חטיפי אנרגיה ביתיים

על המתכון הבא סיפרה לי דנוני מהודו הרחוקה, אליה עברה עם משפחתה כבר לפני יותר משנה. היא סיפרה לי שבקרב המשפחות בדלהי מדובר בלהיט אמיתי, שכל מי שטועם אותו מיד מתאהב. עם כזה בילד אפ מדנה, שיודעת דבר או שניים במטבח (שחתומה, בין השאר, גם על הטרין המצוין הזה) מיד העליתי את חטיפי האנרגיה שלה במעלה סולם המתכונים שרוצה לנסות.

פתחתי את ארון המטבח והתפלאתי לגלות כי כל המרכיבים כבר נמצאים בו – קוואקר עבה, שלל אגוזים, מעט פירות יבשים (שילבתי רק משמש וחמוציות), כמה ממתיקים (מרכיבים מאד דומים לשל הגרנולה של ניצן, מן הסתם) וכו'.

כפי שהבנתם, ניתן לשלב הרכבים שונים של אגוזים ופירות יבשים בחטיפי האנרגיה שלכם – בהתאם למה שאתם אוהבים ו/או מה שזמין כרגע במטבח שלכם. אני הפעם הלכתי על שקדים, פקאנים ואגוזי מלך קצוצים גס, ובאגף הפירות היבשים נבחרו משמש וחמוציות כאמור. שימו לב שגם מעט קוקוס ושומשום נכללים בחגיגה.

גם מבחינת הממתיקים הרגישו חופשי להשתמש בממתיק אחד על חשבון השני (למשל אם רוצים טעם מייפל מודגש, המירו חלק או את כל הדבש/סילאן בעוד מייפל) או הפחיתו חלק מהם, בהתאם להעדפותיכם.

את חטיפי שיבולת השועל האלה/חטיפי אנרגיה/איך שמתחשק לכם לקרוא להם דנה ממליצה לשמור במקפיא ולהגיש קר (במזג אויר חם הם יהפכו למושי בחוץ). אני נוטה להסכים איתה – הם אכן טעימים יותר קרים (בכלל אצלי בבית יש קצת פטיש לאכול מאכלים קפואים – לפי משנתו של אורן, כל רוגעלך טעים יותר קפוא.. לכו תבינו ).

אנשי ה-nature valley היכונו.. היום תכירו הום מייד גרנולה בר'ס שווים ביותר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

3 כוסות שיבולת שועל

2 כוסות אגוזים שונים קצוצים גס

1/2 כוס פתיתי קוקוס

1/4 כוס שומשום

2 כוסות פירות יבשים קצוצים גס

ל-"דבק":

100 גר' חמאה

3/4 כוס סילאן/דבש

1/4 כוס מייפל

2 כפות סוכר חום כהה

2 כפיות קינמון

1 כפית שטוחה מלח

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 150 מעלות.

שופכים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה את שיבולת השועל והאגוזים הקצוצים גס, מערבבים, מפזרים באופן אחיד על פני התבנית וקולים במשך 40 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את תערובת שיבולת השועל והאגוזים לקערה גדולה, מוסיפים את הקוקוס, השומשום והפירות היבשים ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את כל חומרי ה-"דבק" לסיר קטן, מערבבים מדי פעם, על להבה בינונית, ומחכים לרתיחה. מבשלים עוד כ-2 דקות תוך ערבוב מדי פעם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את ה-"דבק" לקערה ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים תבנית מלבנית גדולה בנייר אפייה ומשטחים את התערובת עליה. מניחים עוד נייר אפיה מעל ובעזרת כוס מהדקים היטב את התערובת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכמה שעות טובות (עם עדיפות ללילה).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפרידים את המלבן מנייר האפייה, מניחים על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה חותכים לריבועים קטנים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שומרים בכלי סגור במקפיא, בין ניירות אפיה, ומוציאים כמה דקות לפני הגשה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
4 תגובות
  1. כרמל הגב

    שלום
    מה אפשר לשים במקום חמאה ( שהמתכון יהיה פרווה) ? טחינה ? שמן שומשום?
    תודה

  2. חוה הגב

    שלום מיכל,
    האם הבנתי נכון שכלל לא אופים את החטיפים (פרט לשלב בו אופים מעט את האגוזים ושיבולת השועל?)

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן