גזרים צלויים בתנור היא תוספת שאני אוהבת לחזור אליה שוב ושוב, כל פעם בוורסיה מעט שונה. ולראיה, לאורך השנים עלו כאן מתכונים שונים ומגוונים של גזרים, כדוגמת הגזרים בחרדל ומייפל והסלט המיוחד של הגזרים הצלויים הזה.
המנה הבאה רלוונטית בעונת הקלמנטינות, פרי הדר אהוב במיוחד על ילדיי. אני יודעת שיש לא מעט אנשים שעבורם קלמנטינה היא no no אחד גדול.. רק תקלף קלמנטינה לידם ודמך בראשך , אבל אצלינו מדובר בפרי שמתקבל באהבה על ידי כל בני הבית, אז למה לא לשלב אותו גם בבישולים שלנו?
כמובן שאם אין בידיכם קלמנטינה, גם תפוז יעשה את עבודת ההדריות הנפלאה הנדרשת בזיגוג של הגזרים. בשילוב הדבש והטימין וכמובן שמן הזית, המלח והפלפל הקבועים.. באמת שאין צורך במרכיבים נוספים. מתקבלת מנה כיפית ומתקתקה, מלאה בניחוח הדרי נפלא שמגיע משילוב של גרידה בנוסף למיץ העסיסי של הקלמנטינות.
מצרכים:
כ-6 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים למקלות עבים
3 כפות שמן זית
3 כפות גדושות דבש (או מייפל/סילאן לאופציה טבעונית)
מיץ וגרידה של 2 קלמנטינות
1 כף עלי טימין
מלח ים
פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מניחים את מקלות הגזרים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.
מתבלים את הגזרים בשמן זית, דבש, גרידת ומיץ הקלמנטינות, עלי הטימין, מלח ופלפל שחור טרי ומערבבים היטב.
משטחים את הגזר בשכבה אחידה וצולים למשך כ-30 דקות.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
עד הפעם הבאה,
מיכל