עראייס ביתי מצוין

בשנים האחרונות, מנת העראייס – הלוא היא הפיתה הממולאת בשר – הפכה לטרנד של ממש. נפתחו דוכנים רבים שמתמחים בפיתה המדוברת כמו גם מסעדות ושפים המציגים את גרסתם לתענוג. כאן בבלוג, עראייס של ממש עוד לא יצא לי לעלות (עד היום), אך נגענו בשילוב הנפלא והמנחם של לחם ובשר טחון גם בפיתות לחמעג'ון המעולות וגם בלחמניות הממולאות בשר, הטעימות לא פחות.

את רבעי הפיתות שכבר אציג בפניכם אכלתי לפני כמה שבתות כפתיח ב-"על האש" שהוזמנו אליו אצל נטלי ויאיר. יאירוס החתיך, המאבטח של החבורה, שתמיד מאובזר גם באקדח בכיס האחורי וגם בפלסטר ופינצטה בארנק בכיס הקדמי (לא תתפסו אותו לא מוכן 😀), הוא הממונה על עיקר הקולינריה בביתם (למרות שנטשה סתם מורידה מערכה, היא יודעת לבצע מתכונים בצורה נפלאה, רק צריכה קצת יותר ביטחון 😍) ומגדיר מנה זו ככזו ש-"מרגיעה את הקיבה לפני ההתנפלות על הגריל".

אם כן, העראייס של יאיר הוא תולדה של הרבה ניסוי וטעייה מצידו, עד להגעתו לנוסחה המושלמת שקולעת בול לטעמן של ארבעת נשותיו (לשניים שלוש נשים קטנות-גדולות ומדהימות). מבחינת תיבול, זהו עראייס מעט שונה: פחות תבלון מזרחי המוכר לנו מעראייס ויותר בעל תיבול "אמריקאי" ומתקתק נקרא לו. תקראו לתיבול איך שתרצו – בשורה התחתונה הוא טעים מאד. רק יש לשים לב כי אין בו מימד של חריפות בכלל, כך שאם אתם מעוניינים בקצת חריפות, אני ממליצה להוסיף מעט פפריקה חריפה וגם לתגבר את הפלפל השחור הטחון שכבר במתכון.

מי שמעוניין מוזמן לשלב שומן כבש בבשר הטחון במקום שומן בקר, כמו בלחמניות ממולאות בשר. אני דבקתי במתכונו של יאיר, שטוען שישנם לא מעט אנשים שמפריע להם טעמו של הכבש, וכאמור – יצא מושלם.

בנוסף, שימו לב שעל הפיתות לא להיות מהסוג הבשרני מדי, אלא יש לבחור פיתות דקות כמה שיותר. אם הפיתות שלכם בכל זאת בשרניות – הרגישו חופשי להוציא קצת מהפנים שלהם לפני שלב המילוי. אם כבר מדברים על המילוי, יש להקפיד לא לדחוס את הבשר יותר מדי: מצד אחד יש להיות נדיבים עם המילוי (ובכלל בחיים 😀), אך מצד שני לא לדחוס יתר על המידה, שיהיה אוורירי ורך. תאמינו לי – מצפה לכם ביס נמס בפה. את תערובת הבשר אפשר, ואפילו מומלץ, להכין מראש ואז ההכנה ממש צ'יק צ'אק.

לעניין ההכנה: עראייס קלאסי נהוג להכין על הגריל. במקרה של העראייס הזה, ממש אין צורך בארוחת "על האש" בשביל לפנק איתו, והוא יכול בקלות להוות פינוק ביתי גם ביום יום. מה שכן – יש צורך בטוסטר סנדויצים/טוסטים/טוסטר קווץ' על מנת להכין אותו כמו שצריך. אם כן, הטיפול ברבעי הפיתות לפי יאיר הוא דו שלבי: ראשית נכניס אותם לטוסטר לכמה דקות צריבה (שם גם יקבלו את הפסים של הגריל) ולאחר מכן יעברו לעוד 10 דקות בתנור. קצר וקולע.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 ק"ג בשר בקר טחון המכיל 300 גר' שומן בקר

3-4 כפות שמן לטיגון

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

כ-6 פיתות, חתוכות לרבעים

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף רוטב טריאקי

1/2 כף רוטב ברביקיו

1 כף שמן זית

1 כף רוטב סויה

ו וחצי כפיות מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

מעט פלפל שחור

הוראות הכנה:

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה.

בצל מטוגן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר הטחון יחד עם הבצל המטוגן וכל יתר המרכיבים (למעט הפיתות מן הסתם). שימו לב לערבב את התערובת טוב טוב.

חומרים בקערה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חומרים בקערה1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מומלץ לכסות ולהכניס למקרר למיזוג טעמים לכמה שעות, אך אפשר גם לדלג על שלב זה.

מחממים את הטוסטר לחום בינוני ואת התנור ל-180 מעלות.

ממלאים את רבעי הפיתות בנדיבות בתערובת הבשר, אך לא דוחסים יותר מדי, על מנת שהבשר יישאר אוורירי.

מילוי הפיתות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מילוי הפיתות1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מילוי הפיתות2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את רבעי הפיתות לטוסטר (בנאגלות) וסוגרים בעדינות, מבלי למעוך, למשך 5 דקות. הפיתה כעת תקבל את פסי הצריבה שלה.

פיתה בטוסטר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פותחים את הטוסטר ומעמידים את הפיתות גם על הצדדים, בכדי שהבשר גם שם יקבל צריבת חום, מספיקה כדקה על כל צד.

צידי הפיתות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את רבעי הפיתות לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה.

פיתות נכנסות לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-10 דקות ומגישים מיד. מומלץ בתוספת טחינה.

עראיס מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עראיס מוכן2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עראיס מוכן3
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. סאמיה הגב

    אם אתם רותים טעם יותר אוטנטי תחילפו את הרטבים המוצעים במתכון ב דבס רומאן _ (רוטב רימונים )
    טחינה גולמית
    יוגרט תתבלנו בפלפל אנגלי גרוס וסומק זה מתכון של סבתא
    בתיאבון

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן