קיגל

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

לפני כמה חודשים יצא לי לשוב ולסייר בשוק מחנה יהודה האגדי, על כל צבעוניותו, ריחותיו ומטעמיו, ונתקלתי שוב בקיגל מופלא שטעמתי בעבר בסיור מודרך בשוק (כמה אני אוהבת סיורים בשוקי אוכל!).

לאחר מספר ימים כשפגשתי את אמי ושיתפתי אותה בחוויותיי, התלוננתי בפניה כי בעצם כבר שנים רבות שלא אפתה קיגל – ומדוע?! הרי הוורסיה שלה זכורה לי ככל כך מוצלחת וטעימה!

אמי הפנימה את התלונה, ואכן לא עבר זמן רב ושתי תבניות אינגליש קייק מלאות בקיגלים חתיכים ומופתיים הוגשו בהדלקת נרות חנוכה בערב שישי (כן האירוע התרחש כבר די מזמן ורק עכשיו מספרת לכם.. קבלו את התנצלותי הכנה 😀).

הקיגל של אמי היה בדיוק כפי שזכרתי – מתוק אך יחד עם זאת מתובל, שילוב טעים כל כך שקשה להפסיק לאכול. אמי הגישה את הקיגל יחד עם המנות העיקריות והאינסטינקט שלי היה דווקא להגיש אותו עם המנות האחרונות.. עניין של גישה. הרי מחד מדובר בפשטידה יהודית מסורתית עתיקת יומין (טיעון לצירוף לעיקריות), אך מנגד, בואו נודה על האמת, זו בעצם עוגת אטריות מתוקה ונפלאה (טיעון לשולחן הקינוחים). בכל מקרה, מדובר במנה נוסטלגית ואהובה שאין ספק כי צריכה להיות כאן בבלוג, ויפה שעה אחת קודם.

כפי שכבר תראו, אמי משלבת בקיגל שלה שזיפים מיובשים קצוצים, פלפל שחור טחון וקינמון (מתובל כבר אמרתי נכון?). ברור לי שכל אחד מכין את הקיגל המשפחתי שלו אחרת, וחלקכם אולי מעדיפים אותו יותר "פשוט". כולם טעימים (לאוהבי הז'אנר כמובן), אך בעיניי – לפניכם נמצאת הנוסחה המנצחת. ממליצה מאד לנסות (ולא הזכרתי בכלל כמה קלה ההכנה).

מצרכים:

מצרכים לקיגל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שתי תבניות אינגליש קייק

800 גר' אטריות ביצים דקות

1 כוס שמן

3/4 כוס סוכר חום

4 כפות דבש

1 כוס שזיפים מיובשים חתוכים לחתיכות קטנות

6 ביצים, מקושקשות בקערה

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

2 כפות קינמון

הוראות הכנה:

מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים היטב.

בישול האטריות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

בסיר גדול מחממים את השמן על להבה בינונית ומוסיפים את הסוכר. מערבבים עד שהסוכר מתרכך בשמן (הוא לא ממש יימס בשמן) ומסירים מהאש.

סוכר לשמן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סוכר ושמן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סוכר ושמן2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במהירות, מוסיפים את האטריות, הדבש, הביצים המקושקשות, השזיפים הקצוצים, המלח, הפלפל והקינמון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת תבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת ביצים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת דבש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שזיפים קצוצים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב החומרים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ושופכים את התערובת באופן שווה אליהן.

מעבר לתבניות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים עד להשחמה במשך כ- 40-45 דקות.

נכנס לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
יוצא מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם או בטמפרטורת החדר (תכלס הקיגל טעים גם קר).

קיגל מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קיגל מוכן1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קיגל מוכן3
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

One thought on “קיגל

  1. ראשית תודה על המתכונים אנו ממש נהנה מהטור שלך בהארץ
    תוכלי בבקשה לציין את המראה מקום הצדוייק בשוק של עכו היכן שטעמ את הפלאפל וכו
    תודה
    אבי סבג
    avis@musrara.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *