מרק עגבניות קל ונפלא

בהמשך למרק חצילים וקארי המעניין והקטיפתי, היום אני מקיימת את הבטחתי ומתכבדת להציג בפניכם מרק נוסף מאותה חוברת מרקים קסומה של הגברת רינה פרנקלין ז"ל.

לפי דידי (שהעבירה לי את אותה חוברת נוסטלגית), המרק הבא הוא ה-go to  שלה כבר שנים רבות, כאשר רוצה להכין מרק קליל וטעים שאהוב על כולם. פרנקלין בספרה הגדירה אותו כמרק רענן. אני נוטה לחלוק על הגדרה זו משום שבעיניי הגדרה של מרק רענן יותר מתאימה לגספאצ'ו או מרק יוגורט כלשהו. אם תשאלו אותי (וכרגע אין לכם יותר מדי ברירות 😀), ההגדרה הנכונה למרק זה הוא מנחם. קערה מהמרק הקטיפתי והמענג הזה פשוט תעשה לכם נעים בכל הגוף.

לאחר הארוחה המשפחתית האחרונה בה הגשתי אותו (בה אפילו סבתי ביקשה את המתכון.. מי שמכיר אותה יודע עד כמה מדובר במקרה נדיר, הדורש ויתור מכאיב על האגו ותעצומות נפש לא פשוטות 😆) נשארה לי קערת מרק בודדה במקרר שחיכתה לרגע המדויק בו אחמם אותה ואתכרבל איתה על הספה מול איזה פרק של סדרה טובה (רגעי קסם שקורים לעיתים רחוקות מדי 😀). התענגתי על כל ביס וביס וידעתי שכמו דידי, גם אני הולכת לאמץ אותו לחיכי.

דרך אגב, גם ילדיי (טוב, 2/3 מהם 😀) כבר הוסיפו את המרק הזה לפייבוריטים שלהם. לצד פרוסת חלה או בשילוב קרוטונים/שקדי מרק מדובר בפינוק אולטימטיבי.

שימו לב כי הכנת המרק קצרה למדי, כך שפחות מחצי שעה לאחר שנכנס בכם החשק העז לקערת מרק עגבניות קטיפתי ומענג, אתם כבר שולפים את הכף מהמגירה.

מצרכים:

60 גר' חמאה

2 כפות שמן זית

2 בצלים לבנים פרוסים לפרוסות דקות

6 עגבניות בשלות בינוניות קצוצות או עגבניות שלמות וטובות משומרות, קצוצות

1 רסק עגבניות קטן

1/2 כפית בזיליקום יבש

1/2 כפית טימין יבש

1/2 כפית פלפל שחור

מלח

4 כפות קמח

4 כוסות ציר עוף/ירקות/מים רותחים

3/4 כוס שמנת מתוקה

אופציונאלי: מעט סוכר

הוראות הכנה:

מחממים בסיר את החמאה יחד עם שמן הזית, על להבה בינונית ומוסיפים את פרוסות הבצל, הטימין היבש, הבזיליקום היבש והפלפל ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל רך ושקוף.

מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

מוסיפים את העגבניות הקצוצות (עם הנוזלים) ורסק העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות על להבה קטנה.

מוסיפים את ציר העוף/ירקות/מים רותחים ומבשלים בבעבוע עדין 10 דקות נוספות.

מרסקים את המרק בבלנדר מוט/בלנדר, מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים במלח, מערבבים וטועמים. אם המרק חמוץ מדי מוסיפים מעט סוכר, טועמים שוב ומתקנים תיבול במידת הצורך.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל