עוגה בחושה של פיסטוק וקוקוס

כבר זמן מה שמתחשק לי להכין עוגת פיסטוק, עוגה שטרם יצא לי להכין.

אני מאד אוהבת פיסטוק, גלידת פיסטוק, מקרון פיסטוק וכל וריאציה מתוקה יותר או פחות של פיסטוק, מכאן שנדמה שבהחלט הגיע הזמן להתקדם גם בעניין עוגת פיסטוק הום מייד.

אם כן, הוספתי לרשימת מטלותיי שורה המציינת כי בהזדמנות ראשונה עליי לרכוש מחית פיסטוק ולצאת למסע ניסויים. א-מה-מה, לאחר שכיתתי רגליי לכל מיני חנויות ושווקים ייעודיים (בסביבתי, לא הרחקתי לכת, מודה 😀) גיליתי כי מחית הפיסטוק המהוללת הזו לא זמינה במיוחד ומי שמכיר אותי כבר יודע שאני לא אוהבת להעלות מתכונים שקשה להשיג את מרכיביהם (user friendly או לא?!).

לא אמרתי נואש והחלטתי ללכת לכיוון מעט שונה. במקום מחית פיסטוק אנחנו הולכים לטחון את הפיסטוק שלנו במעבד מזון (גם מעבד מזון קטן וזול יחסית יעשה את העבודה, כמו כל סוגי ה-bullet למיניהם) ובנוסף, שימו לב לטוויסט, נוסיף לעוגה גם קוקוס שישלים את התמונה (פיסטוק וקוקוס נשמעים כמו match made in heaven גם בעיניכם?).

כמובן שאהיה כנה איתכם ואספר לכם שאני מתבססת במתכון הזה על עוגת השוקולד צ'יפס וקוקוס המעולה, אחת מהעוגות הראשונות שהעליתי כאן לבלוג ושמאד קרובה לליבי. אם כן, אני ממירה את השוקולד צ'יפס בפיסטוק, שאני טוחנת דק דק, ובשילוב עם עוד כמה ניואנסים מתקבלת עוגה מעולה שמתאימה בול לכוס הקפה שלכם.

מי שאוהב עוגות בחושות, הולך מאד ליהנות מזו.

מצרכים:

200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

1 ורבע כוסות סוכר

4 ביצים

150 גר' פיסטוקים (לפני טחינה), טחונים דק דק

100 גר' קוקוס טחון

1 גביע שמנת חמוצה

1 כוס חלב

2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל פלוס שקית אבקת אפייה)

אופציונאלי: אבקת סוכר

תבנית קפיצית 26/ תבנית קוגלהוף

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים בקערה את הקמח והקוקוס לתערובת אחידה (אם אתם לא משתמשים בקמח תופח אז מערבבים קמח, אבקת אפייה וקוקוס).

מקציפים, במהירות גבוהה, את החמאה הרכה כשתי דקות עד קבלת קרם חלק.

בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר לחמאה, תוך כדי הערבול.

מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת. כך שרק לאחר שהביצה נבלעת בתערובת, מצרפים את הבאה בתור.

מנמיכים את מהירות ההקצפה שוב ומוסיפים חצי מתערובת הקמח והקוקוס, חצי מגביע השמנת החמוצה וחצי מכוס החלב, עד שמתאחדים.

חוזרים על פעולה זו שוב עם ה-"חצי" השני.

מתקבלת תערובת בהירה, סמיכה וחלקה.

מוסיפים את הפיסטוק הטחון ומערבבים עוד מעט, רק עד שהפיסטוק נטמע ומתקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-50-55 דקות עד שמשחימה, קפיצית למגע וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים (העוגה נבקעת מלמעלה וזה בסדר גמור).

מי שמעוניין מוזמן לפזר מעל העוגה מעט אבקת סוכר.

התכוננו ליישר.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל