אשתף אתכם כי מעולם לא התלהבתי יותר מדי מכרוב ניצנים. לא שהיו לי יחסי שנאה איתו, פשוט לא נמשכתי אליו בכלל – די התעלמתי מקיומו. בארצות הברית עוד מדי פעם יצא לי לפגוש אותו בארוחות, אך בארץ כמעט ולא – בואו נאמר שהוא לא ממש מהפופולריים שבירקות.
הטרספורמציה בגישתי הגיעה עם המתכון המצוין הזה, שהתפרסם לקראת חג ההודיה בניו יורק טיימס (שם הכרוב ניצנים מרבה לככב בשולחן החג, לצד הבטטות המתוקות, רוטב החמוציות, הטרקי והסטאפינג).זהו אחד מאותם מקרים בהם טיפול נכון בירק, בלי יותר מדי רוח וצלצולים, מוציא ממנו את הטוב ביותר. כל כך טוב – שבכלל לא ידעתי שיש בו את כל הטוב הזה. אספר לכם שמאז שניסיתי את המתכון לראשונה על משפחתי, אני חוזרת אליו מדי כמה ימים. פשוט אי אפשר להפסיק לנשנש את חצאי העיגולים החרוכים הנפלאים הללו – הנמסים בפה כמו חמאה. אפילו בני התינוק בן ה-9 חודשים נהנה מהם עד מאד.
היות וקשה להשיג בארץ כרוב ניצנים טרי, החלטתי לנסות את המוצר הקפוא – וכאמור הוא בהחלט עשה את העבודה. כמובן שאפשר ומומלץ להכין את המתכון עם כרוב ניצנים טרי (במקרה זה חתכו את בסיסו הקשה, לפני החיתוך לאורכו). הטכניקה, אם כן, היא כזו: ראשית, חותכים את עיגולי כרוב הניצנים לשניים, לאחר מכן חורכים אותם בסבלנות רבה על הכיריים עם שמן זית, מלח, פלפל וכמה שיני שום שלמות. לבסוף, מעניקים להם צלייה קצרה נוספת בתנור וזהו – הכי פשוט וכל כך טעים. ומה אתם יודעים? מסתבר שאני אוהבת כרוב ניצנים .
שימו לב כי יש להשתמש בסיר/מחבת הכי רחבים שלכם, שגם יכולים להיכנס לתנור. כמות כרוב הניצנים שתכינו תלויה ברוחב הסיר, משום שתחילה נצלה את הכרוב בשכבה אחת, עם הצד החתוך כלפי מטה, עד שישחימו וייחרכו.
מצרכים:
500 גר' כרוב ניצנים מופשרים, חתוכים לאורכם
כ-4-6 כפות שמן זית
5 שיני שום
1 כף חומץ בלסמי
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
בסיר רחב ונמוך שיכול להיכנס לתנור, מחממים את שמן הזית על להבה בינונית-גבוהה.
מניחים את חצאי כרובי הניצנים בשכבה אחת על פני תחתית הסיר, צפוף צפוף, עם הצד החתוך כלפי מטה.
משבצים את שיני השום בין כרוב הניצנים ומתבלים בנדיבות במלח ים ובפלפל שחור טרי.
ממתינים בסבלנות עד שתחתית כרוב הניצנים משחים ( כ-20 דקות לפחות).
מעבירים את הסיר לתנור לעוד כ-20 דקות צליה, כאשר תוך כדי האפייה מנערים טוב טוב את הסיר פעמיים.
מוציאים מהתנור, מוסיפים את החומץ בלסמי, מערבבים בעדינות ומגישים.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
אפשר לימון במקום החומץ?
היי לינוי בהחלט אפשרי, אני חושבת אבל שחומץ הבלסמי ממש מעולה פה.
הכנתי, יצא מעולה!
איזה כיף לשמוע, תודה שרון!
חושבת שזה טעים גם אחרי חימום בפלטה?
היי שוהם, האמת שיש לי אפס ניסיון עם פלטה ככה שקשה לי לומר.. בעיניי המנה גם טעימה בטמפרטורת החדר דרך אגב.