מיינה – פשטידת מצות ובשר לפסח

על המתכון הבא סיפרה לי רוני'לה באחת הפעמים שהתענגנו על פשטידת האטריות ובשר המפורסמת של אמה-סבתה. היא גילתה לי, כי מסתבר שישנה במשפחתה גם גרסה כשרה לפסח של הפשטידה הידועה, אך לא עם אטריות כשרות לפסח, אלא על בסיס מצות מרוסקות. שמה המצרי של הפשטידה הוא מיינה ואצל משפחתה של רוני מכינים אותה כל פסח, גם בערב חג.

על מנת לדייק את המתכון שוחחתי עם שרה, אמה של רוני, לפני שהכנתי אותו לראשונה. כפי שכבר יצא לי לספר לכם בעבר, שרה היא ספצית רצינית במטבח. היא נתנה לי את כל הטיפים שבלעדיהם-אין, אותם טיפים שהופכים את המיינה מעוד פשטידה כשרה לפסח לפשטידה הכי טעימה שתאכלו בחג הקרוב, ושעליה תשמחו להתענג גם בכל שאר ימות השנה. תאמינו לי.

מתקבלת פשטידה מתובלת, עשירה, במרקם מדהים (בזכות המצות שמרטיבים, סוחטים ומפוררים) ועוד ניואנסים קטנים ונחמדים. והחשוב מכל? חוץ מהיותה פשטידה טעימה בטירוף (יש שהשוו אותה למציית בשר גדולה ומתובלת), ממש ממש קל להכינה.

שימו לב שמבחינת כמויות ישנם 2 אפשרויות: להשתמש ב-10 מצות ואז ב-5 ביצים, או לחלופין להשתמש ב-12 מצות ואז ב-6 ביצים, תלוי בגודל הפשטידה שברצונכם להכין. אני הלכתי על גרסת ה-10 מצות ו-5 ביצים.

מצרכים:


צילום: תומר אפלבאום/הארץ

10-12 מצות

1/2 כוס + 3 כפות שמן ניטראלי (עדיף חמניות)

1 בצל גדול קצוץ קטן

500 גר' בשר בקר טחון

5-6 ביצים

2 כפיות מלח, מופרדות

1 וחצי כפיות פלפל שחור טחון

1 וחצי כפיות פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

במחבת גדולה מחממים 3 כפות שמן חמניות ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.

צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים אותו, תוך כדי שמערבבים ומפוררים אותו עד שמשחים.

צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים את תערובת הבשר והבצל בכפית מלח שטוחה, 1/2 כפית פלפל שחור טחון ו-1/2 כפית פפריקה מתוקה, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מניחים לתערובת להתקרר מעט.

צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

במקביל מטפלים במצות:

מכניסים את המצות השלמות (או חצאי מצות) לקערה גדולה ומניחים מתחת לזרם מים מהברז, כאשר תוך כדי שוברים את המצות.

צילום: תומר אפלבאום/הארץ
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

סוחטים את המצות ונפתרים מהמים המיותרים.

צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לקערה עם שברי המצות הרטובות והסחוטות 1/2 כוס שמן, את הביצים וכפית מלח, כפית שטוחה פלפל שחור טחון, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית פתיתי צ'ילי, 1/2 כפית פפריקה חריפה ו-1 כפית פפריקה מתוקה. מערבבים היטב עם ידיים נקיות.

צילום: תומר אפלבאום/הארץ
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מעבירים את תערובת הבשר והבצל לקערת המצות עם הביצים ומערבבים היטב עם הידיים, עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: תומר אפלבאום/הארץ
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס בינונית משומנת ואופים במשך כ-30-40 דקות, עד שהפשטידה זהובה ומעט שחומה.

צילום: תומר אפלבאום/הארץ
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. שרון הגב

    אצלנו במשפחה אני מכירה גרסה אשכנזית דומה שהכינה סבתי אבל עם כבדי עוף במקום בשר טחון ותיבול יותר בסיסי (בפולניה לא היה כורכום לדעתי…) יוצא טעים וואו

  2. עופר הגב

    וואו!!! הזכרת לי נשכחות. (60 שנה), אצלנו בבית, אמא שלי הכינה משהו דומה, פולני, אני כבר לא זוכר את המרכיבים, אבל בבית קראו לזה מאיינס maeenes, כנראה ברבים, אני משער שזה היה משהו דומה.
    תודה!!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן