פשטידת תרד וגבינות נפלאה

את הפשטידה הבאה אכלתי ב-"בייבי שאוור" של קרן המתוקה. כל המתאמנות במכון שלה (שבחודשים האחרונים אני לא ממש נמנית אתן, אבל לא נתעכב על פרטים שוליים) הגיעו עם ידיים מלאות לבראנץ' הפתעה מקסים שאורגן לכבוד לידתה הראשונה והמרגשת הקרבה ובאה.

בוקר בנות קלאסי כולל כמובן סלטים, פשטידות ודומיהם (אני הגעתי עם קערה של סלט התרד והתותים הזה למשל) ופשטידה אחת בלטה במיוחד – פשטידת התרד והגבינות שהביאה נעמי המקסימה. הבקשות למתכון לא איחרו לבוא, ולמחרת נעמי פרסמה את המתכון המקורי של אמה בקבוצת הוואטסאפ שנפתחה לרגל המאורע.

אפיתי את הפשטידה ודייקתי כמויות לכבוד בראנץ' ספונטני שאירחתי. התגובות היו נלהבות לא פחות מאשר באותו בוקר בנות כיפי.

קבלו מתכון לפשטידה ששווה לשמור בהישג יד (שמתווספת כאן בבלוג לבנות דודתה: פשטידת הפסטה, תרד וגבינות ולפשטידת הקישואים, פשטידת תפוחי האדמה והביצים הקשות ופשטידת הברוקולי, בין היתר) לחג שבועות כמובן, אך גם כתוספת נפלאה לכל ארוחת דגים/חלבית/בראנץ'. ההכנה אינה מסובכת (אך כן מלכלכים מספר כלים, לא אשקר) והתוצאה פשוט מעולה.

מצרכים:

מצרכים לפשטידת תרד וגבינות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

100 גר' חמאה

1 וחצי כוסות חלב

2 כפות שטוחות קמח

100 גר' גבינת קשקבל מגורדת

100 גר' גבינה בולגרית מפוררת

150 גר' גבינה צפתית מפוררת

2 ביצים

כ- 10-12 כפות פירורי לחם, מחולקות

כ-300 גר' תרד טרי שטוף

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

בסיר קטן-בינוני, על להבה נמוכה, ממיסים את החמאה.

כשהחמאה נמסה, מוסיפים אליה את הקמח ומיד מערבבים מהר עם כף עץ על מנת שלא ייווצרו גושים.

קמח וחמאה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קמח וחמאה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את החלב לסיר וממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם במשך כמה דקות, עד שהתערובת מעט מסמיכה.

הוספת חלב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד שהן נמסות לתוך הבשמל ומתקבל מרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל.

הוספת קשקבל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת צפתית ובולגרית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב ותיבול
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הביצים לסיר, אחת אחת, ומערבבים עד שנטמעות בתערובת. מסירים מהאש.

הוספת ביצים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים את התרד למסננת ושוטפים במים רותחים (למעין חליטה קצרה).

חליטת התרד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סוחטים היטב את עלי התרד וקוצצים אותם לרצועות, אותן מניחים בקערה.

שופכים מעל התרד חצי מכמות תערובת הגבינות ומערבבים היטב.

תרד וגבינות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, משמנים תבנית בינונית המתאימה לפשטידה (אני השתמשתי בתבנית בגודל 22*30) ומפזרים בתחתיתה שכבה דקה של פירורי לחם (כ-3-4 כפות).

מעל שכבת פירורי הלחם, משטחים בעדינות את תערובת התרד והגבינות.

תרד על פירורי לחם
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מפזרים שוב שכבה אחידה של פירורי לחם (3-4 כפות).

מעל, בעזרת לקקן, מורחים באופן אחיד את שארית תערובת הגבינות.

גבינות על פירורי לחם
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסיימים עם עוד שכבה אחידה דקה של פירורי לחם ומכניסים לתנור לכ-45 דקות עד שפני הפשטידה זהובים.

פירורי לחם על גבינות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פירורי לחם על גבינות2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פשטידה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסה נחתכת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסה מהפשטידה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ביס מהפשטידה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרוסה עם גלידה

טארט טאטן

טארט טאטן הוא בהחלט אחד הקינוחים האהובים עליי בעולם. כשאני

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן