אוזני המן

המתכון הבא שמור לי ב-"פתקים" בטלפון, עוד מאז שמיקה בכורתי, שאוטוטו כבר בת 11, הייתה בגן טרום חובה.

היא חזרה מהגן עם שקית ניילון מלאה באוזני המן נפלאים ונימוחים וכעבור שעות בודדות, בעקבות הביקוש הרב, ענת הגננת שלחה לכל ההורים צילום של המתכון הפשוט והמצוין. האמת, מוזר שזהו חג הפורים הרביעי בו הבלוג קיים ורק עכשיו אני מעלה את המתכון הבסיסי אך המעולה הזה.

דרך אגב, הבצק הזה נהדר לא רק לאוזני המן, עדי שלנו שהכינה יחד עם מיקה את אוזני ההמן לפני כמה שבועות, אימצה אותו לביתה דווקא בגרסת העוגיות הממולאות – כל פעם במילוי אחר (בדומה לעוגיות המגולגלות האלה). כרגע פורים על הפרק, אז נתמקד באוזני המן .

מבחינת מילוי, השמים הם הגבול. אצלי בבית הילדים קובעים ולכן נוטלה מנצח את כולם בנוק אאוט. אני יכולה להכין אוזני המן נפלאים במילוי פרג, אבל אתם יודעים מה יקרה איתם בסוף? רק אני אאכל אותם! ואת זה אנחנו לא רוצים .

מה שכן, הכנתי עבורכם אופציה נחמדה נוספת (שכמובן לא צלחה כמו הנוטלה במבחן הטעם של ילדיי): אוזניים של ההמן הדרום אמריקאי – אוזני אלפחורס (העוגיה האהובה על יונתוש שלי שחייבת לעלות פה בקרוב כשאני חושבת על זה..). מדובר פשוט במילוי של ריבת חלב קנויה עם פתיתי קוקוס שמפזרים מעל. אתם מוזמנים גם ללכת על ממרח תמרים או אפילו שילוב של ממרח תמרים עם אגוז מלך – שילוב מנצח ואהוב ביותר. ישנם גם ממרח לוטוס, שוקולד השחר, ממרח חלבה.. כל ממרח אהוב יתאים.

את אוזני ההמן אני קורצת בעזרת כוס זכוכית, אין צורך בחותכן עוגיות מיוחד, הכי "אולד סקול", כמו שעשינו במתכון של הורניקס של סבתא שלי לדוגמא. מי שמחפש פעילות לאחר הצהרים מתוק וכיפי עם הילדים – סמנו וי גדול.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

200 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1 ביצה + 1 חלמון ביצה

מיץ מחצי תפוז (כ-1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי)

1/4 כוס סוכר

2 וחצי כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

ממרחים אהובים למילוי: נוטלה/ממרח לוטוס/ממרח תמרים/ריבת חלב וקוקוס ועוד..

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה את כל החומרים ולשים היטב עם ידיים נקיות עד לקבלת בצק מעט דביק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים את הבצק עד שאינו דביק מדי וניתן לעבוד איתו (הוסיפו עוד מעט קמח אם צריך).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי כ-1/2 ס"מ וקורצים עיגולים עם כוס קטנה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים תלולית (כ-1/2 כפית) של הממרח הנבחר במרכז כל עיגול.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במידה ומכינים אוזן אמן אלפחורס, מפזרים מעל ריבת החלב גם מעט קוקוס טחון.

כעת לקיפול: יוצרים משולש על ידי שתי צביטות בקצוות ואז צביטה נוספת בחלק שנותר פתוח. דואגים להדק טוב טוב את הפינות, שלא ייפתחו במהלך האפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את אוזני ההמן על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה ואופים במשך כ-15 דק' עד שזהובים ומריחים פשוט נפלא.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה וחג פורים שמח!

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
3 תגובות
  1. שרון הגב

    היי,
    כמה (בערך) אזניים יוצאות מהכמות הזאת?

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן