עוגיות טחינה

את המתכון לעוגיות הללו ממש העליתי מהאוב.

כאשר ביקשתי אותו משלומצי בניסיון האחרון שלנו להיפגש, היא הייתה בהלם שבכלל זכרתי אותן. בכל זאת עברו 8 שנים מאז שהגישה לנו אותן לצד קפה בדירת הרווקים שלהם בנורדאו.

כן, כן, זהו באג ידוע אצלי, עניתי. אם אכלתי משהו טעים – הוא קוטלג, תויק ובהמתנה להישלף.

אם כן, הרגע הזה הגיע.

הזיכרון של העוגייה הנמסה בפה מאז, כשהיינו זוג צעיר עם תינוקת קטנה בדירתם התל אביבית, לא איכזב ועמד במבחן הזמן והטעם. העוגייה אכן טעימה בטירוף ועצם העובדה שממש קלה להכנה רק מוסיפה לדירוגה.

יצוין כי העוגיה הזו מתאימה גם למי שלא חובב טחינה במצבה הסטנדרטי. מתקבלת עוגייה מלוחה-מתוקה, שממש מבקשת לצלול בכוס קפה (גם תה זה בסדר 😀).

"הכל בקערה והופ לתנור" זה כאן חברים (כמו בעוגת השוקולד עם המיונז ועוגת הקוקוס תפוז ושקדים למשל), רק שהפעם עליכם להכין את צנצנת העוגיות של סבתא.

מצרכים:

1 כוס טחינה

1 כוס סוכר

200 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל

2 וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים היטב בקערה את הטחינה, הסוכר, החמאה ותמצית הוניל.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לאיחוד.

מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה (או שאופים באחת, בשתי נאגלות) ומניחים כדורים קטנים של הבלילה עליהן.

משטחים את הכדורים בעזרת מזלג ואופים למשך כ-15 דקות עד שמעט מזהיבות.

מצננים ומגישים.

  1. העוגיות לא ייראו מוכנות לחלוטין כשתוציאו אותן, אל דאגה הן יתקשו על השיש כשיתקררו.
  2. העוגיות נשמרות בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל