קנקן הקוקטייל של מיטל

מיטלי, האישה עם העיניים הכי תכולות שאי פעם תראו, יודעת מה טוב.

הבחורה הזו מלאה בסטייל ובאנרגיות חיוביות, אותן היא מפזרת לכל עבר.

לאחרונה, יצא לי בכמה מפגשים חברתיים ליהנות מהקוקטייל הזה, אותו היא מכינה בקערות גדולות או בקנקן (שלו עושה ריפיל..ועוד ריפיל).

בימים חמים אלו – אין משקה מרענן ממנו.

למרות שמדובר בבן כלאיים (עם טוויסט!) של המוחיטו והקאייפיריניה המוכרים, שכנראה לא מחדש יותר מדי לחלקכם, בכל זאת מצאתי לנכון להביא אותו לכאן. משום שלפעמים כיף לקבל תזכורת לדברים הקטנים והפשוטים שיכולים להקפיץ ולשדרג לנו את היום.

הכנתי את הקוקטיייל, בהנחייתה של מיטל, לכבוד ערב חברים שערכתי השבוע (במפגש בשעות היום הוא מתקבל לא פחות טוב ), והתגובות היו נלהבות ביותר.

שוב, מרגישה קצת כמו תקליט שבור, אבל בכל זאת חייבת להגיד את זה: כמו במתכונים רבים, אין כאן כמויות מדודות. המידות תלויות בגודל הכלי בו תבחרו ובמספר המילויים שתרצו. הכמות שאכתוב לכם כעת הספיקה לי במדויק לקערה גדולה ולקנקן מלאים במשקה הפרשי הזה.

מצרכים:

מצרכים לקוקטייל

5 לימונים חתוכים לקוביות.

צרור נדיב של עלי נענע שטופים וחתוכים גס

בקבוק ספרייט/דיאט ספרייט קר

בקבוק פיג'לינג (ליקר/וודקת תאנים ששומרים במקפיא עד השימוש)

כף תרכיז קפוא של פריגת בטעם לימונענע (אפשר גם בלי)

קרח

הוראות הכנה:

מכניסים לקנקן ו/או קערה גדולים ושקופים (הצבעוניות כאן יפה, חבל לא לראות אותה) את קוביות הלימונים ואת עלי הנענע ומועכים אותם היטב בעזרת מערוך או כותש שניצלים להוצאת טעמים.

לימונים

לימון ונענע נכתשים

נכתשים

מוסיפים את תרכיז הלימונענע וממשיכים לכתוש ולערבב.

הוספת התרכיז

מוסיפים קרח, פיג'לינג וספרייט/דיאט ספרייט.

הוספת פיגלינג

הוספת הספרייט

המשקה מוכן

מערבבים ומגישים מיד, עדיף בכוסות low ball.

צורת הגשה

כוס מוכנה

  1. ישנה אפשרות ללכת על הקלאסיקה ולהחליף את הפיג'לינג (או את ה"פיג'" בשפת ברמנים מדוברת) בקסאשה. אם זה הכיוון שאתם בוחרים, הוסיפו גם כמה כפות של מי סוכר לעסק (למי ששכח: מי סוכר = כמות זהה של סוכר שממיסים בכמות זהה של מים).

לחיים!

חגית מחזיקה כוס

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. עדנה הגב

    הדרינק,אכן,נראה מרענן.בינתיים הכנתי שוב (ושוב..) את הגספצ׳ו ,שגם עושה עבודה נהדרת בימים אלו!
    חג אהבה שמח!!
    עדנה

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן