קיבלתי החלטה שלא להעלות את המתכון לסלט הזה.
הרי מדובר בסלט כל כך מוכר, שרץ ברשת כבר שנים בוורסיה זו או אחרת.
באמת שמיותר.
אך בעקבות בקשות חוזרות ונשנות למתכון, בפעמים האחרונות שהבאתי אותו למפגשים חברתיים (כמו לפיקניק יום הולדת של יובלי או לארוחת ערב אצל חברים), אמרתי לעצמי: אולי בכל זאת יש כאן פוסט? ואם לא ממש פוסט, אז אולי פוסטונצ'יק? ממש כופפו לי את הידיים, באמת – זה לא אני אלא לחץ הקהל .. מה אעשה??
בשמונת החודשים (בערך) מאז שפתחתי את הבלוג, הבנתי שאנשים מעריכים מאד מתכונים קלילים, עם מינימום זמן עבודה, שקוצרים ים מחמאות (או שלושת הקופים: קצר, קולע, קליל.. זוכרים אותם מהפוסט הזה?) ואין ספק כי סלט זה נכלל בקטגוריה נחשקת זו.
אז אם אני מחדשת אפילו למעט מכם, my work is done.
פעם ראשונה אכלתי את הסלט הזה אצל נתקוש שלי (שלראשונה סיפרתי לכם עליה פה). הסלט הזה יושב עליה בול – מתוק, בועט וג'ינג'י בדיוק כמוה.
מילאתי את הצלחת פעם ראשונה, פעם שניה ולבסוף ישבתי עם מזלג לאכול את השאריות. הסימן האולטימטיבי להצלחתה של מנה.
לקחתי את המתכון, אך מסיבה שאינה ברורה, לא הגעתי להכין אותו. פאסט פורוורד כמה חודשים/שנים. נר ראשון של חנוכה אצלי בבית. נתקה מביאה קערה ע-נ-ק-י-ת של הסלט הכתום, הפשוט והממכר שלה (אין לי ספק שלאחר שתקרא את הפוסט, אקבל ממנה אס אמ אס בסגנון: "איך לעזאזל את זוכרת מה הבאתי להדלקת נרות לפני כמה שנים?!" באג ידוע והזוי שלי ). אמא שלי טועמת, מתאהבת ויוצאת עם מתכון.
והשאר היסטוריה.
הסלט נכנס לרפרטואר הסלטים הקלילים והמשובחים (לצד זה וזה לדוגמא) של אמי ושלי. כעת, אם תרצו ועדיין אינכם מכירים אותו – יצטרף גם לפנתיאון הפרטי שלכם.
מצרכים:
לסלט:
כ-9 גזרים (חבילה שלמה) מקולפים ומגורדים בפומפייה או במעבד מזון.
- אני מגרדת אותם בצ'יק במעבד מזון, בעזרת הדיסקית הייעודית.
- מי שמעוניין באימון ידיים מחטב מוזמן לקבוע לעצמו זמן איכות עם הפומפייה.
- נתקה גילתה לי שלעיתים היא הולכת על האופציה הקלה, עד כדי ביזיון, של קניית גזרים מגורדים בשקית באגף המקררים בסופר (ליד החסה השטופה). שומו שמיים.
2-3 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים דקים (החלק הלבן וחלק מהירוק הצמוד אליו)
חצי צרור עירית קצוצה דק
- ישנה אפשרות להוסיף רק עירית או רק בצל ירוק. כרגיל, לכו לפי העדפותיכם ומה שיש בבית..
חופן פקאן סיני מסוכר שבור גס
- מי שנמנע מהמעדן המושחת הזה מוזמן להמיר את הפקאן הסיני בחמוציות ללא סוכר ופקאן טבעי קלוי.
לרוטב:
1/2 כוס שמן קנולה/חמניות
1/3 כוס חומץ רגיל
כף חרדל דיז'ון (ללא גרגירים)
4 כפות סוכר חום כהה
מעט מים רותחים להמסת הסוכר
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה את הסוכר החום וממיסים אותו בעזרת מעט מים רותחים.
מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב ומערבבים היטב.
מאפסנים את הרוטב בכלי סגור עד להרכבת הסלט.
מכניסים לקערה את כל מצרכי הסלט, שופכים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים.
- ניתן להכין מראש את הרוטב ואת קערת הסלט וברגע האחרון, ממש לפני ההגשה, להוסיף את הרוטב, לערבב ולהגיש.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
הג׳ינג׳ יכנס גם יכנס לתפריט!!
לא תתחרטי 🙂
ניתן גם לערבב את הגזר עם הרוטב כמה שעות לפני ההגשה, יוצא נורא טעים שהגזר סופג טוב טוב את הרוטב המתוק ואפילו מתרכך קצת. וכמובן לפזר את הבצל הירוק/עירית והפקאנים רק לפני ההגשה. זה מה שאני עושה
רושמת לי נתקוש