פול מצרי של סבא משה

את המנה הבאה אכלתי בארוחת בוקר שהוזמנו אליה אצל רוני וזיו. רוני החליטה לפנק לפנק את זיו באחד המאכלים האהובים עליו, הלא הוא הפול המפורסם של סבה, משה ז"ל.

סבה, שנפטר לאחרונה,  בשנים האחרונות כבר לא היה במצב להכין את הפול הידוע שלו בעצמו, אז רוני החליטה לקחת את המושכות לידיים (כמה אופייני לבחורה הזו 😀) ובין שיחות עם סבתה (סבתא אסתר שמוכרת לכם מהמג'דרה הזו) ואמה (מעוגת השוקולד הזו למשל) שחזרה את המתכון המקורי. אני טעמתי את הניסיון השני שלה ובעיניי הוא היה מצוין, ולכן אני מביאה לכם אותו כאן היום.

רוני טוענת שעדיין לא קלעה בול לטעמו של הפול של סבה האהוב, אך סיכמנו כי אין מה לעשות – לדור הזה באמת היה את הטאץ' שלו, הנוסטלגי, שממש לשחזר אחד לאחד כנראה אף פעם לא נצליח (כמו שאין כמו הורניקס האוריגינל של סבתא מרים שלי, לא משנה כמה אתאמן עליהם).

אל תטעו, סיר הפול לוקק על ידי כל הנוכחים עד שנצץ (ליטרלי), הוא היה בהחלט הצלחה מסחררת בשילוב חצאי הפיתות החמות והחומוס הטעים שהוגשו יחד איתו (יש למרוח את הפיתה בחומוס ואז בתערובת הפול). אם בא לכם ממש להשקיע, אני ממליצה להגיש אותו יחד עם החומוס האגדי של השריף, וואו איזה שילוב זה יהיה.

שמחתי לגלות שלא מדובר בעבודה של שעות כפי שתיארתי לעצמי. הכנת הפול של סבא משה מלאה בעצם בקיצורי דרך (וכמה שאני אוהבת קיצורי דרך! 😀): נשתמש בפול מצרי בשימורים (שימו לב שכתוב על התווית "פול מצרי מוכן לאכילה") וסך כל זמן הבישול (והמעיכה.. בקרוב נגיע לזה) ייערך כחצי שעה בלבד.

אז כפי שכבר רמזתי קודם, בעצם אנחנו שואפים להכין כאן מעין מחית, זה לא נשמע משהו אבל היי – זה טעים בטירוף. השילוב של הפול יחד עם התבלינים, העגבנייה, הטחינה, הביצים הקשות ועוד הופך למעדן אמיתי. ממליצה לנסות בארוחת בוקר/בראנץ/ הבאה שלכם.

שימו לב שזוהי כמות לפי קופסת שימורים אחת, שמניבה סיר בינוני בלבד, אם מארחים כמות גדולה של אנשים, אני ממליצה בחום להכפיל כמויות. את הפול מגישים חם באותו היום של ההכנה. כמובן שניתן להכין כשעה לפני שמגישים ולחמם בסיר לפני ההגשה.

מצרכים:

מצרכים לפול מצרי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 קופסת שימורים "פול מצרי מוכן לאכילה" (560 גר', 340 גר' מסונן)

1 עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

3 שיני שום כתושות

1 כף טחינה גולמית משובחת

2 כפות שמן זית

1 כפית כמון

1/4 כפית פפריקה חריפה

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

מיץ מלימון אחד גדול (או לימון וחצי רגילים)

2 ביצים קשות קצוצות/מעוכות

להגשה:

חצאי פיתות חמות

חומוס משובח

הוראות הכנה:

מכניסים לסיר בינוני את הפול, העגבנייה, השום, שמן הזית, הטחינה הגולמית והתבלינים ומניחים על להבה נמוכה.

שום לסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תבלינים לסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
טחינה לסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שמז לסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים ומועכים את התערובת כך שלא יוותרו חתיכות פול שלמות. כך ממשיכים לבשל ולמעוך ולערבב לסירוגין במשך כ-10-15 דקות (לא חייבים לעמוד מעל הסיר באופן רצוף).

מעיכה ובישול
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

הוספת מיץ הלימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הביצים הקשות ומערבבים ומועכים אותן לתוך התערובת למשך כ-15 דקות נוספות, עד שנוצרת מעין עיסה אחידה (שוב, נשמע רע אך מאד טעים 😀).

הוספת ביצים קשות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פול מתבשל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם בליווי פיתות חמות וחומוס.

מוגש עם פיתות וחומוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פול לפיתה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הפיתה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

בנופי פאי

בנופי פאי הוא אחד ה- guilty pleasures האהובים עליי. במקרה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
15 תגובות
  1. נעמה הגב

    ואם כבר… לרציניים באמת- במקום פול מהקופסא- משרים פול ללילה (אפשר גם לקנות פול בלי הקליפה!! הכי טוב!) ואז, בסיר גדול מבשלים עם 4 עגבניות ו2 כפות עדשים כתומות עד שהפול ממש ממש רך. סבא משה- מאוד מתגעגעים אליך!!

  2. Moshe הגב

    שלום נעמה צר לי על סבא משה ז"ל כמו שאמרת נשמה רע ומר לצערי זה לא פול חבל על ההשקעה לצערי לסבא משה יש ללמוד מזה פול והרבה
    תודה אני לא אגיד כי זה לא מתכון אבל סליחה כן

    • מיכל הגב

      שלום משה, שמי מיכל ולא נעמה. אני מבינה שהמתכון לא מושך בעיניך ועל טעם וריח אין מה להתווכח.

  3. משה הגב

    סליחה מיכל האתר מאוד מושקע ולא נראה לי של מתכון יש טעם ומה שבטוח גם לא ריח . נקודה .
    יש הרבה מאוד מתכוני פול מעניינים וטעמים מאוד תנסי ובטוח שלא תתחרטי
    בתאבון !

  4. קובי הגב

    צריך בהתחלה לסנן את הפול מנוזלים או להכניס לסיר עם הנוזלים?

    • מיכל הגב

      הי קובי, אין צורך לסנן

    • אדווה הגב

      עדיף תמיד, אם יש אפשרות, לסנן מיי קופסאות שימורים, וגם מיי צנצנות,
      במידה והיא מתכתית, נכנסת מתכת לא בריאה לנו לקופסא ( אותו הדבר בקשר לאלומיניום), אם הקופסא מצופה במעין גומי לבן, אז בציפוי הרבה חומרים כימיים כמו מרככים שמשפיעים לרעה על הגוף עצמם בין השאר גם הורמונלית, זו הסיבה גם בצנצנת, מהצפוי של המכסה, גם עובר למים.
      לשים לב שאם בכל זאת מחליטים להוסיף את המים למאכלים, הרבה פעמים יש בהם כמות גדולה של סוכר או מלח, או תוספות משמרים, שגם לא בריאים במיוחד וצריך לקחת בחשבון.

  5. סתוית הגב

    אחלה מתכון לשבת בבוקר כשיש אורחים לא מתוכננים.
    לא שמתי ביצה קשה, אבל סידרתי צלחת חומוסהפול עם פרוסוצ ביצה
    שקשוקה טבולה וחלה בץקריספית מהתנור.
    היה תענוג
    ואל תקשיבי לכל צרי העין.
    הם בטח לא יודעים לפתוח שימורים.
    כל אמא עסוקה צריכה מתכונים כאלו לשעת חרום, ואף אחד לא צריך לדעת שזה משימורים.

  6. שלומי הגב

    למיכל -המתכון קליל וטעים. אבל יצא לי מאוד מלוח. שתי כפיות מלח זה מופרז. למדתי לפעם הבאה שתגיע מהר מאוד אני בטוח. תודה שבת שלום

  7. אדווה הגב

    תודה על המתכון הזה, שאני חוזרת אליו שוב ושוב כבר שנים ( וקל לי לחפש, תחת פול של סבא), המלצתי עליו גם בקבוצות גדולות.

    היום לא היתה לי טחינה, אז לקחתי שומשום שחור ( שקניתי למאכלים יפניים), כף חיממתי בסיר ריק ( לקלוא), וכף שמתי ככה ישר יחד במטחנת קפה קטנה שאני משתמשת בשביל לטחון תבלינים טרי, הוספתי כמון שלם ללטחון,
    יצא לזה טעם ממש של טחינה ( לא יצאה טחינה אלא גרעינים טחונים),
    למאכל הוספתי חצי קופסת שימורים של עגבניות כי עמדה שם בודדה…יצא קצת נוזלי מידי בגללה, לכן הוצאתי קצת את הנוזלים לצלחת מרק, ויצא לי מרק פול טעים מאוד.

    מאוד ממליצה, אחלה מתכון טעים, חוזרת אליו לפחות פעם בשנה.

    כיוון ששאלו אותי בקבוצות הגדולות:
    בחו"ל, באירופה , ניתן למצוא פול יבש בעיקר בחנויות הטורקיות,לפעמים גם אצל חנויות טאמילים, להשרות בפי 3 מים ללילה, ואם רוצים להצטיין, שופכים לאחר מכן את המים, ומשאירים לכ3 ימים לנבוט, מרטיבים פעמיים ביום, כן בקערה שהושרו, להנביט רק עד שלכולם יוצאים שורשים קטנים מקסימום לגודל הפול, אבל לבשל לפני שיוצאים הפסיגים העלים, כי הם רעילים, לפי הטמפרטורה במטבח, לפעמים צריך לשים במקרר, שלא יחמיצו, השריית הפול ושפיכת המים כמו גם את מיי הבישול, ואם מנביטים עוד, ואפילו מקלפים כל אלו עוזרים שיהיו פחות תופעות לוואי של גזים, אבל הקליפה גם בריאה לנו ( לחיידקים שמייצגים לנו את הגזים) .
    . לפעמים יש בחנויות הללו גם פול בקופסאות.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן