צ'יפס בתנור

אף פעם לא הצליחו לעבוד עליי עם צ'יפס בתנור. צ'יפס זה צ'יפס ותפוחי אדמה בתנור הם, ובכן, תפוחי אדמה בתנור, נכון?

נכון.

עד שטעמתי את הצ'יפס המזויפים הבאים של טוואנה מבוטסוואנה.

אפילו אלולו שלי, בת הכמעט שבע שלא נוגעת בתפוח אדמה בשום אופן, למעט בצורת צ'יפס מטוגן קלאסי ופשוט, נפלה בפח של תפוחי האדמה האלה כבר כמה פעמים.

לאחר חיסול מנת הצ'יפס שלה (עם הרבה קטשופ בצד כמובן) לצד הקבבים אתמול בערב, החלטתי שאני חייבת תיכף ומיד להעביר לכם את המתכון.

הטריק של טוואנה הוא בישול קצרצר של הצ'יפס במים רותחים, אותם חותכת ראשית לאצבעות, משם מעבירה לשטיפה טובה במים קרים, מייבשת לחלוטין, עוטפת במעט שמן זית ומלח והיישר לזמן איכות בתנור. צודקים, זהו לא מתכון של זבנג וגמרנו, אבל הוא לגמרי אפשרי, לא מסובך ובעיקר מאד שווה את התוצאה.

המתכון הזה מצטרף בגאון לצד תפוחי האדמה קווץ' המעולים ותפוחי האדמה עם הטריק השובבים.

מנה יפה, שמתחסלת על ידי ילדיי בארוחת צהרים בקלי קלות מורכבת מ-6 תפוחי אדמה. אתם מוזמנים כמובן להכפיל/לשלש/לחצות את הכמויות, מה שחשוב הוא אופן ההכנה.

מצרכים:

מצרכים לצ'יפס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

6 תפוחי אדמה גדולים/ 8 קטנים עם קליפה אדומה

5 כפות שמן זית

מלח ים

הוראות הכנה:

ממלאים את הסיר הכי גדול שיש לכם עם מים ומעט מלח, מחממים על להבה גדולה ומחכים לרתיחה.

מקלפים את תפוחי האדמה ומכניסים אותם לקערה גדולה מלאה במים קרים בכדי שלא ישחירו.

תפוחי אדמה בקערת מים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חותכים את תפוחי האדמה המקולפים לכ- 5-6 פרוסות ואז כל פרוסה חותכים לכ-5-6 אצבעות צ'יפס.

חיתוך תפוחי האדמה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם המים עדיין לא רתחו, מחזירים את תפוחי האדמה החתוכים לקערת המים הקרים על מנת שלא ישחירו.

כאשר המים רותחים, מכניסים את תפוחי האדמה ומבשלים למשך 3-4 דקות בלבד, ללא מכסה.

ציפס למים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את תפוחי האדמה למסננת ומיד שוטפים היטב במים קרים, תוך כדי שמערבבים עם הידיים, כך שלא יידבקו אחד לשני.

סינון הציפס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שטיפת תפוחי האדמה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

כעת, פורסים מגבת נקייה על השיש, מפזרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת, ובעזרת מגבת נקיה נוספת מייבשים לחלוטין את אצבעות תפוחי האדמה.

ייבוש תפוחי האדמה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה (או שתי תבניות אם יש לכם תנור קטן), מפזרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת, מזלפים שמן זית ומלח ים ובעזרת ידיים נקיות מערבבים, כך שכל אצבעות תפוחי האדמה תהיינה מצופות בשמן זית.

שמן זית על ציפס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מלח על ציפס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-30 דקות, הופכים את תפוחי האדמה בעזרת תרבד וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות.

היפוך הציפס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד.

ציפס מוגש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ציפס מוגש2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
18 תגובות
  1. אפרת הגב

    יצא מעולה !
    ניסית עם בטטות ?

  2. אבי הגב

    יצא מעולה. תודה מיכל

  3. דורית הגב

    יצא מעולה!!! המון תודה על מתכון מצוין

  4. מורן הגב

    אפשר להחליף במלח שולחן רגיל?

  5. דבורה לאה אוסטון הגב

    כמה מעלות להפעיל את התנור ובאיזה מצב?

  6. ניר הגב

    תודה! היה ממש מתכון טעים וכייפי 🙂

  7. דפי הגב

    האם פשר להכין עם תפו"א לבנים ולא אדומים?
    תודה

  8. שני הגב

    היי
    האם אפשר לבשל את תפוחי האדמה במים מראש ורק למחרת לאפות בתנור?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן