במיה ברוטב עגבניות

בחודשי הקיץ המתקרבים אלינו בצעדי ענק, תגיע הבמיה הטרייה למדפי הירקנים ולמרות שאנחנו עדיין לא שם, היום אני מביאה לכם מתכון פשוט וטוב של במיה בעגבניות.

הכיצד אתם שואלים? אז אענה לכם תיכף ומיד: אנחנו נשתמש בבמיה קפואה (שומו שמיים!). ארחיב ואומר, לפני שתסקלו אותי באבנים, שאני מתכננת להשתמש בקפואה והנפלאה הזו גם בשיא עונת הבמיה. תרגישו חופשי לעבור לפוסט הבא אם זה מעצבן אתכם 😀.

סיפור שהיה כך קרה: שנים שאחד הירקות שאבי הכי אוהב אם לא ה- זה במיה. במשך שנים אמי הייתה מפנקת אותו בתבשילי במיה טרייה שהיו כרוכים בעבודת הכנה מפרכת של קטימת הקצוות, פיזור מלח, ייבוש בשמש וטיגון עמוק. היא לא נהגה להכינה לעיתים קרובות לאור העבודה הרבה שהייתה כרוכה בהכנתה.

כשהיינו נפגשים לארוחות שישי עם משפחתה של דודתי, אמה רבקה (פרסיה במוצאה), תמיד, ללא יוצא מן הכלל, הייתה מגיעה עם סיר מלא בבמיה ברוטב עגבניות, ואבי (ואחיו שגם הם אובססיביים בקשר במיה) היה מתענג. באחת הפעמים הביעה אמי בפני רבקה את התפעלותה על ההשקעה והטרחה הכרוכות בהגשת מנת הבמיה בכל מפגש שכזה. רבקה ענתה לה מיד כי שום הכנה ושום נעליים – היא משתמשת אך ורק בבמיה קפואה והתוצאה כפי שאפשר להבחין – לא פחות ממצוינת.

מאותו יום ואילך, במיה בעגבניות (ובוורסיות נוספות כמובן) הפכה להיות תוספת שכיחה ביותר על שולחננו, שמתבשלת על הכיריים תוך דקות בודדות. היום אני שמחה להציג מנה קלילה זו בפניכם.

אני מודעת לעובדה שבמיה היא ירק מאד שנוי במחלוקת, יש אנשים שמתים עליו ואחרים שנגעלים ממנו ולא מבינים מדוע אדם שפוי יבחר לאכול ירק במרקם של.. 😆. אני מבקשת מהמחזיקים בדעה כזו או אחרת לנסות את המנה הבאה, הבמיה אינה רכה מדי ואינה מפרישה שום נוזל צמיגי ורירי בגרסה זו.

מצרכים:

שקית של במיה קפואה (600 גר'), אין צורך להפשיר

4 שיני שום כתושות

1 בצל בינוני קצוץ קטן

3 כפות שמן זית

רסק עגבניות גדול (260 גר')

1 וחצי כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית כמון

1/2 כפית סוכר

הוראות הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.

שופכים פנימה את הבמיה הקפואה (ישר מהשקית!) ומערבבים.

מוסיפים את השום הכתוש ורסק העגבניות ומערבבים היטב.

כעת מוסיפים את המים הרותחים, המלח, הפלפל, הסוכר והכמון. מערבבים ומחכים לרתיחה.

מכסים חלקית את הסיר ומבשלים עוד כחצי שעה כאשר מדי פעם מרימים את המכסה לערבב כך שהתבשיל לא ייחרך בתחתיתו.

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מגישים עם אורז לבן.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל