כבר כמה שנים שאני שומעת מיעלי, ראש הנהגת ההורים אצלנו בבית ספר ואחת הבחורות היותר חרוצות, מוכשרות ואדיבות שיצא לי להכיר, אודות כישורי האפייה של בעלה יואבי – אותו אני מכירה כבר שנים רבות. אפילו יצא לי לדגום כמה ממאפי השמרים האלוהיים שלו בכמה הזדמנויות (כמו למשל עוגת השמרים שוקולד שיעלי הקפיצה לי אחרי הלידה ) ורשמתי בפניי שתחביב האפייה שלו (הרחוק שנות אור מה- day job שלו) עוד יכבב בבלוג שלי ביום מן הימים.
הפור נפל בישיבת הנהגת ההורים הראשונה של השנה, בה יעלי הניחה בנונשלנט במרכז השולחן של חדר המורים את פאי השוקולד שכבר אספר לכם עליו. תחילה, כולם היו אדישים/חזקים (איך שתבחרו להסתכל על זה ) ולא נגעו בעוגה, עד שירדה פקודה לחתוך אותה לפרוסות ומשם הדרך להחרבת דיאטות של חודשים של חלק מהנמנים הייתה קצרה עד מאד. קולות העונג וליקוקי הצלחות של חברי ההנהגה (ככה קוראים אצלנו לועד הורים..) לא הותירו הרבה מקום לשיקול דעת – כנראה שחייבים לטעום מהעוגה.
וברגע שהכפית הראשונה נכנסת – הקסם קורה. זיקוקים בפה: עננים של מעין מוס שוקולד עשיר ואפוי בשילוב פצפוצי עוגיות חמאה נמסים. אין דברים כאלה.
לא עבר זמן רב ובקשתי המנומסת למתכון נחתה אצל שולחנה. הופתעתי לגלות כי המלאכה לא רבה כלל או לפחות לא כמו שחששתי. יש להכין לחוד את עוגיות החמאה ולחוד את תערובת השוקולד העשירה, ולבסוף פשוט לפזר בתחתית התבנית את עוגיות החמאה ועליהן נשפוך את תערובת השוקולד. אני מבקשת שלא להיבהל מעוגיות החמאה בבסיס הפאי בהיבט השחיתות – בעצם אין כאן קראסט (או קלתית למי שרוצה לדייק בעברית) ובמקומו מגיעים אותם ביסים מענגים של עוגיות חמאה בתוך ים השוקולד הסמיך והטוב הזה. תשתדלו לא לנשנש יותר מדי את העוגיות עד להרכבת העוגה – מדובר במשימה כמעט בלתי אפשרית.
לא אשקר, זהו לא מתכון של הכל בקערה והופ לתנור – אבל המאמץ המועט משתלם בריבוע. יש כאן גם מעבד מזון וגם מיקסר (שמקצרים לנו תהליכים שהיו יכולים להיות ארוכים יותר כמובן..) – אך כאמור, בשביל בוננזה צריך לעבוד.
שימו לב כי יש במתכון לא מעט ביצים – 4 חלמונים + 4 ביצים שלמות ליתר דיוק. את החלבונים הנותרים של ארבעת החלמונים שמרו למרנג (כמו במתכון של המיני פבלובות למשל), או לאיזו חביתת חלבונים טובה.
אספר לכם כי קיצצתי מעט במידות שיואב העביר לי. במתכון של יואב נשארו המון אקסטרות, אותן הורדתי היום. בנוסף, במהלך האפייה העוגה תופחת ולאחר מכן נופלת – זה בסדר גמור, ככה אמור לקרות. אם כבר דיברנו על אפיית העוגה – יש להקפיד להימנע כאן מאפיית יתר – אנו לא רוצים שהעוגה תתייצב מדי.
דרך אגב, שמועות רצות ביישוב אודות לחם הקופים הנדיר שלו.. יש לי תחושה שגם הוא עוד יכבב פה. תנו לי זמן – אני על זה .
מצרכים:
תבנית פאי/טארט בקוטר 28
לתערובת השוקולד:
300 גר' שוקולד 70%, שבור לקוביות
150 גר' חמאה, חתוכה לקוביות גדולות
4 ביצים + 4 חלמונים
1/4 כוס סוכר
לשברי עוגיות החמאה:
3/4 כוס קמח לבן
1/4 כוס סוכר
75 גר' קוביות חמאה קרה
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים של שברי עוגיות החמאה: הקמח, קוביות החמאה והסוכר ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גדולים.
פורסים את פירורי העוגיות על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה ואופים למשך כ-15 דקות, עד להזהבה. לא מכבים את התנור.
בזמן שהעוגיות בתנור, מכניסים לסיר בינוני את קוביות השוקולד וקוביות החמאה, מערבבים עד שנמסים ומתקבלת תערובת אחידה. מצננים לטמפרטורת החדר.
מכניסים לקערת המיקסר את הביצים, החלמונים והסוכר ומקציפים, עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים את תערובת השוקולד שהצטננה לתוך קצף הביצים.
מרכיבים את העוגה:
מפזרים בתחתית תבנית פאי גדולה ומשומנת את שברי העוגיות, שופכים מעליהם את קצף השוקולד ומכניסים לתנור למשך כ-15 דקות. הקפידו לא לאפות אותה יתר על המידה, שלא תתייצב יותר מדי.
בנוסף, שימו לב שהעוגה טופחת ולאחר מכן נופלת וזה בסדר גמור.
מצננים את העוגה לטמפ' החדר ולאחר מכן מכניסים ל-4 שעות לפחות למקרר לפני ההגשה.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
נראית נהדרת, תודה!!!
מה דעתך על להוסיף מעט מלח לבצק העוגיות?
נשמע רעיון מעולה!! אני מתה על קצת מלוח במתוק שלי
למרות שלא הצלחתי להקציף את הביצים לקצף עומד, העוגה יצאה נפלאה!!
והרבה יותר פשוטה ומהירה ממה שנראה ממבט ראשון
יש!! איזה כיף לשמוע שאהבת שרית
היי, כבר עשיתי את המתכון המושלם הזה לא פעם, ועוד רבים כי את כישרון.
שאלה, יש אפשרות לעשות את העוגיות ללא גלוטן? עם שקדים טחונים זה יעבוד?..
תודה (:
היי מיכל,
נשמע לגמרי אפשרי על בסיס עוגיות חמאה ושקדים- ספרי איך יצא!