עוגת דבש בחושה מיוחדת במינה

שנים שאני מחפשת מתכון מנצח ולא טריוויאלי לעוגת דבש.. מה אני אעשה שרוב עוגות הדבש עד היום די שעממו אותי, מודה. לפני מספר שבועות שיתפתי את גיסתי לעתיד סיוי (שממש אוטוטו הופכת להיות גיסתי על אמת ) שיש לי יום צילומים לבלוג בקרוב ואני מחפשת קינוח של עוגת דבש, אבל כזה עם טוויסט בעלילה. מפה לשם ואחרי סיעור מוחות משותף, היא שלפה את השפן מהכובע ונזכרה בעוגת דבש משגעת שנהגה להכין.. מיוחדת כזו, עם שלל מרכיבים מפתיעים.

חיש מהר היא העבירה לי את המתכון המדובר, של מארסי גולדמן במקור, אותו העבירה Smitten Kitchen הנהדרת גם במטבחה. לקחתי את המתכון והוספתי לו משלי ובעיקר פישטתי אותו ככל שניתן (מי אמר הכל בקערה אחת בלי מיקסר וחבריו?). ובכל זאת, חשוב לציין מראש שזוהי לא עוגת דבש בחושה רגילה – תמצאו כאן לא מעט מרכיבים שידרשו מכם מעט עבודה, בעיקר במנהלות שלפני (כמו הכנת כוס קפה וסחיטת מיץ תפוזים, למשל). אבל בסופו של דבר אין ספק כי המאמץ המועט הזה משתלם עד מאד.

לאחר הניסיון הראשון של העוגה (כלומר – עוגות, המתכון מניב 3 עוגות אינגליש קייק חד פעמיות) חילקתי טעימות לכמה מחבריי והביקורות המהללות לא איחרו לבוא, כך שידעתי שיש מתכון מנצח בידי.

אם נצלול רגע לגוף המתכון, כפי שציינתי, יש בעוגה כוס קפה, שמוסיפה ומשתלבת מצוין לטעמי. אפשר להוסיף כוס אמריקנו (תמדדו בכוס מדידה הרגילה שלכם) או להכין קפה מכפית גדושה של קפה מגורען ומים רותחים. אם אתם ממש לא אוהבים קפה או מתנגדים מסיבה זו או אחרת להוספתו לבלילה, המירו את כוס הקפה בכוס תה חזק מאד (מוזמנים לשחק עם התיון בשביל קבלת טעמים שונים.. ארל גריי למשל יכול להיות כאן נחמד מאד).

גם שתי כפות הוויסקי/רום/ברנדי מוסיפות מאד לעוגה וממש לא מותירות בה טעם אלכוהולי, אם יש חשש שכזה. וגם כאן, אם אתם מתנגדים – אין בעיה להוסיף במקומם עוד 2 כפות מיץ תפוזים, למשל. ואם כבר הזכרתי את מיץ התפוזים – אני סחטתי תפוזים טריים לעוגות שלי, אך גם מיץ תפוזים קנוי איכותי יעשה כאן את העבודה (ונחשו מה? גם הוא מוסיף המון ).

לעניין התיבול, אני הלכתי על שילוב של קינמון דומיננטי יחד עם קצת הל וציפורן שמוסיפים ארומה נהדרת. לא אוהבים הל או ציפורן? פשוט השמיטו אחד מהם או את שניהם, אך על הקינמון אני מתעקשת שלא תוותרו (וגם עליהם אני מאד ממליצה לא לוותר, שלא תבינו לא נכון..).

אם בהצצה במרכיבי המתכון תוקפת אתכם בהלה קטנה שמא מדובר בעוגה מתוקה עד כדי חנק , תנו לי לספר לכם שהמתכון הזה עבר הורדה משמעותית בשלל הסוכרים, וגם הסוכר הלבן שהיה בו הומר בסוכר אחר, בנוסף לכך שהוא מתחלק בין 3 עוגות אינגליש קייק – כך שהעוגה ממש לא מתוקה מדי. מבטיחה.

היכונו להכיר את עוגת הדבש הקבועה שלכם, זו שיתחשק לכם לאפות ב"נאגלות" למשפחה וחברים לקראת כל ראש שנה.. זו לגמרי כוונתי מעכשיו והלאה.. טפו טפו טפו .

מצרכים:

צילום: דוד בכר

3 ו-1/3 כוסות קמח (אני אוהבת להמיר לפחות חצי בקמח כוסמין לבן)

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית שטוחה מלח

1 כף גדושה קינמון

1/2 כפית ציפורן

1/2 כפית הל

1 כוס שמן חמניות

3 ביצים גדולות

1 כוס דבש

3/4 כוס סוכר חום דמררה

1/2 כוס סוכר חום כהה

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קפה חמים (אמריקנו או קפה מגולען עם מים רותחים)

1 כוס מיץ תפוזים

2 כפות וויסקי/ברנדי/רום

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה בינונית/גדולה את כל היבשים: 3 ו-1/3 כוסות קמח, שקית אבקת אפייה, כפית סודה לשתייה, כפית שטוחה מלח, כף גדושה קינמון, 1/2 כפית ציפורן ו-1/2 כפית הל ומערבבים היטב. מניחים בצד.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מכניסים לקערה גדולה את יתר המרכיבים: כוס שמן חמניות, 3 ביצים גדולות, כוס דבש, 3/4 כוס סוכר חום דמררה, 1/2 כוס סוכר חום כהה, כפית תמצית וניל, כוס קפה חמים (אמריקנו או קפה מגולען עם מים רותחים), כוס מיץ תפוזים ו-2 כפות וויסקי/ברנדי/רום ומערבבים היטב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

שופכים חצי מתערובת היבשים לקערת הרטובים ומערבבים עם מטרפה, רק עד שנטמעים בתערובת.

צילום: דוד בכר

מוסיפים את יתרת תערובת היבשים ומערבבים שוב, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים (או מרפדים בנייר אפייה) 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות (או 2 תבניות אינגליש קייק גדולות) ושופכים את התערובת באופן שווה בשלושתן.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

אופים למשך כ-35 דקות, עד שהעוגות משחימות, קיסם שיינעץ במרכזן יוצא נקי והן מדיפות ריח נפלא.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

רטטוי

המתכון הבא הוא גרסה שלי לרטטוי, המנה הצרפתית הידועה, שאפילו

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן