אטריות סובה עם טופו ברוטב חמאת בוטנים אסייתי מעולה

לא נעים לי לגלות לכם כמה פעמים ניסיתי את המנה הזו במטבחי עד שהגיעה לורסיה האחרונה והממש ממש טעימה שאציג בפניכם היום.

הכל התחיל כשטשה אהובתי (שסיפרתי לכם עליה ועל משפחתה המהממת בפוסט של העראיס הנדיר הזה), הטיחה בפניי את הטרוניה כי לא יכול להיות שאין מתכון של טופו בבלוג. אחת הבנות המהממות שלה הפכה לצמחונית והיא, בהתאם, חייבת לגוון את הבישולים בבית. "וואלה צודקת" עניתי לה אבל לא ממש עשיתי עם זה משהו.. עד המנה הזו, שבעיניי כל כך טעימה ומוצלחת שגם הקרניבורים ביניכם ישמחו להיצמד אליה.

את אטריות הסובה מצאתי בסטנד האסייתי בסופר השכונתי וניתן למצוא אותן היום בכל חנות המתמחה במטעמים מהמזרח (וגם בחלק מהסופרים מסתבר). אלו בעצם אטריות כוסמת (שאין להם טעם של כוסמת, אותו אני פחות אוהבת) שמתבשלות ממש מהר, בעלות מרקם חלקלק וכיפי ומתאימות בדיוק לטעמים האסייתיים שנעניק למנה – גם מכיוון הטופו, חסר הטעם בפני עצמו, וגם מכיוון הרוטב. מה שכן, מומלץ לבשל את האטריות ולערבב עם הרוטב ממש לפני ההגשה על מנת שלא יהפכו עיסתיים.

החלטתי לשלב ברוטב שלי חמאת בוטנים, אותה אני, כידוע לכם, ממש אוהבת וכבר שילבתי כאן בבלוג במנות שונות בעלות גוון אסיאתי (סלט הכרוב התאילנדי, עוף במבה, עוף בקארי אדום, שיפודי עוף עם אננס וכדומה). את חמאת הבוטנים הכנסתי דווקא למרינדה של הטופו, שכדאי לתת לו לשבת בה עד יממה (אפשר גם הרבה פחות, איך שנוח לכם).

בזמן שמכינים את המרינדה לטופו אני מציעה טריק שאימצתי – הניחו את קוביית הטופו השלמה על צלחת מרופדת נייר סופג, הניחו עליה עוד נייר סופג וחפץ כבד (כמו ספר בישול עב כרס/סיר) – כך ייצאו מהטופו כל הנוזלים המיותרים והוא יהיה מוכן יותר לספוג לתוכו את טעמי המרינדה המעולים שנעניק לו. ממש כמו ספוג הטופו הזה .

אם כן, בטופו נטפל מראש, נעניק לו הרבה טעם, לאחר מכן נטגן אותו ומשם הדרך לסיום המנה מהירה. אני מציעה להכין את כל המרכיבים שיהיו מוכנים לצד המחבת ואז ההכנה תהיה ממש כיפית וקלה. תתכוננו להתאהב במנה שטעימה גם חמה וגם בטמפרטורת החדר, מלאה בטעמים אהובים ובטקסטורות שונות, בשילוב הירקות הפריכים והטריים שנגיש איתם. לי כבר מתחשק להכין אותה שוב.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לטופו:

1 חבילה טופו קשה/מוצק, 300 גר'

2 כפות חמאת בוטנים

2 כפות סילאן

1 כף צ'ילי מתוק

2 כפות סויה

2 כפות חומץ אורז

1 כף מירין

1 כפית שמן שומשום

2 כפות מים חמים

2 כפות שמן קנולה/חמניות

לאטריות:

1 חבילה אטריות סובה (300 גר')

1 כף שמן שומשום

4 שיני שום כתושות

1 כף גדושה ג'ינג'ר קצוץ

5 גבעולי בצל ירוק חתוכים – חלקים לבן וירוק בהיר בנפרד מחלק ירוק כהה

1/3 כוס רוטב סויה

3 כפות סוכר חום כהה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כפית פתיתי צ'ילי

להגשה:

1 מלפפון גדול פרוס דק

3 צנוניות פרוסות דק

חופן עלי כוסברה

1 ליים/לימון חתוך לרבעים

הוראות הכנה:

מניחים את גוש הטופו על צלחת מרופדת נייר סופג ומניחים עליו חפץ כבד כמו ספר עב כרס, קרש חיתוך כבד וכדומה.

בזמן שהטופו מגיר את נוזליו, מכינים את המרינדה: מכניסים את כל מצרכי המרינדה של הטופו לקערה (למעט שמן החמניות/קנולה) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנגבים את גוש הטופו, חותכים אותו לקוביות שוות, אותן מכניסים לקערת המרינדה ומערבבים היטב. עוטפים את הקערה ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים ועד ליממה מראש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים.

מחממים במחבת רחבה את שמן הקנולה/חמניות על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים את קוביות הטופו בשכבה אחת עד שמשחימות על כל צדדיהן, כאשר כל פעם הופכים אותן כשחלקן התחתון משחים ומתנתק בקלות מהמחבת (כ-10 דקות סך הכל). מעבירים את קוביות הטופו המטוגנות לצלחת מרופדת נייר סופג.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שימו לב ששומרים את המרינדה שנותרה בקערת הטופו ולא שוטפים את המחבת (כבר נחזור אליה).

מבשלים את אטריות הסובה בסיר המים הרותחים, תוך ערבוב מדי פעם שלא יידבקו, עד לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים.

על להבה בינונית, מחממים את כף שמן השומשום במחבת ומוסיפים את חלקו הלבן של הבצל הירוק, השום והג'ינג'ר ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך כדקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את אטריות הסובה, הסויה, הסוכר החום, הפלפל השחור, פתיתי הצ'ילי, שארית המרינדה בקערה וחלקו הירוק של הבצל הירוק. מערבבים עד שהאטריות מצופות ברוטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות הטופו ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את המנה לקערה, מפזרים מעל את המלפפון, הצנוניות והכוסברה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם פלחי ליים (לא חובה).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
4 תגובות
  1. אילנה הגב

    אם אני לא מכינה את המתכון עם טופו, רק איטריות וירקות, מתי להוסיף את המרינדה ? אני מתכוונת להחליף את הטופט בירקות, כמו גזר קישוא ברוקולי ועוד.

    במה אפשר להחליף את הרוטב צילי מתוק?

    תודה

    • מיכל הגב

      הי אילנה, הוסיפי את רוטב המרינדה באותו שלב שמוסיפה במתכון ופשוט השמיטי את בצ׳ילי המתוק, בהצלחה!

  2. דלית הגב

    היי מיכל,
    אפשר להמיר את הטופו בעוף?
    תודה וחיבוק וירטואלי כמובן

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן