פשטידת מאק אנד צ'יז

כפי שיצא לי לשתף אתכם בעבר (למשל בפוסט של הבננה קרים פאי), בילדותי גרתי שנתיים בצפון קרוליינה שבארצות הברית. ארצות הברית האמיתית, ארץ הג'אנק פוד האולטימטיבית – עוד לפני המודעות של היום…

אחד הכריכים הפופולריים של חבריי לכיתה היה מורכב משתי פרוסות לחם לבן, מיונז ותפוצ'יפס (לא נעים להודות, אבל זה דווקא לא רע 😉). כמובן שגם לכריך האלמותי של ריבה וחמאת בוטנים (לפעמים בתוספת בננה) היה מקום של כבוד (ועדיין יש אצלי). אך בגדול, אוכל תעשייתי שמקורו בקופסאות קרטון חגג – ובראשו המאק אנד צ'יז המפורסם (שגם קיים בארץ). אותה קופסא כתומה (האמת שיש כבר כמה סוגים היום על המדפים) עם המקרוני החמוד הקטנטן וחפיסת האבקה הכתומה והזוהרת, אליה מוסיפים חלב וחמאה, והפלא ופלא המנה מוכנה!

אני חושבת שהמאק אנד צ'יז בגרסתו הקופסאית (הטעימה עד מאד דרך אגב, שוב לא נעים לי להתוודות) היה בין המנות החמות הראשונות שאי פעם הכנתי. אני ממש זוכרת עד כמה הייתי מרוצה מעצמי 😀. אך היום לא עוד.

תרתי אחר מאק אנד צ'יז ביתי, שיהיה ממש קל להכנה, בלי דאווינים והתפלצנויות, ובאופן מפתיע את הגרסה הטובה ביותר, בעיניי, מצאתי דווקא בספרה של גווינית פאלטרו, "My Fathers Daughter". היא מציעה שם גרסה בריאה ואיטלקית יותר למאק אנד צ'יז, הכה אמריקאי, בשילוב מסקרפונה ופרמזן. אני בכל זאת חשקתי בקצת מהכתמתמות המקורית של המאק אנד צ'יז, אז הוספתי למתכון גם חצי כוס של גבינת צ'דר כתומה מגורדת שעשתה למנה רק טוב בעיניי (אתם כמובן מוזמנים לוותר על תוספת זו).

בנוסף, בגרסה זו לא מדובר פשוט במנת פסטה, אלא יותר בפשטידת פסטה, בה מעבירים את המקרוני עם הגבינות לתבנית ומכסים אותו בשכבה פריכה של פירורי לחם ופרמזן. פשוט נפלא. בעצם יש לנו כאן פשטידת פסטה שמצטרפת לפשטידת הפסטה וגבינות הזו ולפשטידת אטריות ובשר הנפלאה הזו.

כרגיל, ישנן כמה אופציות לגיוון המנה: אם תרצו אפשר להפוך אותה לקצת יותר "לזנייתית" ולמרוח שכבה של רוטב עגבניות בתחתית התבנית (זוכרים את הפאסאטה האהובה עליי מכאן וכאן בין היתר, היא תעשה כאן יופי של עבודה). לחלופין, אפשר לשדרג את אגף הגבינות במנה ולהוסיף שכבה של מוצרלה או גבינה אהובה אחרת בתוך המאק אנד צ'יז (למשל: משטחים חצי מהפסטה בתבנית, מסדרים פרוסות של כדור מוצרלה פרוס מעל ומשטחים מעל את שארית הפסטה). נשמע טוב, נכון?

אפשר לאפות גם בכלים אישיים וכך להתאים לכל אחד את המאק אנד צ'יז בהתאם להעדפותיו. מישהו אוהב גבינה כחולה? שלבו לו, אחר ירצה שכבה של רוטב עגבניות, למה לא?

מצרכים:

מצרכים למאק אנד צ'יז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חבילת פסטה מקרוני (500 גר')

250 גר' גבינת מסקרפונה (מיכל אחד)

1 כוס דחוסה + 1/2 כוס דחוסה פרמזן מגורד

1/2 כוס גבינת צ'דר כתומה מגורדת (אופציונאלי, אך בעיניי חובה)

1/2 כוס חלב

מעט אגוז מוסקט

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

1/2 כוס פירורי לחם

30 גר' חמאה, חתוכה לקוביות קטנות

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

מבשלים את הפסטה בסיר עם מים מומלחים רותחים, 2 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה.

בינתיים, בסיר קטן על להבה בינונית, מערבבים את המסקרפונה, אגוז המוסקט, הצ'דר המגורדת וכוס הפרמזן, עד שהגבינות נמסות ומתגבשות יחדיו, במשך כ-2 דקות.

גבינות לפני ערבוב ובישול
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תערובת גבינות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לסיר את החלב, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומנמיכים ללהבה קטנה.

הוספת חלב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסננים את הפסטה, מחזירים אותה לסיר ומערבבים אותה יחד עם הרוטב.

רוטב על פסטה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פסטה מעורבבת עם רוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה קטנה מערבבים את 1/2 כוס הפרמזן הנותרת יחד עם פירורי הלחם.

פירורים ופרמזן לפני ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פירורים ופרמזן אחרי ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הפסטה לתבנית המתאימה לפשטידה (פיירקס/קרמיקה למשל) ומפזרים מעליה את תערובת פירורי הלחם והפרמזן. משבצים את פירורי הלחם בחתיכות החמאה ואופים למשך כ-15 דקות.

פסטה לתבנית1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פסטה לתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פירורים על פסטה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חמאה על פירורים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
נכנס לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם.

מאק אנד צ'יז מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הגשת המאק אנד צ'יז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנת מאק אנד ציז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
4 תגובות
  1. רונה הגב

    ניראה מדהים, ואין על המתכונים של גווינת' אפילו אם היא לא ממש אוכלת אותם…:)

  2. ציבי הגב

    היה מוצלח, למרות ששכחתי לנקד בקוביות חמאה…

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן