עוגיות בריאות מטריפות

באחד מימי חמישי האחרונים, כשהבאתי את אלולו לחוג התעמלות קרקע במתנ"ס השכונתי (עם בגד גוף קצר ונוצץ במה שהרגיש כמינוס עשר מעלות בחוץ… Choose your battles my friends), פגשתי את מרינה ההורסת, שכמוני, התכנסה בבגדי הבית המחממים שלה, שיעבירו כמה שיותר בנעימים את אחר הצהריים של החוגים (כמובן ש"בגדי הבית" של הפאשינסטה היו פרוותיים ואופנתיים ואני הלכתי יותר על הלוק הפיג'מתי ).

מרינוש החזיקה בידה שקית סנדוויצ'ים שבתוכה התקבצו, מה שנראו כמו, שברי דפים קראנצ'יים, ענבריים ומעניינים. היא הקדימה אותי באומרה: "תקשיבי בלוגרית את חייבת לטעום את העוגיות האלה שהכנתי עכשיו"

If u insist..

בעודי מתענגת על ה"עוגיות", הלא פחות ממכרות, היא המשיכה לספר לי שהיא זה עתה סיימה לאפות אותן (הכי גם יפה וגם אופה), בלי טיפת קמח וסוכר לבן, ורק עם מרכיבים סופר-בריאים שרכשה בסופר האורגני הקטן במרכז המסחרי הקטן שלנו. את המתכון קיבלה מחברה לונדונית, טאלנטית ידועה במטבח.

"עכשיו לוואטסאפ!", ביקשתי/דרשתי.

מעולם לא תיארתי לעצמי שבריאות יכולה להיות כל כך טעימה.

לא התאפקתי ותוך כמה ימים ספורים יצא לדרך הניסיון הראשון שלי, שהיה נחמד, אך לא קלע למטרה. העוגיות או "ממתק הבריאות" אם תרצו, יצאו יותר סטיקי מקראנצ'י ומד המתיקות היה מדי גבוה בעיני.

השבוע, כאשר ניגשתי לניסיון השני, עשיתי כמה התאמות מינוריות (פחות מייפל, טמפרטורת תנור וזמני אפייה שונים) והתוצאה – מדויקת וממכרת.

קופסת שברי עוגיות הבריאות שלי התרוקנה בקצב שיא. כל מי שבמקרה עבר אצלי, טעם ונהנה מהקריספיות המתוקה והמעניינת של השברים האלו – וכאשר גילו את רשימת המרכיבים, בכלל הרשו לעצמם להתחבר באינפוזיה לאוצר. כאן יש לעלות את עניין הקאץ' הקטן והערמומי של ענייני ה"בריאות" (הרי אין ארוחות חינם.. ): אל תטעו לחשוב שבריא משמע דיאטטי, כן? אני אומרת עזבו אתכם מדיאטה חברים, לפחות עד סיום הצנצנת. בריאות ומרכיבים מזינים זה שם המשחק – לפחות לפוסט זה... נכון שיש כאן מספיק פוסטים מושחתים, כמו זה למשל, שנמצאים במרחק שנות אור מקטגוריית "בריאות", אך כבר סיפרתי לכם בעבר כי בעיניי שם המשחק הוא גיוון ומינונים. אני לגמרי שייכת למחנה שחי בשביל לאכול ולא אוכל כדי לחיות (קיבלתם כאן מנטרה – או אם תרצו חפירה- שלי על רגל אחת ).

מצרכים:

מצרכים לעוגיות בריאות

1/2 כוס קינואה

3/4 כוס שקדים קצוצים

  • חתכתי גס שקית של 100 גר' של שקדים משובבים (כן, זה שמם ) – יצא בול 3/4 כוס.

1/3 כוס שיבולת שועל

2 כפות צ'יה

2 כפות סוכר קוקוס אורגני

  • היום כבר ניתן להשיג אותו ברוב הסופרים ולא רק באורגניים.

2 כפות שמן קוקוס (מצרך חובה שכבר סיפרתי לכם עליו פה)

1/2 כוס מייפל אמיתי אורגני (אהוב ליבי שכבר כיכב פה ופה למשל)

  • אם אין לכם מייפל, אתם מוזמנים להמירו בסילאן ללא תוספת סוכר – ייקח את העוגיות לכיוון אחר, אך עדיין יהיו מעולות.

1/2 כפית תמצית וניל (רק הדבר האמיתי, כן?)

קמצוץ מלח ים אטלנטי (אי אפשר בלעדיו..)

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים את כל המרכיבים לקערה גדולה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

כל המרכיבים בקערה

מערבבים

תערובת מוכנה

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ושופכים עליה את התערובת.

מעבירים לתבנית

בעזרת גב של כף, משטחים כמה שיותר את התערובת.

  • ממש "עסו" עם גב הכף את כל האזורים שנדמה לכם כי הם עבים יותר וכך תשטחו ותגדילו את קוטר התערובת.
  • קחו בחשבון שאותה "דיסקית" שיצרתם תשתטח ותגדל משמעותית באפיה.
  • ככל שתקפידו על שכבה דקה יותר לפני האפייה, כך העוגיות ייצאו יותר קריספיות.
  • רק שימו לב שבמהלך הניסיון לדקק את התערובת לא תיצרו בה חורים – עליה להיות אחידה.

שיטוח התערובת

מוכן לתנור

מכניסים את התבנית לתנור לכחצי שעה – מוציאים את התבנית כאשר שולי ה"דיסקית" שחומים יותר מהאמצע, אך עדיין לא שרופים (הקצוות הכמעט שרופים הכי טעימים בעיני).

IMG_9213 (Medium)

לפני שבירה

מצננים ושוברים עם הידיים לשברים בגדלים שונים (ועל הדרך מחסלים את כל הפירורים והשברים הקטנים..).

שוברים

שומרים את העוגיות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

שברי העוגיות בקופסא

שימו מים לתה ירוק (אם כבר בריאות..).

שברי עוגיות לצד תה

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
20 תגובות
  1. עדנה הגב

    בטוח אכין! ובטוח שאדווח איך יצאו!!

  2. בתיה הגב

    העוגיות האלה ממש חיממו את הלב והבטן כאשר בחוץ מידות החום מתחת לאפס. הן מטריפות ומוכרות

  3. עדנה הגב

    אז הכנתי ,כמובטח,את העוגיות והן זכו להצלחה משפחתית כבירה!נילי וגיל מבקשים ,במיוחד,לשבח!! לשמחתי,הכנתי מלכתחילה כמות כפולה..
    ❤️

  4. לילך הגב

    עוגיות מעלפות, נטרפו ונשאר לנו טעם של עוד… יאמי.

  5. אורית הגב

    היי מיכל, הקינואה היא לפני בישול?

  6. דניס הגב

    לצערי ממש לא הצליח למרות שפעלתי על פי כל ההוראות. כמה מאכזב

  7. רחל הגב

    רציתי לדעת אם צריך להשרות לילה לפני את הקינואה הידועה שרעלן עוטף אתה האם זה נכון ?

  8. עירית הגב

    מיכל שלום!
    שאלה לי אליך… לאחר כחצי שעה , אם אוציא את התבנית, ואניח אותה להתקררות, העוגיות יתקשו?
    ניסיתי להכין ולאחר חצי שעה, המרקם היה עדיין רך…
    תודה

    • מיכל הגב

      היי עירית, יש להוציא את העוגיות מהתנור כשהשוליים כבר שחומים יפה, אל לא שרופים. לאחר מכן יש לצנן לחלוטין בטמפרטורת החדר ואז לשבור עם הידיים.

  9. רועי הגב

    מתכון נחמד. הורדתי טמפרטורה . אבל לפי דעתי מתוק מידי.

  10. הילה הגב

    האם אפשר להמיר את סוכר הקוקוס בזוכר רגיל או במשהו אחר?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן