הקניידלך המפורסמים של סבתא עיניה ז"ל

על הקניידלך המפורסמים של משפחת לוי שמעתי כבר לפני שנים מחברתי המהממת קרן. לאחר בירור מעמיק יותר, גיליתי שמקור המתכון הוא בכלל מסבתא עיניה ז"ל, אותה גברת צימר מדהימה ואהובה, שסיפרתי לכם עליה במתכון של ריבת התות הנוסטלגית.

לאחר שענת, בתה של עיניה ז"ל, שמעה מקרן, כלתה, שאני מעוניינת במתכון המשפחתי והמיוחד לקניידלך היא לא רק העבירה לי מתכון מסודר (בכתב יד, עם כל הטיפים הקטנים), אלא גם הורידה לי בבית קופסה עם כמה קניידלך שמנמנים ורכים – שאבין מיד ראשונה מול מה אני עומדת ואת גודל השעה.

ממבט ראשון הקניידלך של סבתא עיניה ז"ל הזכירו לי קניידלך שאכלתי במעדניות היהודיות בניו יורק – גדולים, שמנמנים ורכים כענן. מאלו שכל מה שצריך זה מרק צח וקניידל אחד גדול ויפה (למרות שלגמרי תרצו לעשות כאן refill לקניידל נוסף).

אך הקניידלך של עיניה לא מיוחדים רק בגלל גודלם, אלא גם בגלל מרכיביהם: תמצאו כאן גם קמח מצה וגם מצות מפוררות – שזה בפני עצמו מיוחד ביותר. מבחינת התבלינים, בנוסף למלח המובן מאליו, נוסיף לתערובת שלנו גם מעט זנגביל יבש (כן, כן) ופלפל לבן.

אספר לכם שגם עדי, גיסתה של קרן ובתה של ענת (עוקבים אחריי, כן? ), הוסיפה מהטיפים שלה למתכון שעובר במשפחה, כך ששילבתי אותם במתכון, כמו לתת לעיסת הקניידלך קצת זמן איכות במקרר לפני שמכדררים אותה. ככלל, גם לפי אמה ענת, כדאי ואף מומלץ להכין את תערובת הקניידלך מראש ולבשל אותם סמוך להגשה.

בנוסף, אשתף אתכם כי המתכון המשפחתי המקורי הוא לפי מספר ביצים, כך שביצה אחת היא עבור סועד אחד. אני הכנתי מ-4 ביצים והתקבלו 7 קניידלך גדולים. מומלץ להכפיל או לשלש כמויות מראש. כמו כן, במתכון המקורי מבשלים את הקניידלך בסיר עם מים רותחים ואבקת מרק עוף. אני המרתי את אבקת המרק בשקית ציר עוף האהוב עליי (של אינה פארמאן, שכבר סיפרתי לכם עליו בעבר בכמה הזדמנויות).

מתקבלים קניידלך ממש טעימים ומוצלחים, שגם ילדיי אישרו כי ישמחו לאכול שוב בהקדם. אז גם אם אתם קוראים פוסט זה וליל הסדר לא מעבר לפינה, אני ממליצה בחום להעמיד סיר מרק עוף ולידו סיר נוסף לבישול הקניידלך המעולים של עיניה ז"ל.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

4 ביצים גדולות

2 מצות

5 כפות גדושות קמח מצה

8 כפות שמן חמניות

1 כפית גדושה מאד מלח

1/4 כפית זנגביל יבש

1/3 כפית פלפל לבן טחון

לבישול הקניידלך:

סיר עם מים רותחים ושקית ציר עוף/כף אבקת מרק עוף

הוראות הכנה:

מכניסים את המצות לכלי ומספיגים היטב במים. מניחים בצד.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערה את הביצים והשמן וטורפים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ

סוחטים את המצות ומפוררים אותן לקערה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את קמח המצות והתבלינים ומערבבים היטב את הבלילה. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר עד לבישול.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרתיחים סיר עם מים וכף אבקת מרק עוף או ציר עוף.

בידיים רטובות, מוציאים מתערובת הקניידלך, מכדררים כדורים גדולים ומכניסים בזהירות לסיר המבעבע קלות. ממשיכים כך עד סיום התערובת.

צילום: דוד בכר/הארץ
  • אם במקרה כדורי הקניידלך מתפוררים עם כניסתם לסיר המים, הוסיפו עוד מעט קמח מצה לתערובת.
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה במשך כחצי שעה. מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור עוד כמה דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים מיד במרק או שמוציאים עם כף מחוררת לכלי עד להגשה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

סופריטו

סופריטו, הצלי המפורסם מהמטבח הספרדי (ולא רק..) של עוף ותפוחי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. מיכל הגב

    את הקניידלך המוכנים להשאיר בנוזל הבישול עד ההגשה או שעדיף לסנן?

    • מיכל הגב

      היי מיכל, אם ההגשה סמוכה אפשר להשאיר בנוזל הבישול, אם לא אז לסנן ולשמור בכלי נפרד.

  2. כרמלה הגב

    אפשר גם לבשל מכמות זו כמות כפולה של קניידלך קטנים יותר. האם זה פוגע לדעתך במרקם?

    • מיכל הגב

      לא ניסיתי – אחד המאפיינים של הקניידלך האלה זה הגודל שלהם, אבל הם בוח יהיו טעימים גם קטנים יותר

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן