מרק עדשים כתומות חלק וקליל

באותו בוקר חורפי בו ליאלי לימדה אותי להכין את הבשר בטחינה, היא גם הראתה לי כיצד היא מבשלת את המרק עדשים החלק והפשוט שהם נוהגים לשתות בספל לצד המנה.

מדובר במרק עדשים פשוט וקל בצורה יוצאת דופן כאשר הטוויסט שלו מגיע בסינון העדשים במסננת צפופה, כך שבסופו של דבר מתקבל מרק חלק וסמיך בדיוק במידה המדויקת כדי לשתות אותו ולחמם את הגוף.

אם כן, זהו מרק אידיאלי לילדים שלא אוהבים חתיכות קטנות שמסתובבות להם במרק ויכולים מאד להתלהב מגימיק שתיית המרק מספל (שלי בהחלט אהבו את העניין).

מאז שליאלי לימדה אותי להכין את המרק הקלי-קלולס הזה יצא לי לבשל אותו כבר כמה פעמיים (פעולה וחצי ואז שוכחים ממנו ל-40 דקות, כן?) וכל פעם התקבל באהדה גדולה (גם כשהיה כחלק מארוחה קצת יותר fine שהגשתי לחברים לפני מספר ימים).

המלצה חמה ממני: הכפילו מראש כמויות, מהמתכון שלמטה מתקבלת כמות יחסית קטנה של מרק.

מצרכים ל-4 מנות:

1 כוס עדשים כתומות שטופות

1 בצל חתוך גס

1/2 גזר גדול מקולף וחצוי לאורכו

3 כפות שמן זית

5 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

הוראות הכנה:

מחממים בסיר על להבה בינונית את שמן הזית ומטגנים מעט את הבצל עד שנהיה שקוף.

מוסיפים את העדשים והגזר ומערבבים היטב.

מוסיפים את המים הרותחים והמלח, מערבבים, מחכים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-50 דקות, כאשר מדי פעם ניגשים ומורידים את הקצף שמצטבר על פני המרק.

מסננים את המרק החם במסננת, כאשר נעזרים בכף לגרד את חלקה התחתון של המסננת.

שותים בספל (או שלא 😊), נהנים ומתחממים.

 

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל