הארוחת חברים האחרונה של ה"חבר'ה" התקיימה בביתם של נתקה ואורי'לה בערב חורפי במיוחד בתחילת ינואר (אנשים, מפה לשם עברו כבר כמעט שלושה חודשים, אני חושבת שהגיע זמן לקבוע את מועד הארוחה הבאה..).
אורי הדליק את הקמין, שתינו יין חם וריח הפוקאצ'ות הטריות (והמושחתות) הציף את האוויר. תענוג.
כמיטב המסורת, כל זוג הגיע מצויד במנה שווה שהכין מבעוד מועד בבית. מגוון ורמת המנות היו מאד מרשימים, טעמנו וזללנו מהכל כולל הכל עד שהגענו לשלב פתיחת הכפתור הקבוצתית בסוף הערב , מיד אחרי זלילת הקינוח השווה הזה.
לאחר שכל אחד מילא את כרסו קצת מעבר לקיבולתו ורגע לפני שהתגלגלנו לרכבים, סיכמנו כי אין ספק שמארוחה לארוחה סטנדרט המנות הולך ומשתבח.. יש שאמרו שגם לטאץ' פוד יש חלק לא קטן בעניין, מה שמעלה על פניי חיוך קטן של סיפוק.
המנה המנצחת של הערב, לכל הדעות, הייתה זו של אודי'לה האחד והיחיד, אותה אני מביאה לכם היום. אין מילים לתאר את הביס הראשון מהלחמנייה הזו. אני מבטיחה לכם שתופתעו ובענק.
ממבט ראשון, ייתכן ותגידו – לחמנייה ממולאת בבשר? מה הביג דיל?
אך הדיל הוא בהחלט ביג.. לא ביג – HUGE.
כשקיבלתי את רשימת המצרכים מאודי, מיד ביררתי אם באמת צריך להתעקש על השילוב של שלושת סוגי הבשר הללו – מה זה התיק הפלילי הזה עכשיו..? בדיעבד הבנתי שההתעקשות שלו נכונה בהחלט. הבשר הטחון שמורכב משילוב של סינטה, אנטריקוט וכבש טחונים (כן כבש.. כבר נדבר על זה), יחד עם התיבול המדויק, הבצל והפטריות בתוך הלחמנייה הרכה מבפנים והפריכה מבחוץ (תודות לשמן זית שנמרח על קליפתה לפני הכנסתה לתנור) עם זילוף של מעט טחינה מעל – יוצרים ביסים היס-ט-ריים.
אם הייתי יכולה להוסיף פה קטע קול של רעש הביס הראשון: התפצחות המעטה הקריספי של הלחמנייה לפני שכל התוך העשיר מצטרף לחגיגה.. הייתם מקבלים את מוזיקה הכי טעימה שיש.
בנוסף, עוד לא דיברנו על הקלות של ההכנה כאן – אין סיבוכים ואתגרים.. צ'יק צ'אק ויש לכם גורמה בלחמנייה.
כמנה ראשונה או עיקרית, כחלק ממזנון – איך שבא לכם.. אין סועד שלא ישמח להתכבד במעדן הזה. אני כבר מחכה להזדמנות בה אפנק שוב את חבריי ומשפחתי בחצי הלחמניות האלו..
אך מה הבעיה? פשוט בלתי אפשרי להפסיק לאכול אותן. מדובר בחומר ממכר בהחלט.
המתכון של אודי מבוסס על מתכונו של אלקנה ביטון, פיינליסט העונה הראשונה של מאסטר שף.
מצרכים:
1 ק"ג בשר טחון המורכב מ- 1/3 סינטה, 1/3 אנטריקוט, 1/3 כבש.
- כן, כן, כאמור גם אני הרמתי גבה בעניין סעיף זה..
- ואני ממש לא מחובבות הכבש.. אם כבר אז רק בוורסיה של צלעות טלה הוא מתקבל באהבה אצלי.
- אך הקשבתי לאודי ובכל זאת כך ביקשתי מהקצב שלי…
- אך מה קרה?? הסתבר כי לקצב שלי היו באותה עת רק צלעות טלה או שומן כבש – אז במקום לשבור קופת חיסכון ולהרכיב 333 גר' רק מבשר הצלעות טלה המשובח והיקר, החלטנו ללכת על הרכב של 150 גר' שומן כבש יחד עם 850 גר' המורכבים מאנטריקוט וסינטה.
- כך התקבל האפקט הרצוי של שילוב הטעמים ולא במינון שכבד על הכיס או על בלוטות הטעם שלי, הרגישות לטעם הכבש.
- אם אתם חוששים מכמות השומן בהרכב המוצע כאן – דעו לכם כי בהמבורגר ממוצע, כמות השומן נטו היא מינימום 33%, אז אל לכם להיבהל..
- במקרה ותהיתם, לאחר שתיארתי לקצב מה אני מתכננת לעשות עם תערובת בשר זו, הוא בלע את הרוק, ניגב את הריר והודיע לי כי זה בדיוק מה שהוא יכין לבני ביתו באותו ערב!
2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
2 בצלים קצוצים לקוביות
20 עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות נענע קצוצה
1 ביצה
4 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה בהרט
1 כפית שטוחה ראס אל חנות
- את שניהם מוצאים באגף התבלינים בסופר בלי בעיה..
1 כפית שטוחה מלח
100 גר' צנוברים, קלויים על מחבת חמה (ללא שמן, זוכרים?)
8-10 לחמניות עם ציפוי קשיח (כמו של בית ספר)
שמן זית נוסף למריחה על הלחמניות
להגשה: קערת טחינה הום מייד (טחינה גולמית + מים קרים + מעט לימון + מלח)
הוראות הכנה:
מערבבים את תערובת הבשר הטחון יחד עם ביצה בקערה ומניחים בצד.
מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
מוסיפים את הפטריות למחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות עד שהפטריות מצטמקות ומשחימות מעט.
מוסיפים את הבשר והתבלינים לתערובת הבצל והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב והפרדת הבשר, עד שזה "נסגר" ומשנה את צבעו.
- אין צורך להשלים לגמרי את בישולו של הבשר בשלב זה משום שהוא צפוי להיכנס לתנור אוטוטו.
מכבים את האש, מוסיפים למחבת את הצנוברים הקלויים ועשבי התיבול הקצוצים (בזיליקום, נענע ופטרוזיליה) ומערבבים היטב. מוסיפים מלח במידת הצורך.
מניחים בצד לצינון, מדליקים תנור לחום של 180 מעלות ומכינים את הלחמניות למילוי: חוצים כל לחמנייה ל-2 ומרוקנים אותה מ-"הביפנוכו" הלבן שלה, כאשר מקפידים לא להגיע עד קצה הלחמנייה בתהליך ריקון הפנים.
- חסכונית שכמותי (כאן בעלי מתפקע מצחוק.. ), לא זרקתי את כל ענני הלחמנייה שהוצאתי, אלא טחנתי אותם במעבד מזון לקבלת אחלה פירורי לחם לקציצות של הילדים למחרת.
ממלאים את הלחמניות בתערובת הבשר עד הסוף, כאשר את הקצה דוחסים היטב בזהירות, שלא יישפך החוצה.
בעזרת מברשת סיליקון (או האצבעות) מורחים את הלחמניות בשמן זית (לא לוותר על שלב הכרחי זה!) ומסדרים אותן כמו חיילות (in your face כבוד הרב), אחת ליד השניה, על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.
מכניסים לתנור ואופים במשך כ-10 דקות.
מגישים חם יחד עם זילוף של טחינה טעימה הום מייד, בין ביס לביס.
אל תודו לי, תודו לאודי'לה.
- איך מכינים טחינה טובה?
- לכו על אחת הטחינות המשובחות כמו הר ברכה/יונה/אל ארז (עם הפקק האדום).
- ערבבו היטב את הטחינה ושפכו לקערה כמות רצויה, הוסיפו מעט מיץ לימון סחוט טרי ומעט מים קרים (!). ערבבו. אם סמיך מדי הוסיפו עוד מעט מים קרים וערבבו. חוזר חלילה עד שתגיעו למרקם הרצוי. המליחו מעט ויאללה בלאגן.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
אם את רוצה ורינקס ממש אמיתיים טגני את הבצל בשומן עוף. שום קנולה.
שאלי את סבתא. היא תאשר.
תודה על הטיפ! בהחלט ייבדק