אמצעי מדידה

לאט לאט, טיפין טיפין, אני משתפת אתכם בעוזרים הנאמנים שלי במטבח. אותם כלים שנכנסים למדיח כמעט על בסיס יומי מרוב שימוש תדיר בהם.

מבחינת שימושיות, כוסות המדידה הללו לוקחות את כל השאר בסיבוב! הרי כמעט ואין מתכון שלא דורש מדידה לפי כוסות, וברגע שהמתכון מבוצע בצורה מדויקת (בעיקר באפייה, אבל ממש לא רק) – נקודת הפתיחה שלו כבר הרבה יותר מוצלחת!

עוגות, תבשילים, מרקים, דייסות.. אין מתכון שלא נמדד בעזרת הכוסות הללו, למעט במקרים בהם מדובר בכמות גדולה של נוזלים או מרכיבים יבשים – ואז הקנקן הרבה יותר נוח.

בכל מקרה מדובר בצוות משלים ומנצח, שניתן להשיג בכל החנויות המתמחות בבישול וגם בחלק מהסופרמרקטים.

אני מאד אוהבת את קנקן המדידה הזה של oxo (חברה שמככבת במטבח שלי) היות וניתן לראות את כמות המדידה גם מבפנים וגם מבחוץ, ידית האחיזה שלו נוחה מאד ולצד סרגל הכוסות, ישנו גם סרגל במ"ל.

לגבי כוסות המדידה, אני חושבת שממש לא משנה של איזה חברה תבחרו (את אלו אמי הביאה לי באחד הביקורים שלה מניו יורק לפני יותר מעשור והן עדיין משרתות אותי נאמנה). שימו לב שהידית נוחה להחזקה ושהן מגיעות במידות הבאות 1/4, 1/3, 1/2, 1 כוס (בכוס של 1/8 כמעט ולא עושה שימוש).