אורז ירוק בתנור

אחד המתכונים הכי נצפים ואהובים בבלוג הוא המתכון של האורז עם פטריות וערמונים בתנור. היום אציג לכם מתכון נוסף של אורז בתנור, הפעם של דודתי זיוה (החתומה גם על הקציצות האלו וסלט הגזר הזה, ביו היתר).

גם את מנת האורז הזו מכינים בתנור בצ'יק צ'אק – הכל בכלי אחד והופ לתנור. מתקבלת תבנית ריחנית מלאה באורז קריספי ומלא בירק.

אחת התכונות האהובות עליי במנה של האורז עם פטריות וערמונים בתנור היא שהאורז פריך מאד מבחוץ, אך בפנים הוא רך כמו ריזוטו. דודתי מעדיפה שכל האורז יהיה פריך-פריך ולכן מערבבת את האורז היטב כמה פעמים במהלך האפייה (לעומת ערבוב אחד במתכון השני). אתם מוזמנים לבחור בגרסה המועדפת עליכם כמובן.

במידה ואתם רוצים להכין מנה זו ואין מנגולד, אין שום בעיה להמשיך עסקים כרגיל – פשוט המירו את עלי המנגולד בעלי תרד טריים. כמובן שניתן לשלב תרד גם בעונת המנגולד – רק טוב ייצא משילוב זה בעיניי. זיוה ממליצה להכין את המנה עם אורז בסמטי, אך כל אורז יתאים כאן – פרסי, יסמין – מה שאתם אוהבים וזמין לכם.

האורז יכול להיות תוספת נהדרת לכל ארוחה או אפילו הכוכב הראשי בארוחה צמחונית נפלאה לצד ציזיקי או יוגורט מתובל וסלט ירקות טרי. הנאה צרופה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

2 חבילות עלי מנגולד קצוצים דק (כולל הגבעולים, כ-700 גר' לחבילה)

2 בצלים גדולים קצוצים קטן

4 שיני שום קצוצות דק

2 כפיות גדושות מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

קורט כורכום

1/3 כוס שמן זית

4 כוסות מים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מכניסים לכלי גדול המתאים לתנור את כל המצרכים (אני השתמשתי בפיירקס בגודל 37*27), מערבבים היטב ומכניסים לתנור למשך כשעה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

תוך כדי האפייה פותחים את התנור כל 15-20 דקות ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מומלץ להגיש לצד צזיקי או יוגורט מתובל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צלחת מרק

מרק כתום

בדומה לבצק עלים ממולא בשר, לסלט חסה , לפשטידת הפסטה,

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
14 תגובות
  1. נירה יגל הגב

    האם לכסות את התבנית בזמן האפיה?

  2. ציפי רכס הגב

    תודה על המתכון של האורז בתנור . הוא מעולה

  3. אפרת הגב

    יצא מעולה כמו כל המתכונים שלך. פשוטים , יפים וטעימים. תודה

  4. ורדה הגב

    אנסה את האורז הזה כי האורז עם הפטריות והערמונים הוא הצלחה גדולה כל שישי המשפחה לא מותרת והמתכון עבר ממני למשפחות נוספות

  5. שרון הגב

    היי
    אחלה אתר ואחלה מתכונים. רציתי לשאול האם ניתן להוביף פולי סויה איתו ?

  6. עליזה הגב

    מילה אחת – נפלא.
    איזה כיף "ליפול" על הבלוג שלך.
    חג שמח.

  7. שרית הגב

    האם זה עובד עם קארי צהוב, במקום כורכום?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן