פלפלים קלויים בתחמיץ

אחד המאכלים הקבועים במקרר של הוריי הם הפלפלים בתחמיץ שאני מציגה בפניכם כאן. כמעט תמיד תוכלו למצוא קופסא של האדמדמים החלקלקים האלה מחכה לשדרג כל כריך או להכניס קצת צבע וטעם לכל ארוחה.

בעצם, מדובר בגרסה של אמי לפלפים בתחמיץ אותן נהגה סבתי ז"ל (אותה אחת שחתומה על עוגת התפוחים הנפלאה הזו) להכין באופן קבוע.

סבתי הייתה צולה את הפלפלים על אש גלויה בכיריים, ואמי צולה את הפלפלים בתנור על תבנית מרופדת בנייר אפיה וכך חוסכת הרבה לכלוך ובלאגן. בנוסף, סבתי הייתה מוסיפה סוכר לבן, בעוד אמי ממירה אותו בצ'ילי מתוק המעניק מתיקות אך גם עוקץ אהוב נוסף.

דרך אגב, מאותם פלפלים קלויים, סבתי הייתה גם מכינה את הסלט הרומני המפורסם שלה בתוספת של חצילים קלויים, חומץ, שום, מלח, מעט שמן וסוכר. גם אותו אציג בפניכם באחד הימים.

השומרים שביננו ישמחו לגלות כי זהו מתכון יחסית דל קלוריות (בכל זאת יש מעט צ'ילי מתוק/סוכר) מבלי לחסוך במאומה בטעם - אין כאן אפילו טיפה אחת של שמן!

לפני שנתחיל, אזכיר כי אצלי במשפחה מאאאד אוהבים שום (כפי שסיפרתי לכם בפוסט של הגספצ'ו בין היתר) אם אתם מאד רגישים לטעמו המודגש של השום הרגישו חופשי לחצות את השום בחצי.

מצרכים:

10 פלפלים אדומים בגודל בינוני

4 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות/מגורדות לפרוסות על פומפייה

כ-1/2 כוס חומץ

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק (ניתן להמיר בסוכר)

כפית מלח + מלח לפיזור מעל הפלפלים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 225 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, משכיבים עליה את הפלפלים השטופים והמיובשים ומכניסים לתנור לצלייה למשך כ-50 דקות, תלוי בתנור.

במהלך הצלייה, כשמבחינים כי קליפת הפלפלים העליונה כבר צלויה דיו – כלומר מתקמטת ומשחימה (כך שיהיה קל לקלפה בהמשך), בעזרת מלקחיים/כפפות הופכים את הפלפלים, כך שהצלעות שעדיין קשיחות ייצלו גם הן.

מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים שכבה דקה של מלח מעל הפלפלים, מכסים במגבת מטבח ומניחים לפלפים להצטנן עד שניתן לטפל ולגעת בהם.

מקלפים את הפלפלים, קורעים אותם (בקלות, עם הידיים) ל-3-4 חתיכות, מנקים מגרעינים וליבה ומניחים בכלי שיש לו מכסה (פלסטיק/פיירקס בינוני).

מתבלים את הפלפלים במלח, שום וצ'ילי מתוק ושופכים עליהם את החומץ כך שכמעט יכסה אותם.

מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר.

ניתן להגיש תוך כמה שעות אך הרבה יותר טעים למחרת.

  1. הפלפלים ימשיכו להגיר נוזלים, אלו יהפכו לחלק מהתחמיץ ורק יוסיפו לו.
  2. הפלפלים בתחמיץ נשמרים בכלי סגור במקרר כמה שבועות (מעולם לא יצא לנו לבדוק בדיוק כמה..)
  3. הרוטב עלול להסמיך במקרר וזה ממש בסדר.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל