פשטידת פסטה תרד וגבינות

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

היום אני הולכת לשתף אתכם בעוד אחד מהמתכונים הבטוחים והקבועים של אמי (כמו למשל הרוטב המופלא הזה ועוגת הפירות הזו).

שלא תגידו שלא אמרתי לכם שאמי היא מעין באר ללא תחתית מלא במתכונים והפתעות.. או משהו בסגנון לפחות . בקרוב (שיתקרר כבר נו..), אני מתכננת להביא לכם גם כמה מרקים מופלאים שלה.

בדומה למקרה של עוגת הפירות (שדרך אגב תהיה נפלאה כעוגת תפוחים בימים אלו), גם את הפשטידה הזו אני זוכרת היטב מילדותי, אם כחלק ממזנון כשהיו מגיעים אורחים (והוריי הרבו לארח.. התפוח לא נופל רחוק מהעץ וזה..) ואם כפרוסה עבה ומפנקת לצד סלט קצוץ טרי וגבינות מול הטלוויזיה. ברשותכם, אני גולשת.. דמיינו סצינה כזו:

  • אמא: מיכלי תרצי פרוסת פשטידה? מיכלי (זרמו איתי ): אההה..לא יודעת אני לא כל כך רעבה…(שומעת ומריחה התרחשות במטבח).. טוב.. אשמח.
  • תוך שלוש דקות הייתה מוגשת לי בנונשלנט צלחת צבעונית מלאה בפרוסת פשטידת פסטה תרד וגבינות חמה וריחנית – קריספית מלמעלה ורכה ומענגת מבפנים, סוג אחד של גבינה לפחות, סלט ערבי קצוץ הכי הכי טעים וטרי שיש (אני עדיין לא מצליחה לשכפל את התיבול שלה!), סלסה/מטבוחה (שילוב פגז עם הפשטידה), כמה זיתים ובעיקר המון המון אהבה.
  • תפסתי געגוע לאמי. מרימה טלפון וחוזרת אליכם.

וואחד גלישה הבאתי הפעם..

כמובן שאהיה נאמנה למקור, שאינו שיא הקלילות הפעם.. זוהי אינה עוד פשטידה בה מכניסים הכל לקערה, מערבבים ומשגרים לתנור. יש כאן רביכה ולא מעט מרכיבים, אך אם תעקבו אחר המתכון עקב בצד אגודל, תבינו מיד שאין כאן שום שלב מאתגר, אפילו למאותגרי המטבח שביננו.

מי שאינו מתחבר לאהבתו הירוקה של פופאי, מוזמן להציץ בתחתית המתכון לאלטרנטיבות מומלצות.

מצרכים:

מצרכים לפשטידת פסטה תרד

1 חבילת עלי תרד קפואים שהופשרו (לא תרד קצוץ) או חבילת עלי תרד טרי גדולה (או שתיים קטנות).

  • אם הלכתם על אופציית עלי התרד הקפואים: הניחו אותם לילה קודם להפשרה במקרר או כמה שעות בחוץ במסננת.

1 חבילת פסטה קצרה לבחירתכם

  • אנחנו הלכנו הפעם על פוזילי.
  • גם פסטה מחיטה מלאה תתאים, לאוהבי הז’אנר.

3 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה (אחוז השומן לבחירתכם)

1/2 כוס שמנת מתוקה (אחוז השומן לבחירתכם)

1 וחצי כוסות מוצרלה מגורדת

  • ניתן לשלב כמה סוגי גבינות קשות כמו מוצרלה/קשקבל/עמק.
  • כרגיל לכו על מה שזמין וטעים לכם.
  • זוהי הזדמנות מעולה להשתמש בשאריות שמחכות לישועה במקרר.

1 גביע קוטג’

כ- 3/4 גביע גבינה בולגרית/פטה (פעם שלישית גלידה–  אחוזי השומן לבחירתכם).

  • כפי שניתן להבין בין השורות, מידות הגבינות כאן אינן ברזל – ייצא מעולה גם אם יש לכם קצת פחות או קצת יותר מהן.

1 כפית מחוקה מלח

1 כפית מחוקה פלפל לבן

2 כפות אבקת שום

לרביכה:

3 כפות קמח

75 גר’ חמאה

1/2 כוס חלב

1/2 כוס מים

חמאה/שמן לשימון התבנית

אופציונאלי: שקדים פרוסים/שומשום לפיזור מעל הפשטידה.

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מבשלים את הפסטה במי מלח לרמת בישול אל דנטה, מסננים ומניחים בצד.

הכנת הפסטה

מטפלים בתרד:

אם משתמשים בתרד קפוא שהפשיר – סוחטים את שאריות הנוזלים וקוצצים גס את התרד.

  • ניתן לשמור את מי הבישול של הפסטה ולשפוך אותן על התרד, מה שיעזור לתהליך ההפשרה ויפריד את העלים טוב יותר.
  • כמובן שלאחר מכן יש לסחוט היטב את העלים ולקצוץ גס.

אם משתמשים בתרד טרי – ראשית יש לחלוט אותו במים חמים: מכניסים את עלי התרד לכלי, שופכים עליהם מים רותחים (או את מי הבישול של הפסטה ששמרתם, כפי שהצעתי), מחכים כ-2 דקות, מסננים את הנוזלים, סוחטים היטב את העלים וקוצצים אותם גס.

חליטת התרד1

חליטת התרד2

סינון המים

קוצצת את התרד

מכינים את הרביכה:

ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומוסיפים, תוך כדי בחישה עם מטרפה, את הקמח.

חמאה בסיר

 

הוספת הקמח

קמח וחמאה2

מתקבלים גושים קטנים, אליהם מוסיפים את החלב, תוך כדי בחישה להתרתם. מתקבל מרקם אחיד וסמיך.

הוספת החלב

הוספת החלב2

תוך כדי בחישה, מוסיפים גם את המים. מורידים את הרביכה מהאש ומצננים כמה דקות.

לאחר הוספת המים לרביכה

  • אם לאחר הוספת המים נדמה כי המרקם עדיין סמיך מדי – מוסיפים עוד מעט מים. לנו לא היה צורך בשלב זה.

מוסיפים את הביצים לסיר וטורפים.

הוספת הביצים

מוסיפים את הגבינות, השמנות והתבלינים ומערבבים.

הוספת המוצרלה

הוספת הקוטג

הוספת הבולגרית

הוספת התבלינים

בקערה גדולה מערבבים היטב את הפסטה יחד עם התרד הקצוץ.

הפסטה והתרד מעורבבים

מוסיפים לקערה את תערובת הגבינות והרביכה שבסיר ומערבבים היטב.

הוספת תערובת הרביכה והגבינות

התערובת מעורבבת

משמנים תבנית גדולה וחסינת חום בחמאה/שמן ושופכים אליה את התערובת באופן אחיד.

העברת התערובת לתבנית

תערובת בתבנית

כעת, ניתן לפזר בנדיבות שומשום או שקדים פרוסים מעל פני הפשטידה.

עם שקדים פרוסים

מכניסים את הפשטידה לתנור לכ-50-60 דקות, עד שפניה זהובים וחלקה העליון קריספי.

הפשטידה מוכנה

  1. הפשטידה נשמרת כמה ימים, בקירור כמובן.
  2. כפי שכתבתי, מאד מומלץ לאכול אותה יחד עם סלסת עגבניות פיקנטית או מטבוחה טובה.
  3. יש הגורסים כי היא לא פחות טעימה קרה, ישירות מהמקרר..
  4. לא אוהבים תרד? (או שפשוט אין בבית כרגע..) אין בעיה. ברוקולי או פטריות הם שתי חלופות נפלאות לתרד בפשטידה זו. אם הלכתם על ברוקולי – תחלטו אותו (כפי שהוסבר לגבי התרד) וחתכו גס לפני הוספתו לפסטה. אם בחרתם בפטריות – טגנו אותן מעט בחמאה (ושום!) לפני הוספתם לפסטה.
  5. הפשטידה לא מספיק עשירה בעיניכם? (מממשש (סמיילי)) תמיד אפשר קצת יותר – ליצירת קראסט גבינתי מושחת גרדו מעט גבינה צהובה/מוצרלה על פני הפשטידה לפני פיזור השומשום/שקדים.

פרוסת פשטידה

פרוסת פשטידה2

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *