בעלעוליי במגזין הבישול הבריטי Olive נתקלתי בכתבה של כמה עמודים על בישוליה של שפית ממאוריציוס, לא פחות, המגוללת את סודות האוכל המקומי של האי. במיוחד תפסה את תשומת ליבי מנה מקומית, שהשפית מספרת שאמה היתה מכינה כתוספת, כשהיתה צריכה להכין ארוחת צהרים זריזה.
המנה הזכירה לי במקצת את הגיבץ' של סבתא שלי (מינוס הפלפלים) – מעין רטטוי יהודי, שעליי להביא לכם בהקדם (אספר לכם שניסיון שחזור שלו כבר היה, אך לא עבר בהצלחה מספקת, לכן עוד לא הבאתי לכם אותו). בינתיים, קבלו את הגיבץ' המאורציוסי ששמו touffe.
במאוריציוס מדובר בתוספת מסורתית דווקא למנות דגים. בעיניי, זו מנה שמתלווה נפלא לכל סוג של ארוחה.
שימו לב שכמו במתכוני חצילים אחרים (כמו זה וזה למשל), גם כאן ראשית נגיר את הנוזלים מהחצילים, על מנת שלא יהיו מרירים בבישול.
כפי שהזכרתי, זו מנה מהירה שמוכנה תוך חצי שעה. בסוף בישולה של המנה מסירים את המכסה ומבשלים עוד חמש דקות על מנת לצמצם את הרוטב ולהדגיש את הטעמים. זה בהחלט בסדר שהרוטב מצטמצם – לא אמור להיות יותר מדי ממנו, המנה יבשה יחסית.
מצרכים:
1 חציל חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
1 בצל אדום קצוץ
2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לרבעים
2 שיני שם קצוצות דק
2 וחצי ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
עלים מ-4 גבעולים של טימין
1 פלפל צ'ילי אדום/ירוק, קצוץ דק
1 עגבניה גדולה קצוצה דק
1 כפית גדושה רסק עגבניות
קמצוץ סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים
חופן עלי כוסברה
הוראות הכנה:
מכניסים את קוביות החציל לקערה קטנה, מפזרים מעט מלח, מערבבים ומניחים בצד למשך כ-15 דקות להגרת נוזלים. מנגבים עם נייר סופג.
מחממים את שמן הזית בסיר בינוני, על להבה בינונית-גבוהה, ומטגנים את הבצל עד ששקוף.
מוסיפים את תפוחי האדמה, השום והג'ינג'ר ומבשלים עוד כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שמעט משחים.
מוסיפים את החצילים יחד עם הטימין, הצ'ילי, העגבניות, רסק העגבניות, הסוכר והמלח ומערבבים.
מבשלים עוד כ-2 דקות, מוסיפים את המים ומערבבים.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות על להבה בינונית, כאשר מדי פעם מערבבים, על מנת שהתבשיל לא יידבק לתחתית.
מסירים את המכסה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם מעט עלי כוסברה מעל.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
הכנתי היום.
יצא מעולה! טעם עמוק ועשיר! ייכנס בוודאות לתפריט הביתי.
חשבתי שאולי אפשר להפוך את המנה לבשרית – לטגן את הבשר לפני שלב תפוחי האדמה, ואחר כך להמשיך כמו במתכון.
נשמע הגיוני?
היי דניאלה, איך אני שמחה שאהבת! בהחלט תוספת של בשר יכולה להתאים כאן אם רוצים.. יעבוד טוב.