כולנו מכירים את המתכון הכי אולד סקול של עוף בתנור: הלא הוא עוף בסויה ודבש.
יש למתכון זה וריאציות שונות כאשר כולן מנפיקות עוף שחום וריחני ברוטב עם טעם של בית. שלבו כמה תפוחי אדמה בתערובת לפני השיגור לתנור ואתם מסודרים.
היום אני מביאה לכם וריאציה נוספת לאותה קלאסיקה אלמותית, רק עם קריצה לכיוון האסיאתי הכה אהוב.
אין על הריח החמים והמזמין שמתפזר ברחבי הבית עם אפיית המנה הזו..
מבטיחה לכם שאט אט כל בני הבית יגיעו לבדוק מה בדיוק מתרגש לו שם.. ולברר מתי מתיישבים לאכול – מהגדולים ועד הקטן שבקטנטנים.
העוקבים האדוקים וחדי העין שביניכם יידעו להגיד שכבר הוצג פה בעבר עוף בסויה ומייפל וייתכן ותישאל השאלה: "האם מתכון זה הוא לא more of the same (כאשר הדבש מחליף את המייפל)?" אז זהו שממש לא.
מתכון העוף במייפל מותאם יותר לילדים (למרות שגם אהוב על מבוגרים) והמתכון הבא הוא יותר grown up , אסיאתי בטעמיו ופחות מתקתק (על אף שגם ילדים נהנים לזלול ממנו). הראשון הוא צלי שמתבשל על הכיריים בעוד כאן מדובר במתכון של שגר ושכח בתנור.. קיצר ההבדלים הם תהומיים – במקרה ותהיתם.
אנא העיפו מבט על מרכיבי המרינדה ותבינו כי מנה שווה במיוחד ניצבת לפניכם..
את המתכון המקורי אימצתי לראשונה מספרו של אהרוני 1234, מאז הוא עבר אצלי במטבח אי אלו התאמות וקיצורי דרך..
מצרכים:
12 שוקי עוף (פולקע)
- כפי שכתבתי במתכון הזה, אתם מוזמנים ללכת על כרעיים מפורקים.
- אני מעדיפה בלי העור, אבל כמובן שאפשר גם עם..
למרינדה:
3 כפות שמן חמניות/קנולה/זרעי ענבים..
1 כף ג'ינג'ר מגורד
3 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה פתיתי צ'ילי יבשים
- הצ'ילי לא מונע מילדים ליהנות מהמנה..
- הוא מאזן נפלא את המתיקות ונותן איזה עוקץ קטנטנן וטוב.
4 כפות סויה
4 כפות מירין
- למי שלא מכיר – נעים מאד .
- מירין הוא רוטב תיבול יפני המופק מאורז (הגיוני, אה?) ובעל טעם מתקתק.
- את המירין ניתן לרכוש באגף האסיאתי בכל סופר.
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף סוכר חום
3 כפות דבש
מלח, פלפל
1/2 כוס מים
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה.
מכניסים את חלקי העוף, מערבבים היטב, כך שהרוטב יצפה אותם היטב.
עוטפים בניילון/רדיד אלומיניום ומכניסים להשריה של לפחות שעתיים במקרר.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את שוקי העוף בשכבה אחת ושופכים את יתר הרוטב מעל באופן שווה.
אופים במשך כ-50 דקות, כאשר במחצית הדרך הופכים את העוף פעם אחת ומשקים אותו מעט בנוזלי המרינדה.
מגישים יחד עם ערימת אורז לבן, שתספוג אליה את הרוטב העשיר, או לחילופין לפני הכנסת התבנית לתנור, מוסיפים אליה קוביות תפוחי אדמה ו/או בטטות שגם יקבלו טיפול מסור ואוהב מהמרינדה הנפלאה..
בתיאבון!
עד הפעם הבאה,
מיכל