מטבל תרד וארטישוק

ישנה רשת מסעדות בארצות הברית שמגישה אוכל אמריקאי בעיקר (הוסיפו לפני כמה שנים גם תפריט סושי) משובח ופשוט מעולה – Hillstone שמה (או Houston's, מדובר באותה רשת).

כבר שנים, אין ביקור בניו יורק (בה יש שני סניפים: ב- 53 והשלישית או 27 ופארק, לידיעתכם) שאני לא מבקרת לפחות פעם אחת במוסד הזה. פשוט אין מנה בתפריט שאינה Drool Worthy: הסלט קיסר הגדול והמדויק, ההמבורגר העסיסי, צלעות החזיר הכי טעימות Ever, הקולסלו וכמובן.. הדיפ תרד וארטישוק המושחת והמכושף, המוגש לצד נאצ'וס גדולים וקריספיים הדורשים לקפוץ לתוכו קפיצת ראש (אכן תיאור קצת מוגזם, אך זרמו איתי פה

בביקור האחרון שלי בעיר, עלעלתי בחוברות בישול שנערמו בערימה אצל הוריי (או יותר נכון בערימות! כבר דיברנו על הפרעת האגירה הקלה של אמי נכון?). רוב המתכונים התבססו על הסלוגן הקדוש של האמריקאים: Coat it, Butter it and Fry it baby! ואז פתאום, ללא הכנה מוקדמת, נתקלתי במתכון הזה. בלעתי רוק ופיתחתי רעב ברבע שניה (בעוד פירורי הבייגל עם קרים צ'יז וסלמון עדיין על שפתיי). קרעתי את דף המתכון וחיכיתי ליום בו אכין אותו ולגלות אם הוא דומה למקור האהוב.

פאסט פורוורד כמה חודשים (שיעור באיפוק מהו! רואה אורן אני כן יודעת לדחות סיפוקים after al ערב חברים אצלנו בבית  - אותו אחד שסיפרתי לכם עליו בפוסט הזה ואחפור עליו עוד מספר פעמים בקרוב. אחד הפלוסים (או מינוסים) שחברה שלהם כותבת על אוכל – חבריי הפכו לשפני הניסיונות שלי וערב חברים הוא הזדמנות מבורכת לבדוק כמה מנות במכה, כאלו ששוכני ביתי לא היו נוגעים בהן עם מקל (לאורן יש אישו עם גבינות, אם במקרה עוד לא יצא לי לספר לכם. Go figure).

הייתי צריכה להסביר כי מדובר במטבל ולא בפשטידה, למרות הכלי המתעתע בה הוא נאפה. מטבל Deep Dish שנאפה והתאחד (והוקרם – כמה אייטיז מצידי!) למרקם מענג ואגיד שוב את המילה המתבקשת – מושחת!

חובה להגיש את המטבל חם בליווי קערת נאצ'וס טריים. יהיה נחמד אם תגדילו ראש ותגישו לצד גם סלסה טובה וחריפה (אני קניתי את שלי) וגוואקמולי עוקצני (בקרוב אעלה כאן גרסה עם קריצה של הגוואקמולי האהוב עליי שהגשתי באותו ערב. שווה לחכות, היה פגז).

דרך אגב, מעט מהמטבל נשאר למחרת וחוסל על הבוקר. אז תשמעו מאחת שיודעת – גם כשהדיפ קר, מדובר במעדן.

מוכנים?

Let's go

מצרכים:

1 פחית/קופסא לבבות ארטישוק, מסוננים מנוזלים וקצוצים

כ-2 כוסות תרד קפוא (של סנפרוסט) מופשר, מסונן מנוזלים (תמחצו את התרד טוב טוב בתום ההפשרה) וקצוץ.

1/2 כוס שמנת חמוצה

1 חבילה גבינת שמנת רכה

1 חבילה גבינת שמנת 5% (השתמשתי בסימפוניה טבעית)

3 שיני שום כתושות

1 כוס + 1/2 כוס מוצרלה מגורדת

1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מדליקים את התנור על חום של 180 מעלות.

מערבבים היטב בקערה את לבבות הארטישוק, התרד, שלושת סוגי השמנות (חמוצה, רגילה ורזה), השום ומתבלים במעט מלח ופלפל.

מוסיפים לתערובת כוס מוצרלה מגורדת ו-2 כפות מהפרמזן המגורד ומערבבים.

מעבירים את התערובת לכלי זכוכית/קרמיקה המתאים לתנור, מפזרים מעל את המוצרלה והפרמזן הנותרים ואופים כחצי שעה.

משנים את תוכנית התנור למצב "גריל" וצולים עוד כ-3 דקות להשחמה יפה של המטבל.

מגישים מיד בליווי קערת נאצ'וס גדולה, מגש ירקות חתוכים למקלות, סלסה וגוואקמולי.

התוצאה לא נופלת מהמקור!!

יאמי!

עד הפעם הבאה,

מיכל