ספרינג רול ויאטנמי (מנייר אורז) עם מטבל חמאת בוטנים

רול ויאטנמי/סאמר רול/רול נייר אורז.. איך שתבחרו לקרוא למנה הזו… הגיע הזמן שתהיה גרסה שלה כאן בבלוג. אין מנה קלה ומרעננת ממנה והיא תמיד מרשימה ואהובה על כל הסועדים. אחד הדברים שכל כך כיפיים ברולים האלה הוא הגיוון האדיר שיש במילויים. בגוף המתכון אני מציעה רשימה ארוכה אך פתוחה ביותר של אפשרויות, כאשר הכי כיף יהיה להרכיב רולים שונים המותאמים לטעם של מגוון הסועדים. אפשר להרכיב רולים צמחוניים, כמו במנה המצולמת, או להוסיף נתחי דג נא/שרימפס/עוף מבושל ומפורק ועוד ועוד.. כל מה שאתם אוהבים!

זו מנה שמאד כיף להרכיב מול האורחים או לתת לאורחים להרכיב בעצמם לפי העדפותיהם האישיות. כל שיש לעשות הוא לחתוך יפה מראש את כל המילויים האופציונאליים (אפשר ומומלץ להיעזר בקולפן ג'וליינים) וכך כל אחד יבחר לעצמו את ההרכב המועדף עליו. בכל מקרה, אני לא ממליצה להרכיב את הרולים יותר מדי זמן מראש, שלא יהפכו לצמיגיים. את רוטב הבוטנים המעולה, לעומת זאת, אין שום בעיה להכין אפילו יום לפני ההגשה, לעטוף ולשמור במקרר (במקרה כזה קחו בחשבון שתצטרכו אולי להוסיף עוד מעט מים רותחים לרוטב לפני ההגשה).

בעיני, הסוד של המתכון הוא לא הרולים עצמם, שכאמור ישתנו כל פעם בהתאם למילוי הנבחר (כבר אציין מה כן חובה להכניס לדעתי), אלא דווקא מטבל הבוטנים – רוטב הסאטה המעולה שמגישים לצד הרולים, המעניק קונטרה עשירה, מלוחה-מתוקה ומתובלת לרול. גם לצורת החיתוך של הירקות יש תפקיד, ככל שתחתכו לג'וליינים דקים יותר, ככה הביס יהיה יותר כיפי.. שלא תגידו שלא אמרתי .

אם אתם לא אוהבים חמאת בוטנים, אין שום בעיה שתטבלו את הרולים הויאטנמיים שלכם פשוט ברוטב סויה או טריאקי שגם יעשו יופי של עבודה (וכמובן שישנם האנשים שלא יפספסו גם קערת ספייסי מיונז ליד – אתם יודעים בדיוק מי אתם ).

לעניין המילוי, האופציות הן באמת רבות, אך מה שחובה ואין לוותר עליו בתוך הרול הם דווקא עלי הכוסברה (וגם הנענע בעצם ). אלא אם כן אתם נמנים בין שונאי הכוסברה המפורסמים, אני ממש מבקשת שלא לוותר על תוספת עלי כוסברה שמרעננים את כל הסיפור ועושים רק טוב.

הטעם של הרול כל כך טעים ועשיר, למרות שבעצם אנחנו לא מוסיפים לרול שום תיבול – רק נייר אורז (אותו מרטיבים ומרככים קודם) וירקות – זהו! ההרגשה היא של סלט ירקות רענן במיוחד, המוגש כרול ובעיניי זה פשוט נפלא.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

לרולים הויאטנאמים:

חבילה נייר אורז עגול

רשימה פתוחה של מילויים אופציונאליים:

1 גזר גדול, מקולף וחתוך לג'וליאנים

חופן עלי תרד/רוקט/חסה חתוכים לפרוסות דקות מאד

חופן גדול כרוב סגול/לבן חתוך לרצועות דקות

1 פלפל ירוק/צהוב/אדום חתוך לרצועות דקות

1 מלפפון חתוך למקלות דקים

2 צנוניות, חתוכות למקלות דקים

1 סלק טרי חתוך למקלות דקים

1 אבוקדו בשל (אך לא מדי), חתוך לפרוסות דקות

4 בצלים ירוקים חתוכים למקלות/קצוצים דק

חופן נבטים סיניים

חופן עלי כוסברה

חופן קטן עלי נענע

טבעות דקות של פלפל צ'ילי

אטריות שעועית מבושלות

פרוסות טופו מטוגן/עוף מפורק/דג נא או מבושל/שרימפס/פרוסות שניצל ועוד…

למטבל חמאת הבוטנים:

3 כפות חמאת בוטנים חלקה

2 כפות רוטב סויה

1 כף מיץ ליים/לימון טרי

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

1 כפית סירופ מייפל/אגאבה

1/4-1/2 כפית רוטב סרירצ'ה (או צ'ילי אחר)

כ-4 כפות מים רותחים

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי רוטב הבוטנים: 3 כפות חמאת הבוטנים, 2 כפות הסויה, כף מיץ הלימון/ליים, כפית הגינג'ר המגורד, כפית סירופ המייפל ומעט רוטב הסרירצ'ה. מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים. ממשיכים באותו האופן עד לקבלת המרקם הרצוי. מניחים בצד/עטוף במקרר.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

אם אתם מכינים את הרוטב מראש, ייתכן ולפני ההגשה תרצו להוסיף מעט מים רותחים ולערבב.

מכינים את עמדת העבודה:

ממלאים צלחת עם מעט עומק/ קערה במים פושרים ומשרים נייר אורז בתוכה למשך כ-4-5 שניות. מעבירים את הנייר לקרש חיתוך/משטח עבודה ומחכים עוד כמה שניות עד שמתרכך דיו לפני שמתחילים בהרכבת הרולים.

עורמים במרכז נייר האורז את ההרכב הנבחר של הירקות – למשל:  מעט רצועות כרוב, מעט רצועות תרד, מעט מקלות גזר, מעט מקלות מלפפון, מעט מקלות צנונית, פרוסת אבוקדו, עלי כוסברה, נענע ובצל ירוק (אפשר ומומלץ להרכיב רולים שונים ומגוונים, ראו רשימת מילויים אופציונאליים שהיא רשימה פתוחה ביותר).

צילום :הדס פרוש/הארץ

מקפלים בזהירות ומהדקים צד אחד של נייר האורז, שבינתיים התרכך, מעל המילוי ובאותו אופן מקפלים ומהדקים את יתר הצדדים, כאשר תוך כדי מגלגלים ומהדקים את הרול.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

ממשיכים כך עם יתר ניירות האורז והמילויים.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מגישים לצד מטבל חמאת הבוטנים.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. מיכל הגב

    איך מכינים את נייר האורז אם לא מגלגלים מראש ונותנים לכל אחד לגלגל לבד? הרי אם נשים אותם בערמה הם ידבקו?

    • מיכל הגב

      כל אחד טובל הנייר אורז היבש במים ומרכיב את הרול, כך שאין ערימה של דפי אורז רטובים

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן