היום אני הולכת לשתף אתכם בעוד אחד מהמתכונים הבטוחים והקבועים של אמי (כמו למשל הרוטב המופלא הזה ועוגת הפירות הזו).
שלא תגידו שלא אמרתי לכם שאמי היא מעין באר ללא תחתית מלא במתכונים והפתעות.. או משהו בסגנון לפחות . בקרוב (שיתקרר כבר נו..), אני מתכננת להביא לכם גם כמה מרקים מופלאים שלה.
בדומה למקרה של עוגת הפירות (שדרך אגב תהיה נפלאה כעוגת תפוחים בימים אלו), גם את הפשטידה הזו אני זוכרת היטב מילדותי, אם כחלק ממזנון כשהיו מגיעים אורחים (והוריי הרבו לארח.. התפוח לא נופל רחוק מהעץ וזה..) ואם כפרוסה עבה ומפנקת לצד סלט קצוץ טרי וגבינות מול הטלוויזיה.
כמובן שאהיה נאמנה למקור, שאינו שיא הקלילות הפעם.. זוהי אינה עוד פשטידה בה מכניסים הכל לקערה, מערבבים ומשגרים לתנור. יש כאן רביכה ולא מעט מרכיבים, אך אם תעקבו אחר המתכון עקב בצד אגודל, תבינו מיד שאין כאן שום שלב מאתגר, אפילו למאותגרי המטבח שביננו.
מי שאינו מתחבר לאהבתו הירוקה של פופאי, מוזמן להציץ בתחתית המתכון לאלטרנטיבות מומלצות.
מצרכים:
1 חבילת עלי תרד קפואים שהופשרו (לא תרד קצוץ) או חבילת עלי תרד טרי גדולה (או שתיים קטנות)
- אם הלכתם על אופציית עלי התרד הקפואים: הניחו אותם לילה קודם להפשרה במקרר או כמה שעות בחוץ במסננת.
1 חבילת פסטה קצרה לבחירתכם
- אנחנו הלכנו הפעם על פוזילי.
- גם פסטה מחיטה מלאה תתאים, לאוהבי הז'אנר.
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה (אחוז השומן לבחירתכם)
1/2 כוס שמנת מתוקה (אחוז השומן לבחירתכם)
1 וחצי כוסות מוצרלה מגורדת
- ניתן לשלב כמה סוגי גבינות קשות כמו מוצרלה/קשקבל/עמק.
- כרגיל לכו על מה שזמין וטעים לכם.
- זוהי הזדמנות מעולה להשתמש בשאריות שמחכות לישועה במקרר.
1 גביע קוטג' (250 גר')
כ- 3/4 גביע גבינה בולגרית/פטה (כ-160 גר'- אחוזי השומן לבחירתכם).
- כפי שניתן להבין בין השורות, מידות הגבינות כאן אינן ברזל – ייצא מעולה גם אם יש לכם קצת פחות או קצת יותר מהן.
1 כפית גדושה מלח
1 כפית פלפל לבן
2 כפות אבקת שום
לרביכה:
3 כפות קמח
75 גר' חמאה
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
חמאה/שמן לשימון התבנית
אופציונאלי: שקדים פרוסים/שומשום לפיזור מעל הפשטידה.
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מבשלים את הפסטה במי מלח לרמת בישול אל דנטה, מסננים ומניחים בצד.
מטפלים בתרד:
אם משתמשים בתרד קפוא שהפשיר – סוחטים את שאריות הנוזלים וקוצצים גס את התרד.
- ניתן לשמור את מי הבישול של הפסטה ולשפוך אותן על התרד, מה שיעזור לתהליך ההפשרה ויפריד את העלים טוב יותר.
- כמובן שלאחר מכן יש לסחוט היטב את העלים ולקצוץ גס.
אם משתמשים בתרד טרי – ראשית יש לחלוט אותו במים חמים: מכניסים את עלי התרד לכלי, שופכים עליהם מים רותחים (או את מי הבישול של הפסטה ששמרתם, כפי שהצעתי), מחכים כ-2 דקות, מסננים את הנוזלים, סוחטים היטב את העלים וקוצצים אותם גס.
מכינים את הרביכה:
ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומוסיפים, תוך כדי בחישה עם מטרפה, את הקמח.
מתקבלים גושים קטנים, אליהם מוסיפים את החלב, תוך כדי בחישה להתרתם. מתקבל מרקם אחיד וסמיך.
תוך כדי בחישה, מוסיפים גם את המים. מורידים את הרביכה מהאש ומצננים כמה דקות.
- אם לאחר הוספת המים נדמה כי המרקם עדיין סמיך מדי – מוסיפים עוד מעט מים.
מוסיפים את הביצים לסיר וטורפים.
מוסיפים את הגבינות, השמנות והתבלינים ומערבבים.
בקערה גדולה מערבבים היטב את הפסטה יחד עם התרד הקצוץ.
מוסיפים לקערה את תערובת הגבינות והרביכה שבסיר ומערבבים היטב.
משמנים תבנית גדולה וחסינת חום בחמאה/שמן ושופכים אליה את התערובת באופן אחיד.
כעת, ניתן לפזר בנדיבות שומשום או שקדים פרוסים מעל פני הפשטידה.
מכניסים את הפשטידה לתנור לכ-50-60 דקות, עד שפניה זהובים וחלקה העליון קריספי.
- הפשטידה נשמרת כמה ימים, בקירור כמובן.
- כפי שכתבתי, מאד מומלץ לאכול אותה יחד עם סלסת עגבניות פיקנטית או מטבוחה טובה.
- יש הגורסים כי היא לא פחות טעימה קרה, ישירות מהמקרר..
- לא אוהבים תרד? (או שפשוט אין בבית כרגע..) אין בעיה. ברוקולי או פטריות הם שתי חלופות נפלאות לתרד בפשטידה זו. אם הלכתם על ברוקולי – תחלטו אותו (כפי שהוסבר לגבי התרד) וחתכו גס לפני הוספתו לפסטה. אם בחרתם בפטריות – טגנו אותן מעט בחמאה (ושום!) לפני הוספתם לפסטה.
- הפשטידה לא מספיק עשירה בעיניכם? (מממשש ) תמיד אפשר קצת יותר – ליצירת קראסט גבינתי מושחת גרדו מעט גבינה צהובה/מוצרלה על פני הפשטידה לפני פיזור השומשום/שקדים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
נ.ב – ביקרתי פה ב-11/11/21 ושדרגתי מעט.
4 תגובות
מיכל, יש לך מתכונים נהדרים ואת כותבת נפלא.
כייף לשוטט בבלוג שלך ולבחור מה להכין הפעם.
תענוג, תודה
יעל
היי יעל, תודה על התגובה! כמה כיף לי לקרוא אותה.
אשמח לקבל חלופות לפסטה לרגישים לחיטה
פסטה ללא גלוטן? יש היום פסטה המבוססת על עדשים צהובות פשוט נפלאה – בקרוב אצלם מתכון ללזניה איתה