פטה בפילו עם דבש

בביקור האחרון שלי ביוון אכלתי את המנה הפשוטה והממכרת הזו בכל הזדמנות. מדובר במנה שמכינים בדקה ותמיד גוררת אחריה אנחות התלהבות רבות. מהביס הראשון ועד לליקוק הצלחת – אי אפשר להפסיק לאכול.

אם כבר הזכרתי את ביקורי האחרון ביוון, אז אשתף אתכם כי התארחתי בבית (מדהים) של חברתי האהובה עדידס (יחד עם עוד כמה חברות.. כן היה טוב עד מאד ). בגן עדן הזה הכרתי בחורה מקומית בשם סטלה, שבזמן השהות שלי שם לימדה אותי כמה בייסיקים פשוטים של המטבח היווני (כמו הסלט הזה), בצורה הכי מדויקת ואותנטית. אלו מקבץ מתכונים קלים ופשוטים שתמיד, אבל תמיד, מצליחים.

במנה זו, השילוב של פריכות הפילו עם הנימוחות של הפטה החמה והמלוחה מבפנים, וזילוף הדבש המתוק מעל יוצר ביס שפשוט יש בו הכל. אם מתחשק לכם, אתם מוזמנים לפזר גם שומשום (אפשר קלוי) מעל, הוא מוסיף, אך המנה מצוינת גם בלעדיו.

ישנם כאלו היוצרים רוטב המבוסס על דבש וחומץ במקום זילוף הדבש as is כפי שמוצג במתכון הזה, אך בעיניי זהו שלב מיותר והתוצאה אף פחות מוצלחת. בנוסף, סטלה מספרת שאם יש בקבוק אוזו פתוח, אפשר לסגור את מעטפת הפילו עם נגיעת אוזו במקום מים.. שוב, בעיניי מיותר, אך גימיק חמוד.

יש הקוראים למנה זו "מאפה 12 האלים" (שם שהכרתי רק במסעדה יוונית ידועה בארץ, ביוון לא נפגשתי בשם הזה מעולם, האמת). בכל מקרה, אני יכולה להבין למה קישרו את המנה הזו לאלים.. היא אכן אלוהית .

לעניין הפילו, בעבר נהגתי לקנות את הקפוא ולאחרונה עברתי למקורר (שנמצא בסופר במקרר ולא במקפיא, מן הסתם) ואני ממש נהנית לעבוד איתו. אין צורך להפשיר והדפים מתפוררים פחות. שימו לב שלעומת מתכונים אחרים שהיו כאן עם פילו, כמו השבלול הזה או האצבעות האלו, כאן אין צורך לשמן את הפילו לפני הטיגון, השמן של הטיגון עושה את העבודה יופי טופי (וגם אותו קצת נספוג לפני ההגשה).

מה שכן, חשוב מאד להכין את המנה ממש לפני ההגשה. אני יודעת שהמשפט הזה יכול להבריח הרבה אנשים, אז חשוב לי להדגיש כי ההכנה היא עניין של דקה ומאד פשוטה – מבטיחה. שימו לב, כי המתכון הוא עבור מנה אחת. מגוש הפטה שרכשתי עבור הצילומים (השתמשו רק בפטה איכותית וטובה בבקשה), ניתן להכין 2 פרוסות – אני ממליצה לא להתבלבל ולהכין מראש את שתיהן (לפחות).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בלוק פטה יווני, פרוס לפרוסות, כך שכל פרוסה שוקלת כ-80-90 גר'

2 דפי פילו (אם משתמשים בדפים הענקיים אז דף אחד מקופל), מופשרים

דבש לזילוף נדיב

שמן חמניות לטיגון

אופציונאלי: 1-2 כפות שומשום

הוראות הכנה:

מחממים במחבת קטנה או בינונית את השמן (כמו שמטגנים שניצל).

במקביל, מניחים על משטח עבודה את שני דפי הפילו אחד על השני (לחילופין, אם משתמשים בעלי פילו ענקיים, מקפלים ל-2).

מניחים את פרוסת הפטה בחלקו העליון של העלה, כאשר משאירים גם מעט שוליים עליונים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים את השוליים העליונים מעל הפטה ולאחר מכן גם משני צידי הפטה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מגלגלים את הפטה עד שעטופה לחלוטין.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרטיבים את האצבעות במעט מים (או אוזו, אם רוצים) ומהדקים את החיבור של עלי הפילו (סוגרים את המעטפה).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את מעטפת הפילו, עם החיבור כלפי מטה, בשמן החם, על להבה בינונית, וכעבור כ-20 שניות הופכים את המעטפה. ממשיכים כך עוד כ-3-4 פעמים, בזהירות ובעדינות, כדי שהפטה תתרכך מעט מבפנים וגם העלה יזהיב וקצת ישחים באופן שווה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים את הפטה בפילו לצלחת מרופדת נייר סופג, סופגים במהירות מארבעת הצדדים ומעבירים לצלחת הגשה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מזלפים דבש בנדיבות ואם רוצים מפזרים מעל הדבש גם מעט שומשום/שומשום קלוי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פטה כבד עוף

פטה הכבד המפורסם של שלומית היפיפייה, אמה של סרובינה (שכבר

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. נאוה הגב

    שלום, האם ניתן לאפות?

    • מיכל הגב

      לא ייצא אותו דבר.. פריך מכל הכיוונים ונמס בפנים כמו במנה המטוגנת אך יכול גם לצאת מוצלח- במקרה כזה יש לשמן את הפילו ולהפוך תוך כדי האפייה

  2. שרון הגב

    אכלתי בקפריסין משהו דומה, עם חלומי – כשמה כן היא. תודה על המתכון!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן