סלט החסה של אמא (הסוד הוא כמובן ברוטב..)

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

סלט חסה?! את אמיתית? זה מה שיש לך לתת לנו??

אם זה מה שעובר לכם בראש כרגע תנו לי לספר לכם שמעטים האנשים שאוכלים לראשונה מהסלט חסה של אמא שלי ולא עוצרים להגיב עליו.

אני חושבת שזהו המתכון שהכי הרבה אנשים ביקשו ממני לאורך השנים. למשל, באחד מימי ההולדת האחרונים שחגגנו למיקה, בתי הבכורה, הגשנו קערת עץ ענקית ויפה מלאה בסלט הזה (בין יתר מטעמים שאשמח לשתף פה בהמשך הדרך..), ואני חושבת שלפחות חמישה הורים סימסו לי באותו ערב בקשה למתכון.

כפי שתבינו עוד מעט, גם למתכון הזה יש הרבה מאד וריאציות (כרגיל, בהתאם למוזה ומה שיש במקרר ובמזווה באותו רגע – נראה לי שמאמצת את המשפט הזה כסלוגן של הבלוג), מה שהבאתי לכם פה היום זו הגרסה המנצחת לדעתי.

מאז שאני ילדה, אחת המנות הקבועות ברפרטואר של אמא שלי הוא הסלט חסה הזה. כל פעם שפותחים שולחן או בופה מלא במנות, אין מצב שהוא לא נכלל בו. אמי תמיד מכינה קערה ענקית ויפה של הירוק הטעים הזה, או לחילופין מגישה בקערה סטנדרטית בגודלה, כאשר מילוי נוסף של עלים, אגוזים ורוטב מחכה במטבח. תהיו בטוחים שהסלט הזה יהיה בין המנות הראשונות שילקקו את התחתית שלהם.

אז בואו ניגש לעבודה..

מצרכים:

לרוטב:

2 שיני שום כתושות

כף מיץ לימון סחוט טרי (ממליצה להשתמש במוחץ המחץ הזה)

1/3 כפית מלח

כמה טיפות שמן שומשום (נגיד 5)

2 כפיות גדושות חרדל דיז’ון משובח

2 כפיות דבש (או סילאן, לאופציה טבעונית)

כפית גדושה מרמלדת תפוזים (מרמלדה = מילה פלצנית לריבה ). למתכון פשוט נוסף, שאותה שובבה נותנת טוויסט כיפי, לחצו כאן.

כף שמן אגוזי מלך/לוז

5 כפות שמן זית איכותי

אופציונאלי: 2 כפות מיץ תפוזים (אנחנו הכנו עם ויצא בול!)

  • אני מודיעה מראש שיש כאן כמה מרכיבים “מיוחדים” שאולי אינם דיירי קבע במטבח שלכם (שמן שומשום, שמן אגוזי מלך/לוז, ריבת תפוזים) שממש עושים את ההבדל ודווקא עליהם אני ממליצה לא לוותר.
  • אם אתם לא מאוהבי הטעם התפוזי (למרות שאינו דומיננטי כפי שנדמה לכם), תוכלו לקחת את הרוטב לכיוון אחר ולהמיר את מרמלדת התפוזים ברכז רימונים או חומץ בלסמי.

לסלט:

לבבות חסה (העלים הפנימיים הבהירים והפריכים הם הכי טעימים).

  • אפשר לשחק עם סוגי העלים לפי העדפה האישית שלכם. היום הכנו רק עם לבבות חסה, אך אפשר לשלב כמה סוגי חסה (עגולה/ערבית/סגולה), ולהוסיף עלי בייבי/רוקט/תרד, אפילו נבטי חמנייה טריים. כבר אכלתי את הסלט הזה בכל שילוב אפשרי, anything goes כל עוד העלים קראנצ’י וטריים.

1/2 תפוח גראנד סמית (ירוק) מקולף וחתוך לקוביות

  • יצוין שאמי לעיתים מחליפה את התפוח בקוביות אפרסמון מקולף ו/או מישמיש מיובש (למרות ש-Word אומר לי לתקן ל”מישמש”, אני מתעקשת שלא!). יש גם אפשרות להוסיף חופן חמוציות אם אתם בעניין, יזיק זה לא. כרגיל לכו לפי טעמכם האישי.
  • ככל שאתם מכינים סלט גדול יותר ככה תוכלו לשלב יותר סוגים של פירות ואגוזים מבלי שהם יכבידו על הסלט.

חופן פקאנים ו/או אגוזי מלך

הוראות הכנה:

מכינים את הרוטב:

מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לשייקר, מערבבים ומשקשקים היטב עד שנוצר רוטב קטיפתי וסמיך.

  • גם צנצנת שתנערו ממש טוב או קערה עם מקצף ידני יעשו את העבודה (הזדמנות להוציא קצת אגרסיות). אם מקציפים ידנית בקערה אז אני ממליצה את השמנים להוסיף בסוף, בזילוף עדין תוך כדי ערבוב, כך ייצא רוטב קטיפתי וסמיך נהדר.

רוטב מעל החסה

מרכיבים את הסלט:

קורעים את עלי החסה לגודל שנוח לאכול ומניחים בקערה.

בסמוך להגשה (כדי שלא ישחיר) חותכים את התפוח ומוסיפים לקערה.

שוברים את האגוזים לחצי וקולים אותם על מחבת כמה דקות (אין צורך להוסיף שמן, הם שומניים מספיק) ומוסיפים לקערה.

שופכים מהרוטב (תתחילו עם פחות משנראה לכם, תמיד אפשר יהיה להוסיף אם לא יספיק, אבל אם יישפך יותר מדי זה כבר סיפור בעייתי בהרבה), ועם ידיים נקיות בעדינות מקפלים ומערבבים ככה שהרוטב יצפה את כל הסלט, אך לא יכביד עליו.

  • שלא תגידו שלא אמרתי – המקצוענים מבצעים את פעולת קיפול הרוטב בקערה ב’ (על משקל מדי ב’..) ולאחר מכן מעבירים את הסלט המוגמר לקערת הגשה.

סה טו.

סלט חסה עם מתכון

  1. הרוטב נשמר עד 10 ימים במקרר בכלי אטום. תערבבו טוב לפני שימוש חוזר (ייתכן ותצטרכו לדלל אותו בכפית שמן זית).
  2. אני ממליצה להכין מראש כמות כפולה של הרוטב, שיהיה ב”שלוף” במקרר (מקפיץ כל ארוחה).

עכשיו באמת סיימתי

להפעם..

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

4 תגובות על “סלט החסה של אמא (הסוד הוא כמובן ברוטב..)

  1. אחחח אין על הסלט חסה של בתיה! היום סופסוף היה לי תירוץ להכין אותו. לצערי לא היה לי שמן אגוזי לוז (איפה בכלל קונים כזה??), אבל עדיין יצא מעולה וקצר תשבוחות!

    1. אני משתמשת בשמן אגוזי מלך, שניתן להשיג כמעט בכל מעדניה היום.. מומלץ!

    1. כיף לשמוע שאהבת! אני משתמשת בו בעיקר ברטבים של סלטים – משדרג בטירוף כמעט כל ירק – סלק וברוקולי למשל ממש נפלאים איתו (כל אחד לחוד..)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *