פטריות בבלסמי וסויה בתנור

אני מאד אוהבת פטריות: אפויות, מוקפצות, ממולאות (כמו אלו), במרק (כמו זה), כשחקני חיזוק בתוך רוטב עשיר או במרכז הבמה כמו במנה שאני מביאה לכם היום.

בעצם מה שעשיתי כאן זה לקחת את אותן פטריות שתמיד מככבות במגש האנטיפסטי המשתנה שלי ולהעניק להם עוד מעט תיבול וטוויסט.

אפשר בהחלט להכין את המנה הזו רק עם פטריות שמפיניון, אך בעיניי הכי כיף להכניס כמה סוגי פטריות למשחק: פורטובלו, שימג'י, ירדן, יער.. העיקר שיהיו טריות ולא במצב סמרטטת.

הפטריות האלו מהוות אחלה תוספת לכל ארוחה: בוקר, צהרים, ערב, כחלק ממזנון, לצד החביתה, הבשר.. איך שלא תלבישו אותן, הן יתחסלו – אלא אם כן תפלו על אותה קבוצת אנשים שסולדת מהאורגניזם המיוחד הזה וטוענת שמדובר בסוג של עובש (במקרה ולא ידעתם פטריה אינה ירק/פרי ואינה בדיוק נכללת ברובריקת ה-"צומח" ומצד שני גם לא ממש ב"חי"..).

עוד פלוס למנה – אין קלה ממנה!

באמת, שתי דקות עבודה והפטריות בתנור.

שימו לב שכמויות המצרכים ישתנו בהתאם לכמות הפטריות שתבחרו להכין..

מצרכים:

מצרכים לפטריות

מבחר פטריות לבחירתכם, מנוגבות היטב או שטופות ומיובשות עם נייר סופג (תלוי לאיזה אסכולה אתם שייכים)

  • אני הלכתי הפעם על שתי חבילות שמפיניון, חבילה אחת של פטריות יער וחבילה אחת של שימג'י.
  • בנוסף, השארתי הפעם את כל הפטריות שלמות (פשוט כי ככה התחשק לי ).
  • אם משתמשים בפטריות פורטובלו גדולות וכדומה, ניתן לחצות ל-2 או 4, לבחירתכם.

לרוטב:

3 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

2 כפות רוטב סויה

3 שיני שום כתושות

1 כפית עלי טימין

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי הרוטב.

חומרי הרוטב לפני ערבוב

רוטב אחרי ערבוב

לקערה נפרדת מכניסים את כל הפטריות, שופכים עליהן את הרוטב ומערבבים בעדינות כך שהרוטב יצפה את כל הפטריות.

בקערה

מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת ושופכים את שארית הרוטב שנותר בקערה על הפטריות.

על התבנית

מכניסים לתנור החם וכעבור 10 דקות מערבבים אותן מעט. כעבור עוד 10 דקות מוציאים מהתנור.

יצא מהתנור

הפטריות על צלחת2

  1. הפטריות מעולות חמות או בטמפרטורת החדר.
  2. את הפטריות המצולמות אני עטפתי ברדיד אלומיניום ולקחתי לפיקניק בוקר עם חברים. שלא יהיה לכם ספק – הן היו הראשונות להתחסל.
  3. אם מתחשק לכם להקפיץ מעט את המנה במד החריפות, הוסיפו לרוטב מעט אבקת פלפל קאיין (אותו אני אוהבת להוסיף לחביתות, פסטות ובעצם להכל . אש.

 

הפטריות על צלחת4

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. רחלה ניסנוב הגב

    מיכל האלופה. כמו שכתבתי לאמא – המנות שלך באופן קבוע הפכו לחלק מן האירוח שלי לילדים בשישי ולחברים בכלל. בברנץ האחרון אצלי בשבת האחרונה כיכבו הזוקיני המאפינס זיתים והסלט החתיך. כל כך שמחתי כששלחת לי את הסלט החתיך כי לפני שנה הייתי בבר מצווה של חברה אמריקאית שלי – ומאוד אהבתי את הסלט הזה והנה את שולחת את המתכון, העולם קטן….ואת נהדרת. נשיקות

  2. צירה קיהל הגב

    קליל, ועם זאת ייחודי ומפתה.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן