פלפלים קלויים בתחמיץ

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

אחד המאכלים הקבועים במקרר של הוריי הם הפלפלים בתחמיץ שאני מציגה בפניכם כאן. כמעט תמיד תוכלו למצוא קופסא של האדמדמים החלקלקים האלה מחכה לשדרג כל כריך או להכניס קצת צבע וטעם לכל ארוחה.

בעצם, מדובר בגרסה של אמי לפלפים בתחמיץ אותן נהגה סבתי ז”ל (אותה אחת שחתומה על עוגת התפוחים הנפלאה הזו) להכין באופן קבוע.

סבתי הייתה צולה את הפלפלים על אש גלויה בכיריים, ואמי צולה את הפלפלים בתנור על תבנית מרופדת בנייר אפיה וכך חוסכת הרבה לכלוך ובלאגן. בנוסף, סבתי הייתה מוסיפה סוכר לבן, בעוד אמי ממירה אותו בצ’ילי מתוק המעניק מתיקות אך גם עוקץ אהוב נוסף.

דרך אגב, מאותם פלפלים קלויים, סבתי הייתה גם מכינה את הסלט הרומני המפורסם שלה בתוספת של חצילים קלויים, חומץ, שום, מלח, מעט שמן וסוכר. גם אותו אציג בפניכם באחד הימים.

השומרים שביננו ישמחו לגלות כי זהו מתכון יחסית דל קלוריות (בכל זאת יש מעט צ’ילי מתוק/סוכר) מבלי לחסוך במאומה בטעם – אין כאן אפילו טיפה אחת של שמן!

לפני שנתחיל, אזכיר כי אצלי במשפחה מאאאד אוהבים שום (כפי שסיפרתי לכם בפוסט של הגספצ’ו בין היתר) אם אתם מאד רגישים לטעמו המודגש של השום הרגישו חופשי לחצות את השום בחצי.

מצרכים:

מצרכים לפלפלים קלויים
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

10 פלפלים אדומים בגודל בינוני

4 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות/מגורדות לפרוסות על פומפייה

כ-1/2 כוס חומץ

3 כפות רוטב צ’ילי מתוק (ניתן להמיר בסוכר)

כפית מלח + מלח לפיזור מעל הפלפלים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 225 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, משכיבים עליה את הפלפלים השטופים והמיובשים ומכניסים לתנור לצלייה למשך כ-50 דקות, תלוי בתנור.

פלפלים לפני תנור
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

במהלך הצלייה, כשמבחינים כי קליפת הפלפלים העליונה כבר צלויה דיו – כלומר מתקמטת ומשחימה (כך שיהיה קל לקלפה בהמשך), בעזרת מלקחיים/כפפות הופכים את הפלפלים, כך שהצלעות שעדיין קשיחות ייצלו גם הן.

  • יש לשים לב לא לשרוף יתר על המידה את הפלפלים ומנגד גם לא להוציא אותם קשיחים מדי.
  • לכן כדאי להישאר בסביבת התנור במהלך הצלייה ולהציץ מדי פעם מתי נכון להפוך את הפלפלים ומתי להוציאם.
  • זהו אחלה מתכון להכין “על הדרך” לצד בישולים נוספים (כמו סלט הקישואים המבושל).
סיבוב הפלפלים
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים שכבה דקה של מלח מעל הפלפלים, מכסים במגבת מטבח ומניחים לפלפים להצטנן עד שניתן לטפל ולגעת בהם.

  • השילוב של המגבת יחד עם המלח יעזור לנו עם קילוף הפלפלים (כפי שעשינו בטרין המצוין הזה).
הוצאת הפלפלים מהתנור
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
מלח על הפלפלים
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
מגבת על המלח
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

מקלפים את הפלפלים, קורעים אותם (בקלות, עם הידיים) ל-3-4 חתיכות, מנקים מגרעינים וליבה ומניחים בכלי שיש לו מכסה (פלסטיק/פיירקס בינוני).

  • אמי ממליצה לבצע פעולות אלה מתחת לזרם מים, לשיקולכם.
חלק לאחר קילוף
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

מתבלים את הפלפלים במלח, שום וצ’ילי מתוק ושופכים עליהם את החומץ כך שכמעט יכסה אותם.

שום על פלפלים
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
הוספת מלח
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
צ'ילי מתוק על פלפלים
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
הוספת חומץ
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר.

ערבוב הפלפלים
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

ניתן להגיש תוך כמה שעות אך הרבה יותר טעים למחרת.

קערת פלפים בתחמיץ
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
  1. הפלפלים ימשיכו להגיר נוזלים, אלו יהפכו לחלק מהתחמיץ ורק יוסיפו לו.
  2. הפלפלים בתחמיץ נשמרים בכלי סגור במקרר כמה שבועות (מעולם לא יצא לנו לבדוק בדיוק כמה..)
  3. הרוטב עלול להסמיך במקרר וזה ממש בסדר.
המנה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

12 תגובות על “פלפלים קלויים בתחמיץ

  1. פעם הייתי מכינה כאלה,עכשיו,כשהזכרת…,הזדמנות לחזור על כך!
    ותודה על התזכורת!❤️

  2. אהלן אהלן,
    אני מכינה כל הזמן. אבל, לא מוציאה את התבניות מהתנור עד שהפלפלים מתקררים, ואז תוך כדי הצטננות, הפלפלים ‘מזיעים’ ומתקלפים בקלות.
    לא מפזרת מלח ואז גם לא שוטפת במים והנוזלים הנפלאים שהם מגירים לא הולכים לאיבוד.

    הציר שאני משרה בו הוא חלקים שווים של חומץ ומים, ללא מלח או סוכר וכמובן שפע פרוסות שום.
    הולכת לנסות את גרסת הרוטב שנתת.
    שבת שלום והמשיכי להפציץ.

    1. היי ציבי, תודה! אני בהחלט אבדוק את שיטת הקילוף שלך פעם הבאה שמכינה נאגלה של פלפלים- נשמע מבטיח! תודה ושבת שלום

  3. קודם כל אני חייב לשבח את הפוסטים האלה.
    אני מעתיק ממך קטעים ומבשל וכמעט כל דבר הוא מאסטרפיס.

    הייתי רוצה להביא כאן מתכון כמעט זהה , כמובן של סבתא תיקה שלי. עושה את הפלפלים בתנור, ואגב אני מעדיף את הירוקים הבהירים על פני האדומים, לאחר מכן אני שם אותם להתקרר בתוך עיתון. ואז , לאחר שהתקררו, אני מקלף אותם. הקילוף הזה הרבה יותר קל.

    לאחר מכן אני מכסה את הפלפלים בשמן זית עדין.

    אני חושש שלהוסיף לזה שום זה מקצר את התקופה בה ניתן לאכול את המעדן הזה.

    עזר

    1. תודה על התגובה המקסימה עזר, ממש נהניתי לקרוא אותה!! עוד לא ניסיתי עם פלפלים ירוקים- אנסה בהקדם וממליצה לך לנסות לתבל אותם לפי הצעתי פעם הבאה.. אשמח לשמוע איך יצא לך. שבת שלום

      1. היי מיכל
        ביצעתי את המתכון שלי בשבת. יצא מצויין.
        ביצעתי גם את המתכון שלך 🙂 . יצא אפילו יותר טוב. השאלה כמה זמן שלי ושלך יכולים לשבת במקרר. לדעתי שלי יכול להאריך ימים יותר משלך. (וחוץ מזה הפלפלים של סבתא תיקה זו גרסה דינקותא שלי. אני לא בדיוק יכול לעשות זאת בצורה אחרת כי את לפלפלים אין את הטעם שמזכיר לי את תיקה. ואז אני עוצם את העיניים ונזכר.. זה תמיד יותר טעים. מצטער 🙂

        1. שלום עזר, אין על מה להצטער! מסכימה איתך שאין על טעם של געגוע..בכל זאת שמחה לשמוע שאהבת גם את הגרסה שלי

  4. היי מיכל
    מסכימה איתך שהסלט הזה טעים ומזכיר את תקופת הילדות ,סבתי היתה מניחה את הפלפלים בסיר וסוגרת ,ואחרי כמה זמן היה מתקלף מקלות ,המתכונים שלך מאד מזכרים לי את המטבח הבולגרי

    1. שלום דינה, איך אני אוהבת את המטבח הבולגרי! מחמאה גדולה עבורי.. האמת שבקרוב חייבת לעלות לכאן כמה מתכונים בולגרים נפלאים, יש למה לחכות 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *