עוגה בחושה עם ריבה

אצלינו בבית עוגה בחושה פשוטה וטובה כמעט תמיד תנצח את העוגות המפונפנות וה-"מרשימות". כי בסופו של דבר אלו העוגות שהכי מתחשק ליישר וליישר (טוב גם עוגות שמרים עושות יופי של עבודה בתחום הזה). יש שיקראו לז'אנר זה של עוגות "עוגות חנק", כאלו שחייבים שלוק מהתה או הקפה כדי "להוריד" אותן, אך זו עוגה יבשה בדיוק במידה. מה שכן, היא קצת מזכירה עוגת גזר, בגלל התבלינים שמוסיפים לה.

את המתכון המקורי של עוגה זו הוצאתי מספר בישול משפחתי, שקיבלתי במתנה מרון מליח קפלן שהוציאה ספר המאגד את כל המתכונים הנפלאים של אמה האהובה רחל ז"ל. אם כן, דווקא המתכון הפשוט והקטן הזה משך לי את העין, היתה לי תחושה שבני ביתי יקבלו אותו בשתי ידיים פתוחות. אשתף אתכם ששיניתי מעט את המתכון, בעיקר את שלבי הכנתו.

תמצאו בין מרכיבי העוגה גם 1/3 כוס ריבה (מכאן שמה..). הוסיפו איזו ריבה שאתם אוהבים ושיש לכם בבית, ככה העוגה תשתנה כל פעם בהתאם לסוג הריבה שתוסיפו. אשתף אתכם שאלולו שלי, שאוהבת במיוחד עוגות בחושות, הודיעה לי השבוע שזו רשמית הפכה לעוגה האהובה עליה. הכינו כוס תה, נמצאה העוגה האולטימטיבית שתגיעה לצידה.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

4 ביצים L בטמפ' החדר

1/3 כוס ריבה

1/2 כוס סוכר

1 כוס שמן חמניות

1 ו-3/4 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן

קמצוץ מלח

תבנית אינגליש קייק גדולה או שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל-165 מעלות.

מכניסים לקערת המיקסר את ארבע הביצים, מוסיפים את הסוכר ומקציפים למשך כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת קצפית סמיכה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

בזמן שמקציפים את הביצים והסוכר, מנפים לתוך קערה קטנה את היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתיה, הקינמון, הציפורן והמלח.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מנמיכים את מהירות ערבול המיקסר ומוסיפים את השמן והריבה.

צילום :הדס פרוש/הארץ

כעת, מוסיפים בכמה פעימות את תערובת היבשים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מעבירים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות מרופדות בנייר אפייה או משומנות (או תבנית אינגליש קייק אחד גדולה).

צילום :הדס פרוש/הארץ

אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. שימו לב, אם אופים ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, אז זמני האפיה יתקצרו בהתאם ויש לבדוק התנור כבר לאחר כ-30 דקות.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. שרון הגב

    הכנתי וכבר הילדים התחילו לחסל. באמת עוגה אוורירית, טעימה ונעימה לצד התה/ קפה!

  2. דלית הגב

    רשום:"מוסיפים את השמן והריבה"…

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן