לפנינו מתכונצ'יק כיפי וקליל, שלוקח דקות בודדות להכין ואפילו פחות זמן לזלול . אגוזים מקורמלים במייפל שנפלאים כתוספת קראנצ'ית לסלטים, על קערת דייסה, סמודי בול, מעל גלידה (כמו הסאנדיי הים תיכוני, למשל) או פשוט ככה כנשנוש שווה ביותר.
אני בגישה של אם כבר – אז כבר. החלטתם לקרמל אגוזים צ'יק צ'אק ולשדרג את הסלט שלכם? למה לא לשלב גם אגוזי מלך וגם פקאנים? כמובן שאפשר ללכת רק על אגוזי מלך או רק על פקאנים, או בכלל על אגוזים אחרים.. כרגיל, לכו על מה שזמין וטעים לכם.
בעצם מה שאנחנו עושים כאן זה גרסה בריאה ומשודרגת לפקאן סיני/ פקאן מסוכר שכולנו מכירים ואוהבים (ששילבנו כבר באי אלו מתכונים כאן בבלוג, כמו בסלט גזר הג'ינג'י המעולה, קראמבל הבננות וסלט החסה הזה, בין היתר).
נכון, כבר יש כאן בבלוג אגוזים במייפל לא פחות ממעולים, אני מדברת כמובן על הפיצוחים הביתיים הכי טעימים, שבנוסף לאגוזים ומייפל יש בהם עוד טעמים רבים, כמו גרידת לימון, צ'ילי ועוד, שנצלים כולם יחד בתנור. אך אלו מתכונים שונים בתכלית, שם מדובר בפיצוחים ופה בעצם בתחליף טעים ובריא לפקאן סיני, שישדרג לכם מנות רבות במטבח.
כל מה שתצטרכו עבור המתכונצ'יק הם האגוזים הנבחרים, סירופ מייפל טוב (רק הדבר האמיתי כמובן!) ומעט מלח ים, אין פה מרכיב מפתיע נוסף. במידה והאגוזים המקורמלים לא יתחסלו, הם יישמרו בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
מצרכים:
1/2 כוס פקאנים
1/2 כוס אגוזי מלך
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
מעט מלח ים אטלנטי
הוראות הכנה:
מכניסים את הפקאנים, אגוזי המלך וסירופ המייפל למחבת בינונית, מחממים על להבה בינונית ומערבבים.
כאשר המייפל מתחיל לבעבע, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים בבעבוע עדין, תוך ערבוב מדי פעם, במשך עוד כ-5 דקות.
כאשר סירופ המייפל כמעט ומתאדה, מערבבים עד שהאגוזים מתחילים להידבק אחד לשני ומבריקים מהציפוי של המייפל.
מעבירים את האגוזים בשכבה אחת לנייר אפייה.
מתבלים במעט מלח ים ומצננים לטמפרטורת החדר.
מצרפים לסלט, מעל גלידה או פשוט מנשנשים.
הצעה לסלט:
הכניסו לקערה לבבות חסה טריה קרועים גס, חופן רימונים וחופן אגוזים מקורמלים במייפל. תבלו בשמן זית, מיץ לימון טרי, מלח ופלפל וערבבו. באמת שאין צורך ביותר מזה.
עד הפעם הבאה,
מיכל