מה דעתכם להכין לימונדה שווה ומתוקה מהלימונים שברשותכם?
בדיוק למטרה זו התכנסנו כאן היום.
רק החליפו את הלימונים בפירות המסכנים ששוכבים לכם במקרר, אלו שכבר לא מספיק אטרקטיביים בשביל לתת להם ביס (אלא אם כן אתם כמו אמא שלי – מעדיפים את הרכים הקווצ'ים – go figure ).
את המתכון הזה התחלתי להכין לפני כמה קייצים וכל פעם שכללתי וגיוונתי אותו עוד קצת, עד שהגעתי לגרסה הבאה שהיא האהובה עליי.
כמובן שכמו בהרבה מתכונים אחרים, ארשום לכם מגוון אופציות אפשריות לשחק איתם וכמו תמיד – הטעם שלכם והמוצרים הזמינים לכם הם מה שקובעים.
המנה הזו נפלאה לאירוח היות ואת כל ההכנות עושים מראש (ברבע שעה של עבודה בה מלכלכים מעט מאד כלים) ואז חצי שעה לפני ההגשה, מרכיבים צ'יק צ'אק ומכניסים לתנור החם. כל הבית מתמלא בריח מטורף של פירות מתקרמלים תחת שמיכה של חמאה, קמח וסוכר. גן עדן.
מגישים חם מהתנור, בשילוב גלידת וניל משובחת (חובה!).
מדובר בשילובים מושלמים של חם וקר, חמוץ ומתוק וכמובן בצק ופירות.
חבריי, מדובר בניצחון ודאי, גם אצל אלו שטוענים שאינם חובבים של קינוחי פירות. בדוק.
פעם אחרונה שהכנתי את הקראמבל ביום הולדתו של אדמצ'וק, האחיין המתוק שלי, אחי הקטן הציע לי לצלם לכם בוידאו איך מיצי הפירות מבעבעים להם מתחת לשכבת הפירורים עם יציאתם מהתנור. כמובן שהתעצלתי לעשות זאת – אבל סיפרתי לכם על זה – גם תופס, לא?
מצרכים:
לקראמבל:
1 כוס גדושה קמח
- מי שמעוניין מוזמן להמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא.
- אפשרות בריאה נוספת היא להוסיף לקמח חופן פתיתי שיבולת שועל (או להמיר חלק מהקמח בהם).
1/2 כוס סוכר חום דמררה
100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
כפית שטוחה קינמון
חופן פקאן מסוכר (סיני) קצוץ
לשכבת הפירות:
שילוב של כ-8 אפרסקים, שזיפים ומישמשים רכים, חתוכים לקוביות.
- אפשר גם להכין את הקראמבל רק משזיפים או אפרסקים, או רק משני סוגים.. לכו על מה שטעים וזמין לכם.
- במקרה הספציפי הזה השתמשתי ב-3 אפרסקים גדולים, 5 שזיפים ו-2 מישמשים פיציים.
1/2 לימון סחוט
גרידה של אותו 1/2 לימון (שאני אזכיר לכם את המגרדת לימון הנפלאה שהיללתי בפוסט הזה?)
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל משובחת.
אופציונלי (אך מאד מוסיף בעיניי): חופן חמוציות ללא תוספת סוכר.
הוראות הכנה:
בקערה גדולה מערבבים עם הידיים את החמאה, סוכר וקמח עד שנוצר בצק פירורי, אליו מוסיפים את הפקאן הקצוץ, בערבוב קל.
- אל תתעסקו יותר מדי עם בצק הפירורים, זה בסדר גמור אם יישארו כמה גושי חמאה קטנים. מה שאתם בעצם עושים זה מפוררים ומאחדים אותם יחד עם הקמח והסוכר.
- מי שממש רוצה, יכול להשתמש במעבד מזון – כמה פולסים לקמח, הסוכר והחמאה ואז מוסיפים את שבבי הפקאן בסוף, בערבוב קל.
מכסים את קערת הפירורים בניילון ומכניסים למקרר (לפחות לשעה עד להרכבה).
כעת ניגשים לטפל בפירות.
מכניסים את קוביות הפירות לתבנית המתאימה לתנור (אין צורך "סתם" ללכלך עוד קערה).
- אני אוהבת להכין את הקראמבל בתבנית פאי מחרסינה או זכוכית, אך כל תבנית דומה בגודלה שניתן להכניס לתנור תעבוד.
אם בוחרים להוסיף חמוציות – עושים זאת כעת.
מוזגים על הפירות את מיץ הלימון הסחוט ומפזרים את זסט הלימון, תמצית הוניל והסוכר.
מערבבים בעדינות, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר.
לפני ההכנה מדליקים את התנור על 200 מעלות.
מפזרים את פירורי הקראמבל בנונשלנטיות מעל שכבת הפירות (לא מהדקים).
שולחים לתנור החם לכחצי שעה.
מגישים מיד עם גלידת וניל קרה.
קינוח מדויק לערב קייצי.
- רוצים לגוון? אחי הקטן החליף את גלידת הוניל עם גלידת פיסטוק, ויצאו לו ביסים משובחים בהחלט – שילוב קצת פחות מיינסטרים שעובד נפלא.
- אם במקרה נשאר לכם מהמעדן הזה למחרת בבוקר – ממליצה בחום לאכול קר עם שליכטה של יוגורט משובח – מדובר בארוחת בוקר מפנקת במיוחד!
- אתם מוזמנים לנסות להכין את הקראמבל הזה גם עם פירות יער, תותים, תפוחים ושילובים שלהם.
- אודות קראמבל בננות חלומי אכתוב לכם בהזדמנות אחרת (עוד שורה בטו דו ליסט ההולך ומתארך ).
- בקלות תהפכו מנה זו לטבעונית על ידי החלפת החמאה בשמן קוקוס (האמת שלא ניסיתי אבל לא מוצאת סיבה שלא ייצא מעולה..).
עד הפעם הבאה,
מיכל