עוגה בחושה עם פירורים קלה ומעולה

על העוגה הזו צריך להוציא פטנט. לא פחות.

"העוגה של עדי" הוא שמה אצלנו בשכונה, היות ומקורה אצל עדידס, הקונדיטורית שבחבורה (שכבר סיפרתי לכם עליה פה למשל). אך הקרדיט הפעם לא שייך לה כמתבקש (בכל זאת Le Cordon Bleu), אלא דווקא לאימה, רחל, אשר העבירה לה את המרשם לעוגה זו, שברישומיה נקראת "עוגה מהירת הכנה" – שם לא אטרקטיבי ומפתה במיוחד, אך כה כה מדויק.

על השעון, 5 דקות עבודה – כולל ניקיון – והעוגה הנפלאה, הנימוחה והוורסטילית הזו בתנור.

מדוע ורסטילית אתם שואלים?

אז הנה אני מגיעה לסוגיה מעניינת זו: שם אפשרי אלטרנטיבי לעוגה הזו הוא "העוגה המשתנה" או "עוגת הממרחים" משום שהעוגה מקבלת תפנית חדה בטעם ובסגנון, בהתאם לממרח שבוחרים למרוח בין שכבת העוגה הבחושה הרכה, לבין שכבת הפירורים הנמסה בפה.

השמיים הם באמת הגבול מבחינת המבחר: ה go-to הברור של הרוב הוא ללכת עם המיינסטרים ועל בטוח – שוקולד כמובן. כאן עולות סוגיות הרות גורל (לא פחות ), לדוגמא: האם משפחתכם נמנית עם מחנה שוקולד השחר הנוסטלגי או דווקא עם הנוטלה האגוזית והממכרת (אתם יכולים לנחש באיזה מועדון אני חברה, על אף שהפעם הכנתי את אחת הוורסיות דווקא עם השחר – פשוט אזל לי מלאי הנוטלה בבית אחרי ההתמכרות הקשה למתכון הזה. יתוקן במהרה). אפשרות נוספת היא למרוח שכבה של ריבה טובה, כמו ריבת תותים או מישמש, ולקחת את העוגה לכיוון של החיתוכיות ריבה של פעם (יאמי!). אחת האופציות היותר טעימות ומוצלחות בעיניי היא ממרח התמרים! שילוב שמפיק טעם מעמולי מושלם – הפרטנר האידיאלי לכוס הקפה/תה הבאה שלכם. מעמול אשכנזי אם תרצו .

לא אכביד עליכם ואפרט את כל האופציות שעולות בראשי, אך כן אספר לכם שבליין אפ שלי לאפיות הבאות של עוגה זו מככבים ממרח לוטוס והשילוב האמריקאי המנצח – חמאת בוטנים וריבה.

כמובן שאפשר גם להתפרע עם תוספות על שכבת הממרח הנבחר כמו שוקולד צ'יפס, פתיתי קוקוס, אגוזים קצוצים וכו'.. כרגיל לכו עם מה שאהוב עליכם ומה שיש כרגע במטבח..

מצרכים:

מצרכים לעוגה בחושה

2 וחצי כוסות קמח תופח

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות גדולות

1 כוס סוכר

1 גביע שמנת חמוצה (אני השתמשתי ב-15%)

  • אם אין לכם בכלל שמנת חמוצה בבית ואתם רוצים לאפות את העוגה כאן ועכשיו המירו אותה בשמנת מתוקה.
  • אם גם אותה אין, הכניסו גביע יוגורט או גבינה לבנה.
  • אם גם אותם אין – לכו לסופר .

1 ביצה (כן – רק אחת)

כמות נדיבה (בערך 1/2-3/4 צנצנת) של ממרח אהוב ונבחר: נוטלה, שוקולד השחר, ריבה, ממרח תמרים, ממרח לוטוס..

תבנית קפיצית בקוטר 24 או 26

הוראות הכנה:

מדליקים את התנור על חום של 170 מעלות.

מכניסים למעבד מזון/מערבל את הקמח, הסוכר והחמאה ומעבדים לתערובת פירורית.

חמאה סוכר וקמח

תערובת פירורית

מוציאים הצידה כוס וחצי מהתערובת (שימו לב קודם להוציא את התקע מהחשמל..).

מפרישים הצידה כוס וחצי

מוסיפים לתערובת שנשארה את השמנת החמוצה והביצה וממשיכים לערבל/לעבד רק עד להיווצרות תערובת אחידה (שתהיה מעט דביקה).

הוספת ביצה ושמנת חמוצה

התערובת הדביקה

מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית משומנת בחמאה.

הבלילה בתבנית

בעזרת לקקן, מורחים בעדינות ובנדיבות רבה את הממרח הנבחר.

למשל ממרח תמרים:

בחושה וממרח תמרים1

בחושה וממרח תמרים2

או ממרח שוקולד:

בסיס עם שוקולד1

בסיס עם שוקולד2

  • אם בחרתם לפזר מעל שוקולד צ'יפס/אגוזים וכדומה – עשו זאת עכשיו.

מפזרים באופן אחיד מעל כל פני העוגה את הפירורים ומכניסים לתנור לכ-40 דקות עד שהעוגה זהובה וריחנית.

עם הפירורים

העוגה מוכנה

  1. שימו לב לא לאפות את העוגה יותר מדי על מנת שתישאר רכה ועסיסית.
  2. אומרים שהעוגה נשמרת מכוסה כמה ימים על השיש ועוד כמה ימים במקרר. מודה שעוד לא יצא לי לבדוק את העניין .
  3. הבעיה עם העוגה הזו היא שבגלל שמכינים אותה כל כך מהר ובכזו פשטות – אופים אותה כל הזמן! רק בשבוע האחרון היא עלתה בגרסה זו או אחרת על שולחננו שלוש פעמים (בכל זאת יש לבצע תחקיר מעמיק לפני שמעלים פוסט  או בצה"לית מדוברת: יבש לפני רטוב).
  4. אז מי קופץ לקפה?
עוגה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסה מהעוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

פרוסה מהעוגה1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

נ.ב – מעדכנת אתכם שביקרתי כאן ב-14/1/18 ושדרגתי כמה תמונות 😀

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
18 תגובות
  1. יעל הגב

    ה-עוגה!!!
    אתמול קבלתי משלוח מלא אהבה ובתוכו העוגה! היא לא סתם נראית טעימה, היא באמת טעימה טעימה!
    תודה מיכלי אוהבת אותך ואת כל הבישולים / מאפים שאת מכינה באהבה!

  2. מיכל הגב

    הי
    נראה מצויין.
    אם אני רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק, האם לשנות את הכמויות? אם כן, איך?
    תודה

    • מיכל הגב

      אהלן, לא ניסיתי להכין באינגליש קייק אבל היייתי פשוט מפצלת את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק וממשיכה כרגיל.. שימי לב שגם זמני התנור יתקצרו בהתאם. בהצלחה!

  3. גלית קידר הגב

    זה נראה מתכון מדויק בשבילי, קצר ויעיל.
    מנסה מיד

  4. נועה הגב

    הכנתי את העוגה המושלמת הזו למסיבת כיתה של ליה וכולם עפו עליה!!! איך לא??? אבל עכשיו מבקשים ממני מתכון ואני צריכה לתרגם לאנגלית… תגידי, אני עובדת אצלך??? דחוף לעדכן את האתר ולהוסיף EN!!!!

  5. אירית הגב

    יש אפשרות לגרסת פרווה?
    וללא מרגרינה במקום חמאה?

    • מיכל הגב

      הי אירית, לצערי אין לעוגה הזו גרסה פרווה שידועה לי כי לא מספיק להמיר את החמאה במרגרינה בטעם חמאה, יש גם להחליף את השמנת חמוצה בהתאם.. מצטערת, לא יכולה לעזור עם זה..

  6. חוה ינאי הגב

    אפיתי היום. התוספת שלי שוקולד הוטלה ואגוזי מלך. יצא מדהים. תודה על המתכון. ממליצה בחום. חוה ינאי

  7. אורלי הגב

    הכנתי פעמיים מתכון ממש דומה, עם החמאה 200 גרם שהוצאתי לטמפרטורת החדר

    הפירורים יצאו לי ממש טוב, אבל כבר פעמיים הם שקעו לי לגמרי בבלילה ובתוך העוגה כמעט ישר עם תחילת האפייה.
    מדוע זה קרה?

    • מיכל הגב

      היי אורלי, אם המתכון זהה למתכון ז״ל העוגה הזו, זה לא אמור לקרות.. עוד לא שמעתי שלמישהו שקעו הפירורים פנימה לתוך העוגה.. נסי אולי להכין אותה פעם הבאה

  8. אורלי הגב

    הפירורים תמיד יצאו לי מצויין אבל הבלילה תמיד נוזלית קצת ולא קרמית
    אולי בגלל זה ,היא לא החזיקה את הפירורים?
    ישר עם הכניסה לתנור כל הפירורים טבעו בבת אחת(וזה חום לא גבוה של 165 ופעם שמתי גם 170 מעלות)

    החמאה והשמנת חמוצה היו בטמפרטורת החדר
    לבלילה קרמית , השמנת צריכה להיות הישר מהקרר?
    אבל אז יהיו גושים

    • מיכל הגב

      היי אורלי, כתבת קודם שזה היה במתכון ממש דומה, אני יודעת לדבר רק על המתכון הזה.. כאן הבלילה בכלל לא נוזלית האמת, כך שאין בעיה למרוח עליה ממרח שלא שוקע פנימה וכך גם הפירורים שמפזרים מעל הממרח לא שוקעים פנימה

  9. אורלי הגב

    המתכון הדומה מאוד שעשיתי הוא של קרין גורן
    http://www.carine.co.il/page_15326

    חוץ מהבלילה והפירורים ששקעו, ממש לא אהבתי גם את הטעם החזק והמאוד מורגש של החמאה עד כדי צרבת, כמו כאן במתכון כי מדובר ב 200 גרם, מצד שני החמאה היא זאת שהופכת את הבלילה לקרמית או השמנת?

    • מיכל הגב

      מציעה לך לנסות את המתכון הזה ולראות אם לטעמך.. אך גם כאן יש 200 גר׳ חמאה כך שאולי כדאי לך לבחור בעוגה אחרת כאן בבלוג פחות חמאתית (ויש הרבה כאלה!), שיהיה בהצלחה!

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן