משולשי זעתר

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

היום אני מביאה לכם מתכונצ’יק..

מעין טיפ עם בונוסים, אם תרצו.

מדובר בטוסטונים קטנים.. סוג של “פיתה קראנץ'” הום מייד.

טעימים טעימים.

ואהודים מאד על הילדודס (וכמובן גם על הגדולים..)

תוספת מושלמת לארוחת ערב יום יומית של חביתה, גבינות וסלט.

מתאימים כמו כפפה ליד לצד ארוחת “על האש” מפנקת, כגיוון לפיתות הבאנליות..

לוקחות תפקיד נפלא כחלק מבופה של ארוחת בוקר בסקשן של הלחמים והמאפים.

הפתעה מושלמת בתיק האוכל לבית הספר..

נפלאות שבורות גס בתוך סלט פאטוש גדול ומפנק עם גבינה מלוחה מגורדת..

קיצר..

הבנתם את הרעיון, נכון? 

מדובר בדקת עבודה + 15 דק’ תנור הכי שוות שיש.

המשולשים האלה נולדו אצלי במטבח כבר לפני שנים, בעוד ארוחת ערב בה אלולו שלי התלוננה שלא מתחשק לה שום דבר.. נזכרתי בפיתה טוסט שאכלתי כמה ימים קודם ב”על האש”, המרתי את השום בזעתר (שמאד אהוב על ילדים) והשאר היסטוריה.

אם כבר דיברנו על זעתר, מעבר לעובדה שהוא סופר טעים הידעתם שהוא גם סופר דופר בריא?! הזעתר מסייע בטיפול בדלקות גרון, הצטננויות, כאבי בטן, בעיות מעיים, מנקה את הדם, עוזר לטיפול בבעיות נשימה ועוד… לאחרונה אפילו התגלו בזעתר חומרים פעילים נוספים שכביכול מעכבים התפתחות תאים סרטניים.

מרשים ביותר, תודו.

אחרי כל המונולוג הזה.. תנו לי סיבה טובה אחת מדוע לא להכין הערב את הטוסטונים האלו? הרי רוב הסיכויים ששלושת המרכיבים כבר נמצאים אצלכם במטבח גם ככה.

מצרכים (תרגישו חופשי להכין פחות או יותר, ההכנה היא אותה הכנה..):

מצרכים למשולשי זעתר

שלוש פיתות

שמן זית איכותי

זעתר

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

פורסים את הפיתות לשני חצאים, כך שמתקבלים שני עיגולי פיתה.

חצאי פיתות

חותכים כל עיגול לארבעה רבעים, כך שמכל פיתה מתקבלים שמונה משולשים.

מניחים את משולשי הפיתות שלנו על תבנית מרופדת על בנייר אפייה, כאשר חלקן החיצוני כלפי מטה.

משולשי פיתות

מברישים/מזלפים בנדיבות את הפיתות בשמן זית

  • מצד אחד אל תתקמצנו עם שמן הזית, מנגד גם אין סיבה להטביע את הפיתות בשמן זית.. תעיפו מבט בתמונות

מריחת שמן הזית

פיתות בשמן זית

מתבלים בנדיבות בתבלין הזעתר ומשגרים לתנור לכ-15 דקות, עד שהמשולשים מזהיבים מאד בואך שחומים.

מתובלים בזעתר

  • אפשר לאפות את משולשי הזעתר עד שממש שחומים וקריספיים או רק עד שמוזהבים, פריכים מבחוץ עם מעט רכות מבפנים.. תכינו פעם פעמיים וגלו מה אתם מעדיפים.
  • בכל מקרה תתחילו להציץ בתנור אחרי כ-10 דקות, לוודא שהמשולשים לא נשרפים לכם.

המשולשים מוכנים

פתאום גם לארוחת ערב הכי משעממת ובנאלית של חביתה וירקות, יש ניחוח של חאן בדואי בסיני, מה רע?

כחלק מארוחת ערב2

 

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *