חופש עם שלושה ילדים קטנים בבית מזמן הרבה רגעי קסם של "משעמם לי", שמהר מאד מתפתחים לחוסר הסכמה משווע לכל הצעה שעולה על הפרק.
אחת לעולם לא תסכים עם השניה והשלישי כאילו זורק קוביה לפני כל תשובה. אך ראו איזה פלא! שלושתם הסכימו לאפות עוגיות. מעכשיו לעכשיו, לפני שאאבד את המומנטום, פתחנו את המזווה והמקרר והוצאנו מרכיבים.
נזכרתי במתכון שצילמתי לפני כמה שבועות (או חודשים 😀) מקלסר המתכונים של נועה, מתכון לעוגיות סהרוני שקדים שהעבירו במייל במשרדה של גיסתה, לאחר שמישהי הביאה אותם ככיבוד לטיול של המשרד לירושלים. הסיפור סיקרן אותי: עוגיות שהיו עד כדי כך טובות שכולם במשרד ביקשו את המתכון? כאלה בדיוק אני רוצה כאן בבלוג!
לאחר שקראתי את המתכון והבנתי שזה מתכון של שתי דקות בתנור, ללא ביצים ועם מרכיבים שנמצאים אצלי בבית באופן קבוע, בכלל הייתי מבסוטה. תוך חצי שעה של פעילות משותפת, התענגנו ארבעתנו על עוגיות חמאה ושקדים נמסות בפה ונפלאות.
שימו לב שיש בעוגיות עצמן רק רבע כוס אבקת סוכר ושאר המתיקות מגיעה מאבקת הסוכר שמפזרים מעל העוגיות עם התקררותן.
מצרכים:
2 כוסות קמח
100 גר' שקדים טחונים
1/4 כוס אבקת סוכר
200 גר' חמאה
- ניתן להמיר את החמאה במרגרינה בשביל מתכון פרווה/טבעוני
2 כפיות תמצית וניל
1 כף מים
אבקת סוכר נוספת לניפוי מעל העוגיות המוכנות
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
מערבבים את כל חומרי העוגיות בקערה עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, יוצרים סהרונים (ראשית מגלגלים נחשים קצרים של בצק ואז מקפלים בעדינות לצורת סהר) ומניחים על התבנית.
אופים למשך כ-20 דקות עד שתחתית העוגיות זהובה, מוציאים, מצננים ואז בוזקים בנדיבות באבקת סוכר.
מאחסנים בכלי סגור.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל