתם שמתכון אחד ממש אין כאן.
אני צילמתי עבורכם הכנה של פיצת ילדים פשוטה, ארוחת ערב קבועה ואהובה של ילדיי, שמעדיפים את הפיצה שלהם ללא תוספות – קבלו את גברת מרגריטה (כמו שאלולו שלי קוראת לה ).
מצרכים:
פיצה ביאנקה של "לחם ארטיזן"
- שלושת הגוזלים שלי לבד תמיד מחסלים לפחות תחתית אחת (בערך בגודל של פיצה בינונית של פיצרייה), לכן כמעט תמיד אני מכינה מראש לפחות שתיים.
רסק עגבניות לפיצה
- מודה – אני משתמשת ברסק קנוי. מה אגיד לכם – הוא לגמרי עושה את העבודה.
- באגף של שימורי העגבניות בסופר, בסמוך לרסקים, ישנם רסקים בטעם "רוטב לפיצה" – לפעמים אני משתמשת בהם.
- לאחרונה, הרוטב המככב אצלנו הוא רסק עגבניות בתוספת עשבי תיבול (חפשו תוספת של תווית ירוקה על רסק העגבניות המוכר), אליו לעיתים אני מוסיפה "שליכטה" של קטשופ (אותו מסוגלים לשתות מהבקבוק אצלי אם רק אאפשר). האמת היא שגם בלי הקטשופ, הרסק הזה מהווה בסיס טוב וטעים.
- אם יש באמתחתכם "רק" רסק עגבניות רגיל – אפשר להשתמש בו בעזרת שפצורים קלים כמו אורגנו יבש, שן שום כתושה, מלח, פלפל ומעט קטשופ.
גבינה צהובה מגורדת/מוצרלה מגורדת/ שילוב של שתיהן
תוספות אפשריות: כאמור אצלי מעדיפים ללא תוספות ואם כבר מוכנים לתוספת, אז אך ורק זיתים ירוקים מתקבלים. אך כשבאים ילדים נוספים אני מגוונת עם תירס ואפילו טונה, אם יש ביקוש.
הוראות הכנה:
מדליקים את התנור על חום של 200 מעלות.
מוציאים את הפיצה ביאנקה מהפריזר ומניחים אותה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מורחים על התחתית שלנו את הרוטב: הדרך הטובה והכיפית ביותר עבור הילדים היא להניח את הרוטב במרכז הפיצה ובעזרת החלק העגול של כף למרוח בתנועות מעגליות – כאשר מקפידים להשאיר שוליים של בצק ללא רוטב.
מפזרים בנדיבות גבינה מגורדת.
אם רוצים, מפזרים מעל את התוספות du jour.
מכניסים לתנור החם לכ-15 דקות, עד שהגבינה נמסה והבצק מקבל גוון זהוב.
בתיאבון!
- אם תישאר פיצה, תתפלאו לגלות שהיא גם טעימה קרה בהמשך – תסמכו עליי שבדקתי את העניין. ושוב נאמר: מספיק לאכול שאריות של הילדים!!
- ניתן להכין וליהנות גם גרסה טבעונית של הפיצה ביאנקה – פשוט השמיטו את שלב הגבינה והוסיפו מלא ירקות. אל תשכחו את הפלפל החריף!
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
איזה כיף! פוסט שממש לא ציפיתי לראות. לצערי אצלנו בבית מזה כשנתיים הסידור הזה שבזמנו חשפתי בפניך לא הולך יותר… הבנות הפסיקו לאהוב פיצה (כל פיצה, ללא קשר בכלל לארטיזן). פשוט יצא להם מהסיסטם… ואת בטח שואלת, איזה ילד לא אוהב פיצה ? שלי! אבל אני לא מתייאשת, ומידי פעם מציעה שוב. מתישהו אני בטוחה שהחשק לפיצה יחזור ב ג ד ו ל! ובינתיים, מאמצת בשמחה את הבסיס לפיצה ארטיזן בפורמט המתוחכם של מבוגרים עם רוקט, גבינות חריפות, ארטישוק, סלמי או הפייבוריטי של ״האווי״ וכמובן לצד בקבוק יין משובח… אוהבת אותך!
אני מלאה בהפתעות נמנומית :))) בינתיים מחכה להזמנה לפיצת הוואי קמזל סטייל